Reklama

Reklama

Pelé: Zrození legendy

  • USA Pelé (více)
Trailer 1

Pelé. Jméno známé po celém světě, sportovní legenda, která změnila fotbal jednou provždy, národní hrdina, na jehož bedrech spočívaly sny i naděje celé země. Dříve než se však stal ikonou, byl dítětem pocházejícím ze slumů brazilského Sao Paula, tak chudým, že si nemohl dovolit ani opravdový fotbalový míč. Film zachycuje jeho raketový vzestup – od drhnutí podlah ve snaze zaopatřit rodinu přes zdokonalování úchvatného stylu hry v ulicích až po účast na mistrovství světa ve Švédsku, kde v pouhých sedmnácti letech střelil vítězný gól a Brazílie díky němu poprvé vyhrála – a oživuje největší sportovní příběh dvacátého století. Za pomoci Vincenta D'Onofrioa a brazilské hudební hvězdy jménem Seu Jorge. (HBO Europe)

(více)

Recenze (131)

joehot 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný sportovní film, který se umí emocionálně fakt dotknout. A hvězda navíc za samotného Pelého. ()

berny2468 

všechny recenze uživatele

Natočit sportovně životopisný film, aby nebyl plný klišé momentů, (teda pokud není o někom nejhorším) je vždy velmi obtížné, ale tomuto snímku se to celkem povedlo. Vyjma některých scén, které se nepovedly. Hodně se povedla zejména Pelého dětství. Konec už zas tolik ne. Fotbalové zápasy samozřejmě perfektní nejsou, ale špatné taky ne. Herci byli překvapeně zvoleni skvěle, ani jeden mi nijak výrazně nevadil. Pelého jsem měl vždy rád, a tak jsem si film o jeho začátcích nemohl nechat ujít. A pokud i Vy Maye rádi fotbal, tak si to určitě nenechte ujít.....70%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů pojednávající o nějaké reálné postavě. Docela jsem se bál, že se filmu chopili Američané, ale po prvních minutách byly mé obavy vystřídány ohromením a úžasem. Velmi se mi líbilo, že ve filmu bylo zachyceno i samotné dětství Pelého, neboť jsem o hodně věcích slyšel až nyní poprvé. Celkově se zpracování daného tématu povedlo na jedničku, atmosféra MS ve fotbale v roce 1958 byla famózní, až jsem si myslel, že na stadionu opravdu jsem. Dále chválím i soundtrack, který byl v některých momentech skvělý a někdy i dojemný. Kdo má rád fotbal, slavnou generaci fotbalistů točící se kolem Pelého a Brazílii, tak je to pro něj film jako stvořený. Za mě dávám 90% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jsem řekněme ve 3/4 filmu. Jsem velký fotbalový fanoušek, ale celý snímek na mne působí jako pohádka zasazená do fotbalového prostředí. Snad se donutím dokoukat. zatím 60 procent a to jen proto, že tam je jakýsi druh fotbalu.... ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Jsem na rozpacích 5* za jednoho z nejtalentovanějšího a pro mě i nejsympatičtějšího sportovce všech dob. Samotné zpracování 3* a to ještě s odřenýma ušima. Veleznámá a obehraná kostra příběhu by mi ani tak nevadila. Horší je, že v celku film působil, jako by byl spíchnut horkou jehlou. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to bolo viac fantasy ako životopisný film ale nemôžem povedať, že by to bolo vyslovene zlé. Nenudil som sa, nebola tu žiadna zbytočná vata, futbalové scénky, až na tie spomalenia, boli úchvatné, cameo skutočného Pelého potešilo a ten mladší ktorý ho hral tiež nebol na zahodenie. Bez tých motivačných kecov by som sa ja osobne zaobišiel no predpokladám, že mnohí diváci by to neprekúsli, takže to hodnotím na 2*. Nie je to pre mňa ale zlé to nebolo. ()

Huntelaar 

všechny recenze uživatele

Sportovní biografie je ten nejtěžší a snad i nejhorší filmový žánr vůbec. Protože ony samotné sportovní příběhy jsou většinou tak patetické, že utopit jejich zpracování v patosu je lehké jak X-Wing na Dagobahu v Impérium vrací úder. Samotný film má výbornou první polovinu, cokoliv se týká Pelého mládí s famózním Seu Jorgem. Ten zbytek je obyčejná blátotlačka žravá. A taky by mě zajímalo, co se stalo se scénářem, jakožto film měl být o setkání mladého Dica s nějakou Švédkou, jejíž pravděpodobná představitelka je pořád v profilu na imdb, nakonec je po ní jenom houšť. ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Životopisný dokument o fotbalové legendě Pelé ... Ale také přehustěné různými záběry a scénami, které se pokoušejí spíše zaujmout mladé nevybouřené publikum než klidnější dospěláky a tak se z toho pomale stává freestyle football někdy až reklama na Coca-Colu než dokument o legendě. .... HODNOCENÍ: 55% (3*) ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nemám rád Pelého, ani kanárikov :) Ale film sa mi páčil. Neviem zhodnotiť do akej miery film korešponduje so skutočnosťou, hlavne čo sa týka Pelého detstva a dospievania. Avšak práve tá časť príbehu zasadená do chudoby slumu a poddanej rodiny ma bavila azda najviac. Potom už sa to všetko točilo len okolo futbalu a MS 1958 vo Švédsku. Opäť sa film nezaobišiel bez prehnanej heroizácie, ale napriek všetkému som sa nenudil ani chvíľu, a Pelého beletrizovaný životopis ma napokon prekvapujúco bavil. Bolo to fascinujúce! A páčil sa mi aj pohľad na vtedajší futbal bez trápneho simulovania a prehnanej celebritizácie niektorých jedincov, ktorí slová ako pokora a skromnosť nepoznajú. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Jak uz zde bylo zmineno, film jako by vypadl z produkce Walta Disneye. Neskutecne kycovite natocene a s hodne zkreslenym a naivnim pribehem. Ac mam rad fotbal i Peleho, diky scenare a zpusobu, jakym je film natoceny, me skoro vubec nebavil. Vyber hercu a jejich herecke vykony jsou vedle nametu asi jedinou kladnou hodnotou... Velke zklamani, Pele by si zaslouzil urcite lepsi snimek! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Pelé je rozhodně osobnost, která si zasloužila svůj vlastní životopisný film. Je jediným fotbalistou na světě, který vyhrál MS ve fotbale třikrát. Bohužel musím také hned podotknout, že by si zasloužil určitě lepší zpracování svého příběhu. Pelé: Birth of Legend pojednává hlavně o jeho dětství v chudém brazilském slumu a následně proniknutím mezi domácí elitu a následnou účast na MS v roce 1958 ve Švédsku. Spíše ale připomíná brazilskou reklamu na Colu, která by se dala sestříhat do 5ti minut. Není to rozhodně špatné, ale Pelé by si zasloužil víc. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Snad až příliš hollywoodské ... jako zrcadlení vodní hladiny, zlehka poprášené třpytivými flitry. Mate vás, když vám hází zlatavé odlesky do očí, abyste skrz ně neprohlédli tajemství jejích hlubin. Přitom úvod, zachycující nuzné dětsví příští fotbalové star, je jednoznačně pětihvězdičkový. Jenomže poté ... poté dějová osnova téměř nepostřehnutelnou fotbalovou kličkou sklouzne k maličko povrchní a zbytečně přímočaré story, která sice neurazí, ale ani přehnaně nenadchne. Pomyslnou laťku zdvihají výš až dokumentární záběry v samotném závěru, které ukážou pravou a nefalšovanou legendu v akci ... 3,5* ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě roviny. V jedné sledujeme dětství Pelého, ta druhá ukazuje za jakých okolností se proslavil a jaký měl vliv na návrat gingy do brazilského fotbalu. Je obrovská škoda, že je nám toto vyprávění zprostředkováno skrze tu hollywoodskou napudrovanost. Díky tomu je to takový sádrový trpaslík mezi životopisnými filmy. Šablonovitý, na hranici kýče, plný manýrů, jako jsou neustálá významná pokývnutí, aby Pelé najel na gingostyle. Na druhou stranu...v hlavní roli je Brazílie, nejšikovnější fotbalista světa a příběh a la Kokosy na sněhu. Proč vlastně ne. Když se k pořádnému životopisnému filmu o svém národním pokladu nedokopali Brazilci (tedy asi), hold to přišlo z továrny na sádrové trpajzlíky. I přes tu zmiňovanou napudrovanost se tvůrcům podařilo zprostředkovat brazilský zápal pro fotbal, jejich frustraci po mistrovství 1950 a vlastně udělat ani ne tak životopisný, jako spíš sympatický sportovní film. Takže jak vidíte, pocity z tohoto filmu se ve mě míchají skoro jako švédská obrana s brazilskou gingou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Pelé: Zrodenie legendy“ predstavuje formulovanú a neprepracovanú filmovú tvorbu, ale stále dokáže inšpirovať na viacerých úrovniach. Film sa riadi osvedčeným vzorom väčšiny športových filmov, no trpí niekoľkými menšími technickými problémami. Scenár sa občas zastaví pri dotváraní myšlienok a film je trochu prestrihaný, vďaka čomu má divák pocit, že v niekoľkých scénach mu niečo chýba. Niektoré postavy sú nedostatočne vyvinuté a niektoré herecké výkony sú rozkolísané. Film venuje priveľa času Pelého detstvu a málo času jeho vzostupu brazílskym futbalom, ale vyjadruje, prečo bol Pelé taký dobrý, a múdro to vyvrcholí Majstrovstvami sveta v roku 1958, kedy je jasné, že všetky kúsky sú konečne na mieste pre Pelého prípadnú celosvetovú slávu a jedinečný úspech. 6/10 ()

UhLee 

všechny recenze uživatele

(6,5/10). Průměrné vyobrazení legendárního fotbalisty, kterého jsem vůbec nezažil a ani jsem se o něj nikdy moc nezajímal. Tím pádem to pro mě byla kvalitní biografie a příběh ZROZENÍ LEGEDY. Nic jiného. Nijak se mě to nedotklo. Bude to znít krutě, ale za nějakou dobu na tento film úplně zapomenu. Žádnou stopu ve mě nezanechal. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Četl jsem tu komentáře jak se to moc nepovedlo, a že je film místama nudný. Je mi to šumák, stejně jsem se chtěl podívat a to rozhodně nejsem fanoušek fotbalu. Pelé se ale povedl a mám z toho opravdu radost. Skvělá podívaná i pro nefanouška, skvělý hudební doprovod a vůbec, perfektví atmosféra. Hodně moc mě překvapil právě mladý Pelé (tím myslím dětskou roly). Prostě se musíte podívat a až potom suďte ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Ako sa brazílsky cigáň stal legendou. Skvelý film o tom, kto vlastne Pelé bol, ako vyrastal, ako sa dostal k footballu a celkovo, ako sa vyvíjala jeho kariéra do MS 1958. Možno tak skrátiť o 15 minút. Spomalovačky, tempo, rozprávač, všetko veľmi dobré. Spokojnosť. 3 z 5 ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Perfektní film, který byl napínavý dramatický a sportovní. Líbilo se mi napětí ve kterém jsem byla když jsem se dívala. Líbilo se mi i to že pokaždé to bylo nahoru dolů. Vítěství prohra. Strašně se mi líbilo že rodina byla při něm a chtěli ať to zvládne a podporovali ho, to bylo moc pěkné. A ten příběh byl moc hezky zpracován opravdu klobouk dolů. ()

Reklama

Reklama