Reklama

Reklama

Harbinger Down

  • Velká Británie Inanimate
Trailer 2

Skupina postgraduálních studentů si zajistila místo na rybářské lodi Harbinger, aby mohli studovat efekty globálního oteplování na kosatky v Beringově moři. Když posádka lodi vyloví nedávno rozmrzlý kus starého sovětského vesmírného vraku, všechno se úplně zvrtne. Vypadá to, že Rusové experimentovali s želvuškami, drobnými pružnými živočichy schopnými odolávat extrémnímu vesmírnému záření. Bytosti přežily, ale ne bez mutace. Nyní je posádka vystavena agresivním zmutovaným organismům. A po umístění v ledu po tři dekády se bytosti nehodlají vzdát tepla lidské společnosti. (noelcoward73)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (103)

verbal 

všechny recenze uživatele

Harbindžerský nedomrd je vynikajícím příkladem toho, jak z důvěřivých blbců vysomrovat čtyři sta tisíc dolarů na údajně originální projekt s fantastickými efekty, za třista devadesát devět tisíc si pak nakoupit přízeň žen a rozličné luxusní hmotné statky a za zbytek po těch downech mrsknout debilní a nudný plagiát Věci s odpornými neherci, lákajícím Bišopem, který dneska ze zoufalství hraje i za stravenky do bulharské kantýny a s triky, za něž by se styděl i zfetovaný Švankmajer. Ten startovač kopů je ale úžasná věc! Hned zítra si tam vyvěsím, že potřebuju tak dvacet míčů na famózní dvojku tohoto skvostu. Mám totiž naprosto unikátní a neotřelý scénář a s výtvarným kroužkem při Zvláštní škole v Radvanicích domluvené fuckt spektakulární efiksa! Obsadím se samozřejmě i do hlavní role, dám si pásku přes oko, budu si říkat Had Plíseň a zachraňovat z postapokalyptické Ostravy presidenta hornických odborů, uneseného zmutovanými, lidožravými pankáči. Na toho už mi kývnul samotný Norbert Lichý a já perfektně vyčistil objektiv své Nokie 3510, jindy pocákaný jogurtem. Nikomu to, prosím, neříkejte, ale mám to zkalkulované maximálně tak na dva Palacké. Litr sežere plastelína na ty Chobotnice z druhého patra, druhé tágo je na ketering pro Norberta, Radegast mi přislíbil prodat hekťák za velkoobchodní cenu, když jsem takový nadějný filmař. Původně se to mělo neotřele jmenovat Útěk z Ostravy, ale po vzoru svých zaoceánských kolegů to nakonec raději nazvu Moravskoslezský asperger. Bude to hit!!! ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film nelze brát úplně vážně. Dokonce si myslím, že by se mi v takovém případě ani nijak zvlášť nelíbil. Já si však z filmu dělal legraci a od samého začátku některé scény zlehčoval (Nutné dodat - odsledováno ve dvojici). Ostatně nedovedl jsem si ani představit, jak bude mikroskopická želvuška zběsile pobíhat na palubě lodi a postupně vraždit jednotlivé členy posádky. Nakonec se potvrdil celkem očekávaný průměr. Sice s naprosto katastrofálními speciálními efekty, ale zato s obstojným příběhem a zajímavými hlavními postavami. To pro mne film zachránilo a navíc jsem se u sledování bavil více než je zdrávo. U několika dramatických scén jsem totiž doslova vyprskl smíchy. V poslední řadě překvapila i nepředvídatelnost snímku, neboť se mi ani zdaleka nepodařilo odhadnou, kdo umře jako první a jakým směrem se bude vývoj ubírat. Tak tedy spíše narovnávám hodnocení, ale skutečně je to na pomezí. 50% ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

No priznám sa, keď sa počas úvodnej sekvencie pádu ruskej kozmickej lode objavil dátum 25.6.1982, premohol ma krásny pocit. Pocit, že to bude jeden skvelý homage ( pocta ) slávnej Carpenterovej VECi. Ten dátum totižto v skutočnosti značí premiéru práve spomenutého filmu. No a keď sa v titulkoch objavili pri trikoch a efektoch mená pánov Gillis, Woodruff Jr., Skotak, očakávania stúpli vysoko. Títo majstri praktických efektov a miniatúr, v dnešnej predigitalizovanej dobe už takmer vôbec nemajú také uplatnenie, ako v minulosti. A dokázali, že mechanické, ručne vytvorené efekty ( na ktorých bazírovala aj spomínaná VEC ) sú stále atmosférickejšie, ako akokoľvek dokonalé CGI. Ale nielen trikmi je film živený. Obsadenie je fajn, nechýbajú skvelé odkazy na Carpenterov spektákel, atmosféra je na túto kategóriu výborná a čo na tom, že je to všetko vlastne iba 90% vykrádačka všetkého doteraz videného. Má to švih a gule. A hlavne, vracia sa ku koreňom, síce neoriginálne, ale zato po hlave. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Skupina študentov a učiteľov z univerzity chcú sledovať život morských živočíchov loďou Harbinger. Na lodi náhodou zachytia neznámy signál a rozhodnú sa preskúmať jeho zdroj. Vytiahnú kus zamrznutého ľadu, v ktorom je vesmírny modul. Netušia ale, čo rozmraznutím ľadu skupinka vyprodukovala - začína nemilý boj proti príšere. Čo to ako malo byť? Nejaký vykradák filmu The Thing alebo čo? Harbinger Down nie je nič viac než nudná vykrádačka filmu The Thing. Bol by som rád, keby tvorcovia priniesli niečo zaujímavé, niečo čo sme nevideli - Nie, ono to ďalej ide vo vodách The Ting. Lenže v zlom smere. Môžem prehlásiť, že Harbinger Down je "LEN" hlúpa sračka bez atmosféry a bez napätia. Scénar ešte jakž-takž ujde, no čo sa týka hereckých výkonov - tie sú otrasné. A nie, nezachráni to ani L. Henriksen. Zhrnieme si to: Neoplatí sa vám sledovať ten film, ja som osobne čakal oveľa viac, no dostavila sa mi len nuda. Poteší možno len zostarnutý L. Henriksen, ktorý tu ale nič veľa nepredviedol, príšera a digitálne efekty alebo CGI, ktoré pôsobia celkom fajn. A to je asi tak všetko, ruky preč a nikdy viac! 25% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Za mě dobrý... Od svého nepokrytě vykrádaného předobrazu je to sice samozřejmě na míle daleko, ale pořád myslím, že je to jedna z nejpovedenějších variací na dané téma za několik posledních dlouhých let- a to počítám i vyhypovanej, prequelovskej Počátek(2011)..... Sem tam z toho leze kompjůtr a scénář je tam prostě jen proto aby se potvoráci mohli vyblbnout, ale na druhou stranu občas je to oldschool loutka(což se dneska cení), odsejpá to parádně, monsterdesign je povedený.... Na podobné projekty(a že jich bylo poslední dobou dost) se těším a pak z toho většinou vyleze nějáká mimozemská breberka která z nakaženému člověku jen trošku pokřiví xicht (aby to bylo levné a stačil jen maskér na půl úvazku)... takže jen tleskám plnohodnotnému sci-fi-potvoráckému můvíčku. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • V roku 2010 štúdio Amalgamated Dynamics vytvorilo efekty pre film Vec: Počiatok (2011). Scény v ňom však boli nahradené pomocou CGI, a tak sa štúdio rozhodlo natočiť film Harbinger Down s podobnou tematikou. (Marceloo)
  • 3 066 fanoušků přislíbilo celkově 384 181 $ – v přepočtu téměř 9,66 milionů Kč – a pomohlo přivést film k životu. (Zdroj: kickstarter.com) (ČSFD)
  • Film v mnoha detailech navazuje na horor Věc (1982), například, když posádka lodi prochází podpalubím a hledá vetřelce, můžeme vidět stejný hrací automat Chess Wizard jako používá McReady (Kurt Russell) ve filmu Věc. (Scaryman)

Reklama

Reklama