Reklama

Reklama

Osm hrozných

  • USA The Hateful Eight (více)
Trailer 1

Několik let po občanské válce se zasněženými kopci Wyomingu řítí dostavník. Veze se v něm John Ruth (Kurt Russell), lovec lidí, známý také jako „Kat", a Daisy Domergueová (Jennifer Jason Leigh). Jeho čeká odměna, vypsaná na její hlavu, ji soud a oprátka. Po cestě potkají dva muže – majora Marquise Warrena (Samuel L. Jackson), bývalého vojáka, ze kterého se také stal obávaný lovec lidí a Chrise Mannixe (Walton Goggins), jižanského odpadlíka, který o sobě tvrdí, že je novým šerifem ve městě, kam mají všichni namířeno. Když jim silná vichřice zabrání pokračovat v cestě, rozhodnou se hledat útočiště v dřevěnici u Minnie, která je oblíbenou zastávkou dostavníků. Ve dveřích je však nevítá majitelka, ale několik cizinců, kteří se rozhodně netváří přívětivě. Nad horským průsmykem zuří sněhová bouře a osm pocestných začíná tušit, že se do města asi nedostanou... (Forum Film CZ)

(více)

Recenze (2 105)

Fraktální 

všechny recenze uživatele

Happyendy prostě Tarantino umí. Tak dobře nedopadnou ani leckteré pohádky. No, pro fans si myslím, že v pořádku , dostanou to co mají rádi v obvyklé kvalitě jen v trochu jiném kabátě a na 70 mm filmu. Jak zpívají Tři sestry "Nic novýho pod sluncem, my to takhle chcem... " Při shlednutí trajlerů mě trochu zamrazilo, že soudtrack bude velmi nudný, ale to byla jen chyba upoutávek, opět byl super ! ()

kurioko 

všechny recenze uživatele

Každý film, u kterého neusnu musím hodnotit jako velmi dobrý. Tarantino mě nezklamal, je to on. Brutalita některých scén je čistě jeho, konec vyloženě Tarantinovský. Po hodině, kdy jsem se ptala sama sebe, co bude dál... teprve přichází postupné rozuzlení. ()

Jan_Hybern 

všechny recenze uživatele

Quentin Tarantino roste do krásy. Tedy, nechci se vyjadřovat ke kráse fyzické, myšlena je zde krása filmová. Jeho zatím poslední film, který lze spíše označit za divadelní kus, v sobě spojuje nejen ukázku mistrně zvládnuté kamery, hudby, ale hlavně úžasného scénáře, kdy na pro někoho příliš dlouhých a nudných dialozích vidíme nejen rozdělení americké společnosti po občanské válce, ale hlavně se jedná o vhled do současné duše Američanů, kdy se téma diskriminace černochů stále znovu a znovu dere na povrch napříč všemi společenskými vrstvami. A nebyl by to Tarantino, kdyby toto vyjádření svých politických názorů neokořenil přiměřenou dávkou krve a násilí, které však již člověk očekává, ba přímo vyžaduje, a které vzbudí na tváři spíše úsměv než děs. Pokud se to zdálo nápadné již u předešlých Tarantinových filmů, nyní to vyplavalo jasně na povrch - Quentin je nejen výborným filmovým znalcem, ale též bytostným režisérem tak trochu netradičních westernů, kdy ať již v ulicích Ameriky, Asie, Evropy, v současnosti či v minulosti, stojí proti sobě tvrdí chlapi (někdy i v sukních) a my víme, že i když jsme postmoderně zmateni z toho, co je dobro a zlo, takže to dobro vždy nakonec musí zvítězit. ()

SoloHan 

všechny recenze uživatele

Film je Vynikajuci! Mozno pre niektorych ma tahavy zaciatok, ale dava to mnoho casu divakovi, uvazovat nad dejom a koncom aky by mohol byt. Vonkajsie pocasie a Rusellova scena u Minnie o nepravdivosti za vydavajuce sa osoby je ako vystrihnuta scena z Carpenterovej Veci (mal som pocit ze obcas aj hudba). Samuel znova vynikajuco zahrana rola, jeho spolupraca s Tarantinom je pre mna obdivuhodna. Film ma teda vsetko: dlhu stopaz (pre niektorych problem), krviprelievanie, zapletka, tajomstvo, vynikajuce herecke obsadenie, a uveritelnost divokeho zapadu...Pre mna jeden z najlepsich Quentinovych filmov... ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Tarantino... A proč? Komorní atmosféra, postavy, kamera, děj a dialogy... Větší masakry dokážu oželet, tento snímek není postaven na masakrech ala Kill Bill, ale právě na geniálních dialozích a charakterech postav... Snímek mi nepřišel nějak extrémně přehnaně dlouhý, ubíhalo to svým tempem, které mi vyhovuje, zkrátka tento film je mi šitý na míru. ()

LukasDCA 

všechny recenze uživatele

Keby som bol mladší, tento film by som istotne nepozeral, asi by som mu napálil odpad a išiel by som si pozrieť nejaké Fast and Furious, alebo Tomb Raider (nie kvôli deju). A to si občas želám byť mladší. Pri tomto filme som ale rád, že som starší, múdrejší a mám 3 hodiny čas sledovať absolútne napínavú vykecávačku v horskej chate. Prišiel by som o fantastický zážitok. ()

potok.009 

všechny recenze uživatele

Možná, že onoho "tarantonivského" je na někoho až přespříliš. Nicméně osobité dialogy a svérázně krvavé scény jsou a budou jedinečné. Django byl ale přeci jen o něco lepší… ()

onevoice 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku to bolo veľmi zdlhavé, ale dialogy som si celkom užíval aj nádhernu prírodnú scenériu. Príchodom do Minnie drevenice sa to začalo pekne zamotávať a čakal som rozuzlenie plný očakávania. Čo ale prišlo potom bol len Tarantinovský krvavý výplach od buka do buka totálne na hlavu. Čiže viac ako polovica filmu veľmi slušná ale záver otrasný a z mojej strany veľké sklamanie. Ta kopa krvi mi išla strašne na nervy. ()

Humanusdratus 

všechny recenze uživatele

Vůbec jsem netušil, že něco takového Tarantino chystá a k tomu jsem náhodou narazil na novinkováckou hate recenzi, takže bylo o důvod víc to zkouknout. No a Tarantino, jak už je zvykem, nejen že nezklamal, ale maximálně potěšil a z na první pohled beznadějné zápletky vytvořil originální dílo se vším všudy, a hlavně pěkně po Tarantinovsku. Za mě 83%, za pomalejší rozjezd bych měl strhnout víc, ale za ten rozflákaný muzejní exponát a hlavně hodinu řehtání musím fláknout pět hvězd! Tu pátou bych mohl směle věnovat bravurnímu výkonu Samuela L. Jacksona. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Asi jako jedna z mála neskuhrám nad začátkem filmu a hra na ''kdo táhne s kým'' mně docela bavila -ale jak je jasný, kdo kope za koho, tak je po filmu a neskutečně táhlý konec to zabil....sorry Quentine, tohle je průměrný western... ()

sobol1 

všechny recenze uživatele

pulku filmu jedou jen v dostavniku a mlati njk devku do ksichtu tak jsem si rikal blbost ale nakonec se to trochu zpravilo ke konci ()

Danny727 

všechny recenze uživatele

Velká očekávání splněna. Tarantino dokázal, že mu stačí jeden dostavník a jedna chata, aby nás zabavil na celé 3 hodiny. A on nepotřebuje ani pořádnou akci, ani digitální efekty, protože jeho scénáře jsou k nezaplacení. 5* zasloužených. ()

Kinepa 

všechny recenze uživatele

19.2.2016, kino, Po Djangovi jsem byl docela zklamán, ale musím uznat, za tento film se opravdu povedl. Jen dva mínusy - zbytečně dlouhé a manželka to moc nedávala... ()

Morevna 

všechny recenze uživatele

Nechápu na co si tu všichni stěžují. Tento film nemá být akční. Pomalý rozjezd je dobrý, protože vtáhne diváka do děje a já osobně jsem měla pocit, že jsem v té chatě s nima. Nevadilo mi, že si jen tak povídají a nic se neděje, protože to byla příjemná podívaná, člověk se mohl seznámit pomalu postupně s postavami. Závěr filmu plný zvratů a překvapení. Popravdě mám pocit, že je to ten nejvíc ujetý film od Tarantina vůbec. A jak tu někdo píše, že se opakuje? No kdyby se neopakoval, nebyl by to Tarantino. Pokud chci něco nového, tak jdu na film od někoho jiného. Na Osm hrozných bych šla do kina klidně ještě jednou. ()

dave006 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem při prvním pokusu film po hodině vypnul. Pak jsem ale kouknul na csfd a když všichni psali, že film se rozjede až v druhé půlce, dokoukal jsem to. Musím říct, že druhá půlka filmu je opravdu dobrá a bavila mě, první je ale tak hrozná, že opět nechápu hodnocení odborníků z csfd 82%....Druhá půlka filmů by si takový 75% zasloužila, ale první nestojí ani za 30%... ()

Tomiss13 

všechny recenze uživatele

Dokonalá Tarantinovka, i když pro někoho možná až moc zdlouhavá. Mě to ale rozhodně nevadilo a královsky jsem se celou tu dobu bavil. Herci ve špičkové formě (Jackson & Russell - jeden z nejlepších výkonů, co jsem od nich viděl), brilantní dialogy ála Tarantino, kdy jen dlouze a vytrvale posloucháte, obdivujete herecké výkony a nemáte tušení, jak daný rozhovor skončí. A o tom je vlastně celý film. Samozřejmě nechybí přibalená porce humoru, kterého je víc, než v ostatních Tarantinových skvostech. (To samozřejmě může být subjektivní, ale já se celkem dost nasmál.) Za mě jednoznačně film, který se musí vidět, protože natočit s tak primitivní zápletkou něco takovýho, co se vlastně ještě většinu času odehrává na jednom místě, to se jen tak nepovede. ()

SZINAI 

všechny recenze uživatele

Kdo si počká, ten se dočká. Film s velmi pomalým a dlouhým rozjezdem, nabízí dramatický závěr, který stojí za to. Třešnička na dortu: hudbu skladatel Ennio Morricone nahrál k filmu v Praze s Českým národním symfonickým orchestrem! ()

pabloss 

všechny recenze uživatele

Extratřída! Nejdříve jsem měl pocit, že je film o hodně dialozích, ale vše má svůj smysl, jak nakonec zjistíte. ()

Bassko 

všechny recenze uživatele

Vôbec sa neviem rozhodnúť, či filmu dať silné tri hviezdy alebo veľmi slabé štyri (tak tomu asi dám priemerné tri, pretože prečo nie)... Materiál bol možno tak na hodinu a pol (max.), ale Tarantino to dokázal natiahnuť až na tri. Pozerať sa na to dá, len je to celkom vyčerpávajúce keďže sa väčšinu filmu nič nedeje, ale i tak sa pri tom človek vyslovene nenudí pretože tie prázdne reči, ktoré postavy vedú,sú často zábavné. Predstaviť si však, že by som si na to kúpil lístok do kina, skutočne nedokážem, proste by som to asi nevydržal, či už fyzicky alebo psychicky. ()

KcarlosK 

všechny recenze uživatele

Tarantina prostě buď milujete nebo nenávidíte. Ale minout ho prostě nelze. Ano, já patřím k těm prvním. A zase mu to žeru. Jenom škoda, že ta zápletka je vcelku přepálená. Jedna rychlá a nečekaná už ve dveřích a bylo by vymalováno. Ale to bych si zase neužil ty cool dialogy. Nu a ten 70 mm formát tomu vážně moc slušel. ()

Související novinky

Zemřel Ennio Morricone

Zemřel Ennio Morricone

06.07.2020

Z Říma dnes dorazila velice smutná zpráva pro svět filmu a hudby. Ve věku 91 let nás opustil legendární hudební skladatel Ennio Morricone. Zemřel v římské klinice v noci z neděle na pondělí na… (více)

Kino Světozor slaví Patnáct let

Kino Světozor slaví Patnáct let

14.05.2019

Čeká vás velká nádhera a trochu i melancholie. Kino Světozor dostane občanku a oslaví to filmovou přehlídkou Patnáct. Během týdne od 24. do 30. května uvede 15 největších hitů i srdcovek týmu, který… (více)

Tarantino ulovil další hvězdy

Tarantino ulovil další hvězdy

09.05.2018

Jak určitě víte, v srpnu 2019 jde do kin devátá tarantinovka. Once Upon a Time In Hollywood se točí kolem televizního herce a jeho kaskadéra, kteří v roce 1969 zachraňují svoje kariéry. Ve vedlejším… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Reklama

Reklama