Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Film, který se inspiroval filmem, který se inspiroval vraždami ze 40tých let. Ty prostřihy do minulosti se mi líbily, líbil se i 80kový vizuál, herci byli fajn a vrah mi byl sympatický tím, že se příliš s ničím nepáral. V rámci slasherů posledních let se jedná určitě o nadprůměr, ale jinak to není nic, co by ve mě zanechalo trvalejší vzpomínku. 60% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že slasher z roku 1976 bude mít po tolika letech sequel? Tvůrci seriálu American Horror Story jsou však nejspíš jeho fandové, a tak tu máme pokračování, které celkem nápaditě navazuje na jeho předchozí události. Co bouchne do očí jako první, je vizuál. Nejen, že film je natočen jako sympaticky barevné retro, co sem tam naruší nějaký mobil nebo notebook, ale třeba kamera je naprosto fantastická. Zejména při naháněčkách a mordovačkách dokáže vykouzlit skvělé záběry. Gore je fajn, zabiják se s ničim nesere a hudba taky šlape. Velká škoda je druhé třetiny, která se zasekne a chvílí jí potrvá, než se opět rozjede. Jinak by to bylo za čtyři. Rozhodně však do něj jděte, už kvůli tomu zmiňovanýmu vizuálu. Edit: Zvyšuju na čtyři, nemůžu ho dostat z hlavy. ()

Reklama

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Jedna * za pár povedených gore efektů a druhá * za sympatickou, pohlednou holčinu v hlavní roli. Víc ale ani ťuk. Já mám horory skutečně hodně rád, poslední roky to jde ale s tímto žánrem, speciálně tedy se slashrem, pěkně z kopce a až na minimum výjimek mě jednoduše nebaví. Tvůrci se prostě bojí přitvrdit, být syrovější, nekompromisnější, přímočařejší, a naopak se snaží zaujmout rádobyoriginalitou a nevšedními postupy, ale ve většině případech tím dosáhnou jen nechtěných kotrmelců a především nudy. A děs po setmění je toho ukázkovým případem, kdy nezáživnost a celková podivnost zaujímá nejvíce prostoru a pro klasické hororové ingredience pak jaksi nezbývá místo. Ústřední zápletka mi každopádně přišla nesmyslně přeplácaně ukecaná a zmatená, bez tempa a bez napětí, bez působivé atmosféry a především s pointou, která byla tak strašně mimo, že jsem chvíli uvažoval i o odpadu! Filmu pak ve výsledném dojmu nepřispěli ani postavy, které byli jednoduše prázdné, některé umřeli, některé přežili, vše se ale dělo bez nějakého smysluplnějšího systému, což se dá ovšem tvrdit v podstatě i o celém filmu. Na mě to zkrátka zapůsobilo jako opravdu nevyzrálý spletenec, zmatenec, který šel dost mimo mě. Nebo-li jinými slovy, je to nuda s ultrapitomým koncem. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Další z dlouhé řady primitivních slasherů s retardovaným scénářem.Jako bych se přes kopírák koukal na vypatlaninu Vřískot 4 a to se všemi imbecilnostmi, které tenhle ubohý pod žánr hororu nabízí.Co na plat, že vraždy maj grády a dočkáte se pořádnýho porcování, když scénář opět dělá z postav naprosto iracionální kokoty, pointa je vykradená z Vřískotu a překvapivá asi jako vaginální mykóza u šedesátiletý kurvy.Kéž bych se jednou dočkal inteligentní vyvražďovačky.Nejvíc mě asi pobavil ten přístup policajtů, kteří vlastně po nikom nepátrájí a ten Texas Ranger to už si děláte prdel.Osamělý Vlk, jak si sám nechal říkat ve filmu přečte dvě prohlášení do televize a skoukne jeden film v bedně, strašně cool přístup když vám v prdelákově řádí brutální psychopat.Chápu, že v těhle filmech má jít o pořádný porcovaní jalovejch komparzistů, ale prostě mě tyhle scénáristické zvratky nedovolují si takový shit užít a nepomůže tomu ani rošťácká Addison Timlin, jelikož její kozičky zůstanou nebezpečně moc schované.Další zbytečný zářez do tohohle hloupého žánru.40%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na jar v roku 1945 sa v malom meste Texarkana na hranici Texasu s Arkansasom udiala séria strašlivých vrážd spáchaná maskovaným vrahom, známym ako Fantom. Tri hrôzyplné mesiace sa Fantom zakrádal tmavými uličkami Texarkany a sledoval mladé páry, ktoré na odľahlých miestach hľadali súkromie. Tam ich chladnokrvne vraždil. Tieto vraždy razom skončili tak náhle ako začali. Došlo i ku niekoľkým zatknutiam, ale vrah nebol nikdy dolapený. Mnohí si mysleli, že Fantom s vraždením prestal a v kľude dožil svoj život na slobode. Lenže po viac ako polstoročí sa Fantom v Texarkane objavil znova. Kto je tajomný vrah s maskou na tvári, čo surovo zabíja svoje obete? ** ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Film měl nesoutěžní premiéru 18. září 2014 na 10. ročníku Fantastic Fest v Austinu v Texasu. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno