Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Des po zotmení v rámci svojho žánru vlastne neponúka vôbec nič výnimočné a ani výraznejšie zaujímavé. Dejovo je to až príliš ohrané a to vrátane toho filmu vo filme, samotný vrah ma ani moc nebavil, už tvorcovia kultovej série Piatok trinásteho si pred mnohými rokmi rýchlo uvedomili, že vreco na hlave nestačí a tak to rýchlo nahradili niečím zaujímavejším, takže v dnešnej dobe mi to už príde dosť mimo a navyše ani vraždy moc nezaujmú, je ich síce pomerne dosť, ale až na celkom zaujímavú scénu s trúbkou sú úplne nenápadité a pôsobia aj dosť umelo, takže ani po stránke drsnosti nie je vôbec o čo stáť. Ale aj tak nemôžem byť úplne kritický, film má veľmi svižné tempo, celkom slušné zloženie postáv, obzvlášť hlavná hrdinka mi prišla veľmi sympatická a zase taký Anthony Anderson, ako texaský ranger mi prišiel ako slušný úlet, no a za najväčší klad považujem rozhodne vizuálnu stránku. Nielen ten samotný retro štýl, ktorý funguje, ale hlavne veľmi zaujímavá práca s kamerou, čo sa mi páčilo po celý čas. Takže ako slasher je to prinajlepšom priemer, ale tie spomínané klady ho u mňa predsa len povyšujú a to jedno pozretie neľutujem. 59% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejsem příliš velký fanda slasherů, ale tohle mi sedlo. Jednak díky Addison Timlin a jednak díky dynamické hudbě, dobrému střihu, ideální stopáži a celkově zábavnému podání. Film si na nic moc nehraje, pohrává si jak s (prý) skutečnými událostmi, tak s původním filmem, který aktivně zapracovává do děje. Je to slasher, takže se postavy chovaj klasicky stupidně, je to dost předvídatelné a dějově to nic nového nepředvádí, ale má to švih. Příjemná popcornová zábava na páteční večer. ()

Reklama

Zayl 

všechny recenze uživatele

Výborný slasher, který znovu dává v paměť, jak město Texarkana utrpělo jizvu na jméně, když tu začal řádit brutální vrah. Zatímco původní film je spíše průměrný, tak jeho sequel The Town That Dreaded Sundown je o poznání lepší. Což mě mile překvapilo, většinou je to opačně. Z nikdy dopadeného vraha se za ty roky stala atrakce, a tak není divu, že se někdo rozhodl znovuoživit hrůzné události. Ve výsledku to znamená, že se dočkáme slušného přísunu vražd, které jsou ke všemu velmi kvalitně zpracované. Líbil se mi i retro vizuál a precizní kamera. Rovněž atmosféra je tu vážně cítit a herci hrají slušně. Jedinou výtku mám k závěru, s tím se mohli tvůrci vypořádat lépe, ale i přesto jde o jeden z nejlepších slasherů za poslední dobu! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to záživnější. Co se nemůže popřít, je skvělé gore a nepamatuji se, jestli letos vyšlo něco krvavějšího než tohle, ovšem má to i mínusy. Za mě celkem pomalé a nezáživné tempo s nesympatickými herci, retro look nebyl špatný, ale dávám přednost modernímu zpracování, navíc slasher bez odhaleného poprsí je jako akční film bez akce, což zde taky pokládám za mírné negativum, dále soundtrack absolutně nezáživný a teď si nejsem jist, zda jsem nějaký vůbec postřehl a napětí společně s atmosférou na mě taky příliš nefungovalo, respektive zde skoro žádné nebylo. Ke konci mě výrazně potěšil alespoň velmi slušný závěrečný zvrat, který jsem neodhadl + slušné vynalézavé vraždy během filmu mi dohromady vytváří stravitelný průměr, který mohl být o něco více zábavnější a pískal bych si radostí. Malinko přes 60% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak hodně velký zklamání. Původní film mám moc rád, je atmosférický, drsný a dokáže v hlavě zanechat otázky. Bohužel o tomhle se to říct nedá. Je to tuctový béčko které sice sem tam je solidně drsné ale taky docela nudné a neuvěřitelně klišovité. Hlavně konec, proboha proč takovýhle klišé? Neuvěřitelné kolik dokáže režisér podělat film v posledních 10 minutách. Nicméně gore je tu solidní ať už od uříznutý hlavy až po dost brutální scénou s trumpetou. Není to remake ale spíše takový pokračování, takže jsem čekal aspoň něco originálního, a to se mi sice trošku dostalo ale ne ve velkém množství. Líbilo se mi spojení staré verze k nové verzi. Postavy jsou ploché, herci nudní a já se docela nudil. Zklamání. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno