Reklama

Reklama

65 let poté, co maskovaný sériový vrah terorizoval městečko, začne takzvané "měsíční vraždění" znovu. Snaží se snad někdo to hrůzostrašné období napodobit, nebo jde o něco horšího? Zakřiknutá dívka možná drží v ruce klíč k dopadení viníka. Film Děs po setmění vznikl podle hororu z roku 1976, navíc je inspirovaný hrůznými skutečnými událostmi. Snímek vypráví příběh maskovaného sériového vraha, který se vrací, aby pokračoval v terorizování texaského městečka, z něhož před pětašedesáti lety beze stopy zmizel. Zatímco se vyšetřovatelé předhánějí, aby našli mezi předchozími šokujícími událostmi a současným vražedným běsněním spojitost, zakřiknutá dospívající dívka možná drží v ruce klíč, který by mohl všemu zabíjení konečně učinit přítrž. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (143)

cariada 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem měl kdysi s tv na vhs, moc už si to taky nepamatuji. Tohle mě to trochu osvěžilo, ale jinak pěkný slasher. Skvělý gore scény třeba ta při kouření, velice hustá atmosféra a nečekané rozuzlení, na které by asi nikdo jen tak nepřišel. Pro mě příjemný překvapení, ke kterému se někdy určitě rád vrátím. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že slasher z roku 1976 bude mít po tolika letech sequel? Tvůrci seriálu American Horror Story jsou však nejspíš jeho fandové, a tak tu máme pokračování, které celkem nápaditě navazuje na jeho předchozí události. Co bouchne do očí jako první, je vizuál. Nejen, že film je natočen jako sympaticky barevné retro, co sem tam naruší nějaký mobil nebo notebook, ale třeba kamera je naprosto fantastická. Zejména při naháněčkách a mordovačkách dokáže vykouzlit skvělé záběry. Gore je fajn, zabiják se s ničim nesere a hudba taky šlape. Velká škoda je druhé třetiny, která se zasekne a chvílí jí potrvá, než se opět rozjede. Jinak by to bylo za čtyři. Rozhodně však do něj jděte, už kvůli tomu zmiňovanýmu vizuálu. Edit: Zvyšuju na čtyři, nemůžu ho dostat z hlavy. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídny slasher, ktorý boduje najmä svojim meta-námetom, ktorý je výnimočne braný vážne a nie ako vreskoťácka sebaparódia. V neposlednom rade netreba zabúdať, že je to remake vskutku otrasného filmu. Napriek tomu sa Town that Dreaded Sundown ani len nepriblížil minuloročným peckám ako Girlhouse a It Follows. Originálny námet využíva len ako rozohranie príbehu, hlavná hrdinka je slabý protivník vraha, celkovo postavy sú odfláknuté a záverečné rozuzlenie ma nechalo totálne chladným pre svoju prekombinovanosť a strašne chabé motívy vraha. Napriek tomu predpovedám Gomez-Rejonovi peknú budúcnosť. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na jar v roku 1945 sa v malom meste Texarkana na hranici Texasu s Arkansasom udiala séria strašlivých vrážd spáchaná maskovaným vrahom, známym ako Fantom. Tri hrôzyplné mesiace sa Fantom zakrádal tmavými uličkami Texarkany a sledoval mladé páry, ktoré na odľahlých miestach hľadali súkromie. Tam ich chladnokrvne vraždil. Tieto vraždy razom skončili tak náhle ako začali. Došlo i ku niekoľkým zatknutiam, ale vrah nebol nikdy dolapený. Mnohí si mysleli, že Fantom s vraždením prestal a v kľude dožil svoj život na slobode. Lenže po viac ako polstoročí sa Fantom v Texarkane objavil znova. Kto je tajomný vrah s maskou na tvári, čo surovo zabíja svoje obete? ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Obstojný, avšak nijak výjimečný slasher o masovém vrahovi s pytlíkem na hlavě. Původní snímek z roku 1976, na nějž se tento odvolává (aby to navypadalo jako čistý remake) jsem neviděl a ani se na něj nechystám. Kterýkoliv Pátek 13. bude zřejmě o třídu lepší. Škoda jen, že když film nevsadil na brutalitu (vymalování auta rudou bylo hezké, ovšem většina ostatních vražd, včetně vystřeleného oka, byla mizerná), nenabídl hutnou atmosféru. Naháněčky krátké a bez nápadu, sex v mezích TV produkce ( a to nemyslím GOT) a benzinka nakonec do vzduchu nevyletěla. Dívatelné, leč snadno zapomenutelné. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městech Texarkana ve státě Texas a Shreveportu v americkém státě Louisiana. Několik místních obyvatel města Texarkana si pak ve filmu zahrálo jako kompars. (Terva)
  • Kvůli natáčení byla hlavní ulice v Texarkaně 12. června vyzdobena na tři dny do vánočního hávu. (Terva)

Reklama

Reklama