Reklama

Reklama

Max Lambert, bývalý šéf lupičské bandy, si odpykává dvacetiletý trest. Před zatčením zakopal u kostela nedaleko Říma několik milionů ve zlatě, „výdělek“ ze své poslední akce. Se svým spoluvězněm Pierrem Bizetem připraví plán útěku a v převleku za duchovní se snaží odletět do Říma, kam zrovna v této době směřují církevní hodnostáři z celého světa. Takže dvě sutany navíc se mezi nimi lehce ztratí! Jenže uprostřed poklidného letu se objeví únosci, kteří nutí pilota obrátit letadlo na Tanger. Ale to zdaleka není ještě to nejhorší, co je na cestě za svobodou a penězi čeká. Jedinečná dvojice GabinBrialy, výborné dialogy a situace v komedii, která nestárne. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (197)

topi 

všechny recenze uživatele

Režisér Četníků Jean Girault tentokrát obsadil do hlavní role Jeana Gabina, jehož to byl zároveň i poslední film a natočil nenáročnou komedii o uprchlých trestancích, kteří se převléknou do kněžských rouch a odlétají do Říma, aby vyhledali zlato, které tam Max (Gabin) před zatčením ukryl. Jenže letadlo je přepadeno mladými zločinci a situace se falešným kněžím značně zkomplikuje....Dominantní je opět starý český dabing z roku 1979 a Čestmír Řanda mluvící z Gabinových úst je vynikající. Nebo Josef Větrovec dabující komisaře Barbiera. Tohle se dělalo tak poctivě, že bych klidně uvěřil, že to mluví samotní herci. Ne jak dnes, kdy je všechno odfláknutý. Tenkrát byli herci i velikáni v dabingu. Dnes pořádní herci nejsou, tudíž nemůže být ani kvalitní dabing. Přece jen jsou ale v tomhle ranku lepší filmy. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Poslední film Jeana Gabina přinesl příjemnou podívanou na klasickou dvojnásobně kriminální komedii, jakou Francouzi u sedmdesátých letech uměli snad nejlépe na světě. Pokud jsem tenhle film někdy viděl, tak už jsem děj zapomněl a mohl jsem se mu plně oddat, aniž jsem měl nutkání odběhnout od obrazovky, ba naopak. Svatý rok je připomínán jen okrajově, dva uprchlí trestanci se totiž v převleku za černo.... snaží dostat do Říma, kde se konají velké slavnosti, ale kde má hlavně Jean Gabin ukrytý poklad, který se mu však za jeho nepřítomnosti (jak tušíme od okamžiku, kdy je taxi dovezlo namísto úkrytu) přeměnilo v supermoderní svatostánek. A mezitím dobrodružství na palubě uneseného letadla. Pravda je, že tady to trošku ve scénáři skřípalo, ale film měl především pobavit, a to se mu povedlo. Pět hvězdiček pro Jeana Gabina i povedený závěr. ()

Reklama

dyfur 

všechny recenze uživatele

J.G. sa ozaj dôstojne rozlúčil so svojou filmovou kariérou-čo sa málokomu podarí...výborný scenár,režia,herecké výkony-všetkých...záver nebol až tak prekvapivý,lebo -tak ako som si to predstavoval ja,že by malo dopadnúť-tak to skončiť podľa scenáristov-nemohlo-zrejme z výchovného dôvodu..... vynikajúci film - i český dabing starej školy -super. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

"Jsme v prdeli, monsignore:-)"! "Dej pokoj, já už jsem přispěl." Ve své době jistě skvělá odpočinková komedie s vtipnými hláškami a úsměvným a vtipným dějem, dnes už místami poněkud staromódní nuda, sotva průměrná:-(Ale Gabin byl pan Herec, český dabing udělal také hodně. Nezapomenutelný a nepřekonatelný Jean Gabin ve své poslední filmové roli. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Tak toto komedie teda určitě nebyla. Je pravda, že jsem se párkrát zasmál při nějaké hlášce či výrazu ve tváři nebo spojení obého. Ale celkově bych to do žánru komedie asi nezasadil. Tenhle film je spíše takový mix komedie, dramatu, nadsázky a možná ještě něčeho. Tak jako tak se mi na to koukalo dobře, rychle to uteklo a bavilo mě to. Nicméně, dle zdejšího hodnocení jsem čekal nějakou bombu - ale té jsem se nedočkal. Prostě průměr. Howgh! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Na začátku filmu, při útěku z ošetřovny vězení, přepilují trestanci dvě tyče mříží zcela zbytečně. Pro útěk by pohodlně stačila pouze jedna. (Scott67)
  • Poslední film Jeana Gabina. Zemřel 15. listopadu 1976, téměř sedm měsíců po premiéře, která se konala 23. dubna 1976. (Komiks)
  • Bernard Menez byl poprvé osloven pro roli Pierra Bizeta (Jean-Claude Brialy), ale odmítl ji, protože se mu nelíbil scénář. Později přiznal, že hluboce litoval, že promeškal tuto jedinečnou šanci zahrát si s legendárním hercem Jeanem Gabinem (Max Lambert). (sator)

Reklama

Reklama