Reklama

Reklama

Strážci relikvie

všechny plakáty
Trailer 1

Skupina irských mnichů má za úkol přepravit do Říma cennou náboženskou relikvii. Ta má údajně velkou moc a mohla by zvrátit průběh křížových výprav v Jeruzalémě. Relikvie se však chtějí zmocnit normandští vojáci, a mnichy tak čeká boj nejen o vzácný poklad, ale i o holý život… (TV Prima)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (64)

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne, aj napriek tomu, že dej je hrozne jednoduchý a banálny, pričom tu dokonca absentujú i nejakí výraznejší herci, dostal som to, čo som aj od filmu čakal - nenáročnú filmovú zábavu stiahnutú na moje obľúbené historické obdobie, plnú brutálnych krvavých scén (bitiek muža proti mužovi však mohlo byť viac) a slušnej vizuálnej stránky. Ani soundtrack nebol zlý, takže sa nasýtili aspoň oči a uši, keď už mozog zostal hladný. Priemer. 60/100 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Za málo peněz hodně muziky. Atmosférická krvavá putovačka, kde skupina mnichů veze relikviář papeži do Říma, aby naboostoval rytíře ve svaté válce. Jeden z mnichů je mimochodem Spider-man a doprovází je i Punisher jako nosič pytlů/bodyguard, na kterém je něco víc než se na první pohled zdá. Cestou je samozřejmě potkají nesnáze, napadnou je divoši a začnou krvavé jatka. Bernthal dřevěným štítem seká hlavy bezvěrcům, zaživa se vytahujou střeva, zlodějům jsou sekány ruce. Konec je správně zdrcující a bezúčelný. Těchhle filmů je dnes jako šafránu, važme si jich. Jidáš! ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Kdo jsi?",,Jsem peklo!" Dobrodružné putování skupiny mnichů vedených nekompromisním bratrem do Říma. Středověk, války, víra, oběti a posvátná relikvie. Krásná irská krajina plná lesů, močálů, potoků a mlhy. Havran na zkroucené větvi nevěstí nic dobrého. Souboje standardně drsné, krev občas šplouchne na kameru, vytržené vnitřnosti při výslechu i rozpolcená lebka nechybí. Ač má putování nepřátelskou krajinou své napětí, pořád tomu něco málo chybí. Postavy příliš sympatické nejsou, občas se chovají podivně - pobíhání v noci po lese s loučemi by asi nebylo moc chytré, a tak mi osud většiny z nich byl vcelku lhostejný. Asi by byla lepší obdoba Údolí včel, než slabý odvar Statečného srdce. Film ale rychle utekl a zejména krajinné výjevy za to stály! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Něco Centuriona a hodně Valhalla Rising, ale ani náhodou to nedosahuje zábavnosti a tempa prvního a už vůbec ne mysticismu druhého. Ale jinak solidní historák o přenosu relikvie z bodu A do bodu B, přičemž hlavním hrdinům se do cesty staví jak pohané, tak proradní souvěrci. Tvůrcům se docela podařilo využít krásy Irska, i když jsem přesvědčen, že Zelený ostrov toho může nabídnout mnohem víc, povedlo se i pár těch bitek a herecké obsazení mě také neuráželo. Potěšil i fakt, že je to zasazeno do poměrně reálného historického rámce. Sice jsem čekal víc a odpovídala tomu i natěšenost, takže u mě panuje mírné zklamání, ale i tak to vidím lehce nadprůměrně. 65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Přiznávám se, že zhruba první polovinu jsem stepovala nohama nudou a nezáživností, ale to se v druhé polovině změnilo. Ne nějak extra výrazně, ale už se konečně něco dělo. Krvavý boj o relikvii, vyjádření zla a dobra v souvislosti s vírou (ovšemže zastoupené známou církví) a nevírou. Prolínaly se tam různé mýty a já jsem docela jukala s čím vším se dalo bojovat. Velké plus byla temná atmosféra po celou dobu, takže jsem z toho měla málem deprese. Nicméně to bylo asi to nej z celého historického dramatu. Konec mně vyzněl do ztracena a to je u tohoto filmu škoda, alespoň nastíněná pointa by byla dobrá. Ale tu jsem si domyslela v souvislosti právě se zázračnou relikvií. Brendan asi věděl, proč to ukončil právě tak. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Postava, kterou hraje Jon Bernthal, není ve skutečnosti němá. Na konci filmu pronese jediné slovo. (Nyan)
  • Ve filmu se nevyskytuje žádná ženská postava. (Nyan)

Reklama

Reklama