Reklama

Reklama

Smrt ve tmě

  • USA Don't Breathe (více)
Trailer 2

Rocky (Jane Levy), rozhodnutá vymanit se z područí své násilnické matky a zachránit svou mladší sestru před životem bez jakékoliv perspektivy, ke kterému jsou obě okolnostmi odsouzeny směřovat, je ochotna udělat pro dosažení svého cíle naprosto cokoliv. Společně se svými kamarády Alexem (Dylan Minnette) a Moneym (Daniel Zovatto) mají už na svém kontě sérii pečlivě naplánovaných vloupání ve snaze získat dostatek peněz na nový život daleko od svých beznadějných osudů v rodném Detroitu. Jejich zoufalá kriminální činnost jim ale zatím příliš peněz nevynesla, takže když se jim donese informace o slepci (Stephen Lang), žijícím o samotě v opuštěné čtvrti, v jehož domě se údajně ukrývá velké bohatství, souhlasí všichni tři s tím, že se pokusí o svou největší a poslední loupež. Jejich zamýšlená oběť se ale velice záhy ukazuje jako mnohem nebezpečnější, než si vůbec dokázali představit. Zatímco je slepec nemilosrdně pronásleduje svým důkladně opevněným domem, s hrůzou zjišťují, že se v něm ukrývá mnohem více než pouhé cennosti. (Falcon)

(více)

Diskuze

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Ja sledujem filmy vzdy za triezva, neodbieham na cigaretu, v dobrej HD kvalite a dokonca aj s titulkami.

Takze najskôr ocenim filmy lepsie ako ty. :)

na příspěvěk reagoval m.a.t.o.

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

no tak ti napovím : k filmu si dal čerstvý popcorn a vychlazenou colu, byť na tomhle účtě je bez modelky, tady si její srdce nezískal :)

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

Už se tak těším. Jestli bude Don't Breathe stejně kvalitní jako Evil Dead, tak se Fede stane králem současného hororu.

na příspěvěk reagoval Wacoslav1

pitrs28

pitrs28 (hodnocení, recenze)

Náhodou jsem měl možnost vidět film už na začátku března a musím říct, že jde o film, který stojí za shlédnutí. Má velmi příjemnou stopáž, spád, dynamický děj a docela slušnou míru napětí. Nic revolučního a nového do žánru však nepřináší. Na druhou stranu jsem rozhodně nebyl zklamán z nějaké tuctové lekačky. Dal bych hezkých 75%.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike , Lacike

Já nevím. Ty se točíš na Scarface, ale filmů, které mají stejný problém, je plno. Jsou remakem nějakého filmu, ale ve výslednu používají je ten výchozí nápad. To je prostě o tom, co všechno budeme ještě nazývat remakem. Třeba 21 Jump Street je jakože taky remake, ale s originálem to nemá společnýho lautr nic. A např. Den mrtvých od Steve Minera se jmenuje podle starého filmu, ale s originálem nemá společnou ani čárku. Co se týče těch adaptzací... Já přiznávám to, že jsou filmy, který jsou sice podle literární předlohy jako např. Psycho nebo Mys Hrůzy, ale jasně se hlásí k tomu předchozímu filmu, že by byl nesmylsl neříkat, že jde o remake. Když jsme u toho, třeba Smrtonosná past je taky podle knížky. Co se týče míchání dvou filmů, tam už to potom asi moc neplatí, protože když smícháš dva filmy, vyjde ti film třetí, ve kterým musíš pozměnit děj. Taky záleží na tom, jak silnej je původní nápad a jestli se filmy inspirují u předchůdce jen např. obecně, nebo ten konkrétní nápad nějak okatě vykrádají. A co je tedy podle tebe remake? A kdy se má zdůrazňovat původní literární předloha a kdy už ne?

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

A ako by si nazval film, ktory sa inspiruje u viacerych zdrojoch (filmoch)?

Je potom vysledny film remakom dvoch filmov, kotre nemaju nic spolocne?

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Takze suhlasis ze Scarface nie su remaky aj keby neboli podla nejakej knihy?

Tie filmy nemaju ziadny spolocny inspiracny zdroj. Maju spolocny zaner a nazov.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

TheDon

"Proč teda nenatočili i ty další dva filmy?"

 

Nevím. Co třeba komerční neúspěch? Mysleli si, že to vydělá víc.

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Lacike

"Aj tak je ta tvoja logika chora. Filmy ktore sa podobaju ako vajce vajcu nenazyvas remaky a filmy ktore skoro nic nemaju spolocne su pre teba remaky. Ach jaj."

 

Já myslím, že co říkám, má logiku. A který filmy konkrétně myslíš? Pokud je inspiračním zdrojem originální nápad filmaře (Úsvit mrtvých, Přichází satan) je to remake. Pokud jde o adaptaci literárního díla nebo skutečný události, remake to není. A pak se můžeme bavit o tom, jestli by byl remake např. film podle skutečné události, když by podle ní byly dva filmy a ten druhý by z toho prvního otrocky přejímal všechny dějové zvraty, prostě ho kopíroval bez osobního tvůrčího vkladu. To uznám, že pak je definice asi těžká a sám.

na příspěvěk reagoval Lacike, Lacike

Wacoslav1

Wacoslav1 (hodnocení, recenze)

Lacike

Co to znamená? jako po Česku z očí do očí? zoči-voči tohle jsem ještě nikde napsaný neviděl, tak se ptám jestli se to takhle píše, nebo je dotyčnej autor obsahu Mongol :-)

na příspěvěk reagoval Lacike

TheDon

TheDon (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

To je právě těžko říct, proto mám pocit, že to Fincher přepsal, aby se neřeklo, že je to remake, ale že je to adaptace knižní předlohy populární trilogie. Proč teda nenatočili i ty další dva filmy?

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

TheDon

Ale to kdy to bylo natočený přeci nemá nic společnýho s tím, co to zpracovává. Když někdo adaptuje Hamleta půl roku po sobě, je to remake a když ty filmy bude dělit 20 let je to adaptace? Je novej reboot Spidermana remake starýho nebo adaptace komiksu? Stačí se podívat sem: http://www.csfd.cz/hledat/?q=Great+Expectations  Adaptace Dikense jsou evidentně populární a častý. A teď mi řekni, jestli se ty filmy mají považovat jako remake jeden druhýho nebo jako knižní adaptace?

na příspěvěk reagoval TheDon

Lacike

Lacike (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Aj tak je ta tvoja logika chora.

Filmy ktore sa podobaju ako vajce vajcu nenazyvas remaky a filmy ktore skoro nic nemaju spolocne su pre teba remaky. Ach jaj.

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

Wacoslav1

Tak já se tě zeptám jinak. Je Carpenterova Věc remake nebo nová adaptace povídky? Jen upozorňuju, že je díky vyspělejším trikovým technologiím mnohem věrnější tý povídce, než ten film z 50. let. Co to tedy je?

na příspěvěk reagoval Lacike, Wacoslav1

Související novinky

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

Pokračování Smrti ve tmě našlo režiséra

21.01.2020

Horor Smrt ve tmě z roku 2016 režiséra Fedeho Alvareze (Dívka v pavoučí síti) sklidilo relativní úspěch jak u kritiků, tak u diváků – což se posléze promítlo na tržbách. Snímek proměnil 10milionový… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

Co chystá režisér Smrti ve tmě?

16.10.2016

Fede Alvarez na sebe upozornil už remakem Lesního ducha z roku 2013, letos se pak díky Smrti ve tmě postavil na vlastního nohy. Jeho novinku pochválili diváci i kritici a tržby se zastavily u 140… (více)

Reklama

Reklama