Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární závoďák Blesk McQueen z ničeho nic zjistí, že ho nová generace závodních aut poslala mimo závodní dráhu, kterou nade vše miluje. Zpátky do hry mu může pomoci pouze mladá automechanička Cruz Ramirezová, která však sama pomýšlí na vítězství a inspirace od Doktora Hudsona Horneta. Slavný závoďák s číslem 95 musí ve Zlatém pístu všem dokázat, že nepatří do starého železa. (Falcon)

(více)

Videa (37)

Trailer 4

Recenze (263)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Najväčším plusom Áut s poradovým číslo tri nie je príbeh, ale to, ako úžasne vyzerajú. Čo by sa mohlo dezinterpretovať ako niečo v tom zmysle, že príbeh je slabší, ale všetko zachraňuje vizuál. Nie je to pravda, skôr len dôkazom toho, že Autá 3 skutočne vyzerajú dokonale. Dokonca aj ten predvídateľný príbeh má v sebe originálne momenty a záverečný zvrat ma celkom slušne prekvapil, on totiž posúva celú sériu do akejsi ďalšej fázy a je jasné, že už neexistuje cesta späť, asi ako v Rockym, z ktorého sa stal Creed a podobne to bude zrejme pri štvorke, ak niekedy vznikne. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Opakuje se osnova prvních Aut ruku v ruce s třetím i čtvrtým Rockym a navíc i špetkou Creeda. V první půli to sotva chytá dech (což speciálně omladina snáší s ošíváním), ve druhé (a především pak v závěrečné půlhodině) ho to však přeci jen chytá (a omladina již ani nedutá), šlápne se na plyn a finišuje to jako solidní "hračkářský merchandising Aut posilující" sázka na jistotu v dechberoucím technickém provedení. Výrazně lepší dvojky, o něco horší jedničky a již několikáté potvrzení, že Pixar v celovečerní tvorbě ztratil šmrnc a jede na tovární volnoběh. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Pixar zapomněl,že natočil Auta 2,jejichž děj ve třetím díle nejpíš úplně ignoruje a přinesl nám recyklát jedničky,který je primárně sázkou na jistotu,která funguje.Technická stránka opět na max,vtípků celkem ubylo (nebo mi to alespoň tak přišlo) a o nějakém zvratu či překvapení nemůže být řeč.Na druhou stranu byly ale třetí Auta velmi příjemně strávených 100 minut.Na pixar je to sice málo,ale vzhledem k filmům které stvořili v posledních letech je to vlastně nadstandard...80% ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Už první Auta byla výkyvem ve smyslu logické jámy (čtveřice vysokooktanových frajírků) přes nevyplněný potenciál postav až po disneyovsky archaicky okatý závěr a břímě remaku Doktora Hollywooda. A zřejmě touhy prodat ten potenciál přes hračky i počítačové hry. Dvojka měla neskutečně sympatický námět, který skončil mišmašem pro nikoho. A bez emocí. A teď se Auta vrátila v době, kdy Pixar vytřískává ze své zašlé slávy. Ale vzhledem k tomu, jakými trendy se v těch sequelech Pixar řídí, nakonec poselství šroubuje docela se ctí a ne násilně jako v Dory nebo druhých Úžasňácích. Navíc velmi potěšilo rozšíření světa, který jednička nastavila. 3,5* ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Logické vyústění trilogie, které po slabší dvojce vrací značce směr a zároveň ji zakončuje tak, jak se pro správné sportovní drama sluší a patří. Humoru sice oproti jedničce výrazně ubylo, dramatu naopak přibylo a vlastně to i dává smysl, vzhledem k tomu, že stejně tak, jako jedna generace dospěla s Toy Story, další to má takto s Cars. Troufám si až říci, že třetí díl je především pro ně, protože na poměry dětského animáku je trojka překvapivě pomalá, navrací se ke komornímu pojetí jedničky a vlastně dokonce zachází ještě o kousek dál. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (19)

  • Film bol po prvýkrát uvedený už 23. mája 2017 v americkom Kannapolise. (LuiCJ)
  • Ve filmu se objevily nové postavy ztvárněné dalšími auty. Smokey, učitel a trenér starého doktora Hudsona je ztvárněn Hudsonem Pickup z roku 1946. Bývalá závodnice Piston Cupu Louise Nas je ztvárněna Nashem Ambassador z roku 1949. Natalie Certain, pracovnice Racing Sport Network je zase moderní Tesla Model S. Zlý školní autobus Miss Fritter na demoliční derby je zase ztvárněn modelem International Harvester Loadstar z roku 1967 (Martin_Happy)
  • Autá 3 sú posledný film, ktorý napísal Daniel Gerson. Tento scenárista podľahol rakovine mozgu 6. február 2016 vo svojich nedožitých 50tich rokoch. (LuiCJ)

Související novinky

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

Toy Story 4 dorazí v létě 2017

07.11.2014

Pixar nám příští rok nabídne hned dva originální filmy. V hlavě bude příběhem pěti emocí malé holčičky a The Good Dinosaur nám představí apatosaura s dobrým srdcem. Od roku 2016 se ale Disneym… (více)

Reklama

Reklama