Reklama

Reklama

Teenager Zach Cooper (Dylan Minnette) je znechucen tím, že se z velkého města musel přestěhovat do malého městečka. Zjišťuje ale, že vše má i své světlé stránky - setkává se totiž s krásnou dívkou Hannou (Odeya Rush), která žije v sousedním domě. Ale i v těch nejprosluněnějších končinách občas slunce zajde za mraky, a ty Zachovy se objevují ve chvíli, kdy zjišťuje, že Hannah má tajemného otce, ze kterého se vyklube R. L. Stine (Jack Black), autor série bestsellerů s názvem Goosebumps. Ukazuje se, že existují reálné důvody, proč je Stine takový podivín... Je totiž vězněm své vlastní představivosti. Příšery, kterými se jeho knihy proslavily, jsou skutečné, a Stine své čtenáře chrání tím, že tato monstra drží uvězněná ve svých knihách. Když Zach neúmyslně příšery z rukopisů vypustí a ty začnou terorizovat celé městečko, je na Stineovi, Zachovi a Hannah, aby je znovu vrátili do knih, kam patří. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (319)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Keď sa Zach spolu s mamou presťahuje z veľkomesta do malého Madisonu, ani vo sne by ho nenapadlo, že zažije viac "zábavy" ako kedykoľvek predtým. Jeho život sa po spoznaní krásnej Hannah začne uberať úplne šialeným smerom. Otec mladej dievčiny, ktorý budí dojem totálneho podivína, totiž skrýva omnoho väčšie tajomstvo, ako sa pôvodne na prvý pohľad mohlo zdať. Vlastní totiž knihovňu plnú strašidelných kníh na zámok, ktoré nikto nikdy za žiadnych okolností nesmie odomknúť. Teda, nemal by ... Ideálna voľba pred spaním. Miestami vďaka "štvrtej" postave, absurdným situáciám či dialógom, dostatočne zábavné, z pohľadu hororu celkom slušne spracované. Napriek tomu že sa vo filme objavia rôzne potvory (nechcem ich menovať, nechajte sa prekvapiť) ide skôr o fantasy než horor v pravom slova zmysle. Bavil som sa a tak sám za seba môžem túto strašidelné rozprávku len odporučiť. Pokiaľ máte trošku odrastené deti, kľudne im túto skúsenosť doprajte - 65% ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Jack Black is back ! A je to jenom dobře, protože tenhle skoro padesátník mě vždycky dokázal pobavit. A konečně se někomu povedlo z celé té přehršle přeslazených amerických teenagerů vybrat pár děcek, který nevypadají divergentně, nebo hůř ,rezistentně. Pocit evokující návrat k Jumanji je ale na místě. Jenže to vůbec nevadilo, film přišel se spoustou svých monster nápadů a nestihl jedinou minutu nudit. Bezva ! Pobavenej minimálně na 80% P.s: Werwolf mi nápadně připomínal vlka z Nu Pogodi, už jste někdy viděli vlkodlaka v trenclích a prorvanou špičkou tenisek? :) P.p.s: Horor nečekejte. ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Jsem rád za svoji univerzálnost. Mohu si tak mezi Shakespearem a Vergiliem s radostí střihnout nějakou tu Husí kůži nebo si mezi Janáčkem a Coltrainem dát nějaké album od Bathory. A platí to i u filmu. Vychutnám si Bergmana i Tarkovského a mezi tím si s radostí vychutnám nějakou rodinou oddechovku. Třeba Husí kůži. Zábavnou jednohubku, která je plná klišé, ale nenudí a nechybí jí ani pár originálních nápadů a dokonce ani překvapení. Navíc příjemně vytahuje z paměti náladu a pocity, které jsem kdysi zažíval u čtení dílek, kterými nás pravidelně zásoboval R. L. Stine nebo třeba Lynn Beachová. Za mě spokojenost nešel jsem do kina na Bergmana, ale na oddechovou trikovou jízdu a přesně tu jsem dostal a kupodivu mě teď stejně dobře bavila i repríza. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Pokud víte, že vás čeká novodobé Jumanji, tedy nenáročná oddechovka pro celou rodinu, a nikoli černohumorný horor ve stylu Amerického vlkodlaka v Londýně, budete spokojeni. S výjimkou úvodních minut, kde se jen kupí klišé na klišé, velmi sympaticky zrežírovaná a koneckonců i zahraná (otravný maník s předkusem si také vybral pár lepších chvilek) fantasy jednohubka, která servíruje různorodá a vizuálně přesvědčivá monstra nebo příjemnou teen romanci ve slušném tempu, takže nakonec tak nějak přirozeně zapadne i přemrštěná snaha o cool zábavu a předvídatelný děj bez výraznějších zvratů. Hodnocení dvěma nebo dokonce jednou hvězdou mi připadá opravdu hodně přehnané a zkreslující, za mě slušné 3*. ()

Davered 

všechny recenze uživatele

Je hodne znat, ze cely tento projekt se rodil hodne ztezka a scenar musel byt nekolikrat prepisovan. Na jednu stranu sice zaujmou obcasne meta prvky, na strane druhe tu je ale az prilis klise a nelogicnosti. Snaha o psychologizaci postav (dualismus s loutkou, Stinova motivace pro psani) taktez vyzniva hodne sroubovane. Vysledkem je tak sice zabavny, ale pro divaka nad 15 let zapomenutelny, nicim prekvapivy snimek. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (10)

  • Na konci filmu píše Neviditeľný muž na písacom stroji zvnútra vitríny, v ktorej je písací stroj umiestnený, pričom pre jej veľkosť by sa do tejto uzamknutej vitríny muž nezmestil. (Laslo)
  • Natáčení probíhalo v Atlantě v USA. (willy1)
  • Když Zach (Dylan Minnette) jde s Hannou (Odeya Rush) v noci do lunaparku, má ve scéně u domu jasně opálený krk zezadu. Během scény v lese ale krk spálený nemá, a když se vrátí zpět k domu, opět má krk spálený. (jujec)

Související novinky

Husí kůži čeká pokračování

Husí kůži čeká pokračování

19.01.2017

Předloňská fantasy Husí kůže stála 58 milionů dolarů a vydělala 150, což v hollywoodské matematice znamená dvojku. Studio Sony ji naznačilo už loni v dubnu, teprve nyní je ale všechno jisté a dokonce… (více)

Reklama

Reklama