Reklama

Reklama

Poslední nás zachrání

  • USA The Final Girls (více)
Trailer

Mladá dívka jménem Max (Taissa Farmiga) jde se svými kamarády (např. Alexander Ludwig) do kina na hororovou klasiku 80. let. Připomíná si tak každoročně výročí smrti své matky, která zde hraje jednu z hlavních postav. Při požáru, který v kině vypukne, se všichni záhadně přenesou přímo do filmu, tedy k jezernímu kempu, kde má řezničina vypuknout. Nejprve si užívají pocit toho být ve filmu, potkávat postavy, které ještě nedávno znali jen z plátna a smát se všemu tomu klišé, které dnes tento horor připomíná. Zanedlouho však zjistí, že legrace musí stranou, protože tady jde skutečně o život. Spojením sil všech přátel i zdejších postav včetně Maxiny matky musí zabijáka porazit a dostat se z filmu pryč. (Bohnice05)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Juto 

všechny recenze uživatele

Hororová komédia, ktorá dokazuje, že so správnymi hercami a dobrým scenárom sa dokáže natočiť zábavný film. ,,Posledná nás zachráni “ je zábavná paródia na slasher filmy, ktorý má potenciál stať sa kultovým filmom. Príbeh spája ,,Piatok 13." alebo akýkoľvek iný slasher odohrávajúci sa letnom tábore. 6/10 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Od parodie na klasické slashery jsem čekal ledacos, ale rozhodně ne komedii, která je nejenže vtipná a místy fakt zábavně meta, ale vlastně i překvapivě inteligentní. Čekal jsem přepálené scream queens, ale zápletka ohledně srovnávání se se smrtí naopak postavy příjemně polidšťuje a dává jim určitou hloubku. Kdo chce a čeká horor, tak asi potěšený úplně nebude, ale jako taková lehká letní komedie odkazující a zlehka parodující staré klasiky to na mě, navzdory hodnocení, zafungovalo velmi dobře. Vizuálně to vypadá pěkně, obrazově je to hravé a i ten přístupnější rating tomu vlastně ve finále celkem sluší. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Parádní Hororová komedie, u které si připomeneme hlavně starou klasiku Friday the 13th (vtipném podání). Super herecké combo, kamera, prostředí, no prostě pecka jako blázen. Jediné mínus a proč nenapálím 5* je PG-13 = jsme ochuzeny o Gore a sexy scény, což je škoda, protože to mohl být pro mě jeden z TOP zábavných Hororů se vším všudy. Ale i tak, jsem se celou dobu parádně bavil, hlavně u scének s Adamem Devinem. Doporučuji, stylovka jako prase, super relax. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Na "The Final Girls" som sa úprimne tešil, keďže 80´s camp slashery patria k mojim srdcovkám a zábavný meta náhľad z doby modernej pôsobil ako dobrý nápad. Výsledkom je však zase raz sklamanie a potvrdenie toho, že dnešné horory už z drvivej väčšiny za veľa nestoja. Nepáčilo sa mi detské spracovanie s nevhodne umelým a až gýčovito farbičkovým vizuálom, celé to bolo príliš rodinne ukecané, humor sa miešal s trápnosťou, hororovosť vlastne nefungovala a final girl bola zle obsadená – Taissa F. má so svojim životným výrazom božieho umučenia nižšiu hereckú abilitu než ľubovoľná 80tková béčkárka. Korunu všetkému nasadzuje ponižujúco trápna maska hlavného killera, čo vyzerá ako nejaká žaba po obrne a tým pádom degraduje každú nádejnú scénu. Nepoteší ani to, že film vlastne dosť vykráda málo známy "Camp Daze", ktorý prišiel s niečím podobným už pred 10 rokmi. A prečo napriek toľkej kritike aj tak dávam tie 3*? Pretože môžem. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle "slasher na fetu" mi docela sednul, ale je fakt, že ten nápad nebude vonět každýmu. Ona totiž zdejší zápletka o pětici teenagerů, kteří se dostanou do filmu, je sama o sobě dost fantasy. Ano, takže něco jako Poslední akční hrdina; jen s rozdílem, že hrdinové se, bohužel pro ně, dostanou do hororu. A přesto zde převládá humor. Je totiž docela sranda s hrdiny zjistit, že film vás nepustí ven díky časovým smyčkám, vybrat s nimi vhodnou kandidátku na post tzv. Final Girl, komentovat zrovna probíhající flashbacky nebo slow motion záběry, měnit děj a tím pádem i žánrová pravidla (hlavně neprovozuj sex, nebo chcípneš!). Horší je to už se zajetými zvyklostmi správné tábornické vyvražďovačky. Žádný sex (!), žádný kozy (!!), žádné gore (!!!) a zabiják má poměrně trapnou masku. Ale celkově je to fajn experiment s hravou kamerou, pecka hláškami a v celku sympatickým obsazením. Závěr si samozřejmě zadělal na sequel, ale já bych se ho úplně nebál. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Vicky (Nina Dobrev) navrhne a později zrealizuje výrobu dřevěných kolíků, které jsou známou zbraní proti upírům. Jedná se o odkaz na nejznámější roli herečky, postavu Eleny v Upířích denících (od r. 2009). (hansel97)
  • Když Tina (Angela Trimbur) přivolává Billyho svým tancem, tančí na píseň "Cherry Pie" od skupiny Warrant. Tato píseň vyšla až v září 1990, film se však odehrává v roce 1986. (ČSFD)
  • Všechny záběry nebe byly digitálně upravovány. (hansel97)

Reklama

Reklama