Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pohádka o tom, jak je důležité mít svého rybodlaka, a taky o tom, jak překonat osudovou kletbu i kouzla, která je snadné zneužít... Království tří rybníků postihla zlá kletba. Nadsmyslné bytosti odčarovaly ze zdejších rybníků všechny ryby, aby vytrestaly domýšlivého krále Boleslava. Jenže tento trest se obrátil především proti poddaným. Zmizení ryb, hlavního domácího produktu, je zbavilo tradiční možnosti obživy a zlikvidovalo jejich živnosti. Svou nespokojenost dávají stále hlasitěji najevo. I uvnitř královské rodiny se zahušťují vztahy. Králova dcera, princezna Lidunka, má úplně jinou představu o životě než její macecha. Chce navazovat na tradiční úlohu, kterou mladé ženy v tomto království vždy naplňovaly, ale stává se jednou z hlavních postav dění, v němž se o své místo na výsluní přetahuje několik vychytralých podvodníků. Nejvíc podfukář a zloděj Nikdáš, který nadsmyslným bytostem ukradl kouzelný proutek a má najednou v rukou velkou moc. V pravý čas se ale objeví mladý rybář Ludvík. Bude to právě on, kdo překoná kletbu, zachrání království a získá ruku princezny? (Česká televize)

(více)

Recenze (432)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Upřímně, prvních pár minut to působila jako hrozná konina, ale potom se z toho stala, no, furt konina, ale dosti zábavná, jednak díky hereckému obsazení (a to snad jenom s výjimkou komparsu), tak hlavně díky humoru (zvukové windows hlášky, Rybodlak, prakticky všechno co říká komoří a xy dalšího) a já se párkrát přistihl, že se nahlas neskutečně přiblbe potlemuji. Sice to není zrovna nadvzor vánoční pohádky, ale jako ta nedělní bude skvělá. A mimochodem, když dělá Prušinovský téměř totžný humor v okresním přeboru a čtvrté hvězdě, tak se tu z něj uchcává, ale když udělá pohádku... " Obludo! Hej, obludo! Musíš mi pomoct! " ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Proboha, co tady děláte ??" - "Nemohla jsem si pomoct !! Moc tvého proutku mě strašně přitahuje.." Naprosto monstrózní dada, která má však o Kolečko víc, totálně nesmyslně převrací žánrové vzorce i klišé, leč bez kouska vtipu, dík bezradnosti pitvořících se herců, když za Ondru Vetchého mi bylo až stydno, nebo dokonce nějaké funkce a smyslu.. Spousta skvělých nápadů se tak nakonec naprosto ztrácí v odpudivé pohádce bez jediné sympatické postavy jako celku, kterou by naše děti raději vidět neměly !! Nebo se vysílací radě podobně dvojsmyslnné dialogy zdají v pořádku ?? ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr, díky komediálním prvkům a princezně, která chtěla být atlet roku, jinak mi poněkud uchází důvod, proč v pohádce nechávali zaznít ty zvuky, které se tam fakt vyskytovaly. Musím se přiznat, že jsem si v první půli pořád kontrolovala notebook a mobil a skoro celý pokoj, jestli tam někde nemám zakutanou nějakou techniku, než mi došlo, že to fakt zakomponovali do POHÁDKY... Ale okrem toho se mi líbily pohádkové bytosti i společné scény princezny a rybáře, čili 3*. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Bída. Herecky sice asi tak o 261% lepší, než v případě štědrovečerního kousku, jehož jméno jsem zapomněl 5 minut po skončení, ale jinak běda běda. I přesto že základní zápletka nebyla vyloženě blbá, tak stejně scénář nakonec vařil z vody a byl pln pitomostí a do očí bijících hloupostí, a na to, že to byla komedie, tak tam ta koncentrace vtipných vtipů byla dost slabá, ačkoli pár jich bylo povedených. A o debilní hudbě vůbec nemluvím. Uctívači Windowsů nechť si přidají jednu hvězdu. A ti, kdo hodnotí čtyřmi a pěti hvězdami, by si měli povinně zopakovat čtyř a pěti hvězdičkové pohádky jako např. S čerty nejsou žerty, Byl jednou jeden král, Mrazík, atd.! To je totiž úplně jiný level, dámy a pánové. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Takovej ten pocit, kdy dáte hercům rámcový scénář, pak je zkouříte a ožerete, a necháte je, aby na place pobíhali a "něco" hráli. Fanoušci Prušinovského a spol. budou nadšení, ostatní to do nebe vyhejtujou. Já jsem tak někde uprostřed cesty. Okresní přebor, i Čtvrtou hvězdu jsem "žral", tohle ve mě vyvovalo někdy salvy smíchu, někdy jsem jen nevěřícně koukal na obrazovku a říkal si: "Co to ku.va je?". Výborný Vetchý, úchylná Vilhelmová, ostatní tak nějak do počtu a nejvíc mi tam neseděl Pavelka, který prostě do ansáblu kolem Dejvického divadla tak nějak nepatří. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Název filmu je narážkou na jadrné české úsloví: „Kdyby byly ryby v řiti, nemuseli by být rybníky.“ V širší souvislosti významu jde o to, že „kdyby“ nemá žádnou cenu. (sator)
  • Při mávnutí proutkem jsou použity zvuky známé z operačního systému Windows. (Kuny27)

Reklama

Reklama