Reklama

Reklama

VOD (1)

Film Mr. Holmes přináší nový pohled na světově nejproslulejšího detektiva. Příběh je zasazen do roku 1947. Stárnoucí Sherlock Holmes se vrací ze své cesty do Japonska, kde se při hledání vzácných rostlin se silnými regeneračními schopnostmi stal svědkem zkázy způsobené jadernou válkou. Nyní si užívá odpočinku ve svém odlehlém venkovském domku na pobřeží, kde žije pouze ve společnosti hospodyně a jejího dospívajícího syna Rogera, a své poslední dny naplňuje chovem včel. Holmes, kterého pomalu začíná zrazovat paměť, vkládá do chlapce všechny své naděje při rozplétání okolností prastarého nevyřešeného případu, kvůli němuž musel odejít do důchodu. Zároveň touží získat odpovědi týkající se tajemství života a lásky - dřív, než bude příliš pozdě. (Cinemax)

(více)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (175)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

The Really Last True Cases of Great Detective Sherlock Holmes. Maybe. Maybe not. ~~~ Sherlock, třiadevadesátiletý stařík na anglickém venkově v rukou své hospodyně a jejího syna, bojujíc s pamětí a snažíc se přijít na to, čím tak významný byl jeho poslední případ, že ho dovedl až sem. A diváka díky tomu přivádí postupně ještě k zdánlivě nesouvisejícímu Japonsku a možná ani to nebude možná tím posledním. Ian v šestasedmdesáti nakopává Ritchieho a Downeyho akční mizérii zadek zádumčivým senilním Holmesem na sklonku jeho dní a slávy. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Jakýsi poetický epilog života "reálného" Sherlocka na anglickém pobřeží. Na slovutného detektiva přichází senilita a paměť mu přestává sloužit. Snaží se vzpomenout si na opravdové okolnosti svého dávného, posledního případu. Celý příběh, s lehkou detektivní zápletkou, je rozvláčný a pomalý, stejně jako stařičký Holmes. Je odlišný od ostatních známých detektivních příběhů. A je to veskrze smutný film... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„POKUD UMŘETE, CO SE STANE SE VČELAMI?“ … „NEMÁM PONĚTÍ. ČLOVĚK NEMŮŽE VYŘEŠIT VŠE“… /// Třiadevadesátiletej stařec a jeho svět, ve kterým se snaží léčit selhávající paměť pomocí žlutodřevu peprnýho, stará se o včely a jeho jediným posluchačem je malej kluk. Krátký flashbacky z návštěvy Hirošimy a ze vzpomínek na dávný případ, slouží divákovi k úniku z farmy, na který žije s hospodyní a jejím synkem. Pomocí nich je vyprávěn případ o záhadě lidské povahy, který tak skýtá možnost nahlédnout do duše Holmesovi… Fajn je Milo Parker, ale jinak jde o komorní a nudný drama, který je hereckou exhibicí Sira Iana Murraye McKellena. A kdyby tady nebylo těch několik fantastickejch (Sherlockovskejch) dedukcí, mohl by to bejt film vo jakýmkoliv starci, kterýho jediným posluchačem je malej kluk. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Knihu „A Slight Trick of the Mind“, kterou v roce 2005 napsal Mitch Cullin, číst nebudu. 2.) Jedu jenom senilní filmy. 3.) Thx za titule „Erza12358“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Magneto, Gandalf a nyní i Sherlock Holmes. Sir Ian McKellen pořád dokáže překvapit. Jeho verze Sherlocka jakožto "hodného dědečka od vedle" je prostě úžasná. Nicméně i jemu samotnému podráží nohy celá koncepce, že Holmes je už jen senilní stařík, co místo vzrušujících případů řeší jen včely a utápí se ve svých vzpomínkách. Režisér mohl více zapracovat na linii příběhu, ve které se Holmes vzedme proti stáří v posledním velkolepém případu. Takhle jednom dostanete film, ve kterém hlavní postava zdlouhavě dumá nad postupující senilitou, do čehož se nám párkrát promítnou vzpomínky na doby dávno minulé. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že od filmu jsem měl po serii akčního Sherlocka s Robert Downey Jr. poměrně vysoká očekávání, ale víc než hodinu a půl dlouhou dávku nudné péče ovčely a stařeckého blábolení jsem tedy vážně nečekal. Mrzí mne to, jelikož Iana McKellena si velice vážím, ale film jsem div několikrát nevypnul. Takže hodnotím pouze jednou hvězdou, protože jsem si z celého díla vlastně neodnesl vůbec nic. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Původně se snímek jmenoval podle novely Mitche Cullina "A Slight Trick of the Mind", autoři filmu však později název pozměnili na jednodušší Mr Holmes. (oje)
  • Film bol premietaný na filmovom festivale v Berlíne už vo februári 2015. (Zdroj: variety.com) (chesterko)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno