Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snímku Inferno se známý symbololog (opět v podání Toma Hankse) pouští do pátrání po stopách, které souvisí se samotným Dantem. Když se Langdon probouzí se ztrátou paměti v italské nemocnici, spojí své síly se Siennou Brooksovou (Felicity Jones), doktorkou, do které Langdon vkládá naděje, že mu pomůže ztracené vzpomínky znovu získat. Společně se pouští do závodu s časem, který je provede napříč celou Evropou ve snaze zabránit smrtícímu globálnímu spiknutí. (Falcon)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (671)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak kniha bola o dosť lepšia, ale ani film príliš nesklamal. Tom Hanks robil čo mohol a ostatní herci mu aspoň dôstojne sekundovali. Páčila sa mi hlavne kamera, ale strih mi prišiel niekdy dosť divný. Dôležité bolo, že sa tu stále niečo dialo alebo riešilo, bolo to rýchle a dynamické, takže tu nebol priestor na nudu. Celkovo ide o takú príjemnú, pukancovú zábavu, ale nič viac. 65/100 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy a to jen s odřenýma ušima. Infernu musím přiznat, že vypadá dobře - Langdonovy halucinace na začátku filmu jsem docela efektní a lokace v překrásné Florencii hodně pomáhá. Ještě co je to platné, když celý příběh je hrozně upocený a všechno, co se děje, je hrozně nucené? V jedné chvíli se dozvíte, že převážná část toho, co jste dosud viděli, byla jen součást většího (bizarního) plánu - a můžete jen hroutit hlavou, jak to vůbec nedává smysl. Padouši se tu chovají jako banda fanatiků s lobotomií (absolutně si nedokáže pořádně obhájit, co dělají). Kladní hrdinové jsou zase hrozně nudní. A do toho máte agenty Světové zdravotnické organizace, kteří se evidentně mohou rovnat americkým speciálním jednotkám! Je to odfláknuté, je to nelogické, je to hloupé. A přitom by to hrozně rádo bylo špičkovým mysteriozním thrillerem. To tedy ani náhodou. 40 % PS: Ještě upozorním na to, jak je film zbabělý v tom, že ani pořádně tematicky neuchopí nahozené téma "buď zabiješ polovinu lidstva teď - a nebo celé lidstvo vymře za pár desítek let". Očividně je to jenom lákadlo do trailerů, protože tvůrci od tohoto filozofického oříšku pěkně rychle vycouvají. ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha filmů, týkajících se záchrany naší planety země je tady. On totiž milenec Sienny na tom videu předkládal skutečná fakta a byl to podstatný moment celého filmu. Co bude dál, kam spěje lidstvo, co se s naší zemí děje a jak neudržitelně spěje ke skutečnému konci. Ale co, že jo, po nás potopa, takže blbinka, která nestojí za řeč. Já jsem proti a i když to bylo pro mě místy těžko stravitelné, tak to stojí za zhlédnutí už jen z toho důvodu, že lidé jsou schopni skutečně všeho, dokonce něčeho tak nemožného jako je zničení lidstva pro záchranu dalších generací. Mysteriózní, že by.........? Co kdyby..............A Toma já můžu vidět ve všech polohách jeho fimů, opět nádhera. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Podľa môjho názoru kvalitatívne približne na rovnakej úrovni ako predošlí Anjeli a démoni a Da Vinciho kód. Máme tu znova Langdona, ktorý sa púšťa do nebezpečného vyšetrovania a Felicity Jones, čo by jeho novú kolegyňu v pátraní po nebezpečnom víruse. A ono to viac menej aj v treťom pokračovaní funguje. Nič z čoho by ste padli na zadok, ale vcelku pozerateľné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ron Howard nám přináší další díl této šílené série podle knih Dana Browna. Profesor Robert Langdon se opět vydává na další honbu za luštěním tajemství, které může ohrozit celý svět. Většinu filmu mu pomáhá pohledná doktorka Sienna Brooks v podání Felicity Jones. Opět se to celé zamotá a postavy neustále střídají strany. Profesor nevím, komu může věřit. Svět je totiž v nebezpečí a doba vypuštění smrtícího viru, který má vyhubit půlku lidské populace, se nebezpečně blíží. Profesor musí rozluštit hromadu hádanek, aby tomu všemu přišel na kloub. Ještě k tomu ho trápí drobná amnézie. Prostředí Itálie je ale dost kouzelné a pro tento film se velmi hodí. Akorát si teroristická strana opět vybrala ten nejsložitější způsob k dosažení svého cíle. A to nás ještě čeká pokračování... "Nechoď na mě s Dantem." ()

Galerie (88)

Zajímavosti (19)

  • Točilo se mimo jiné ve Florencii, v Benátkách, v Budapešti a také v Turecku. Natáčelo se od 27. dubna do 21. července 2015. (rakovnik)
  • Celosvětová premiéra proběhla 8. října 2016 ve Florencii. (Varan)
  • Inferno je síce štvrtou časťou série s Robertom Langdonom, ale len treťou, ktorá sa dostala na filmové plátno. Tretia kniha s názvom  "The Lost Symbol" sa zatiaľ sfilmovania nedočkala. (beso74)

Související novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (více)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (více)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (více)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (více)

Reklama

Reklama