Reklama

Reklama

Den dobytí Bastily

  • Česko Dobytí Bastily: Francie v ohrožení (více)
Trailer 5

Americký kapsář Michael Mason (Richard Madden) ukradne Zoe (Charlotte Le Bonová) tašku, z níž si ponechá jen to, co by se mu mohlo hodit, a zbytek vyhodí do odpadkového koše u frekventované stanice pařížského metra. Netuší však, že se v kabelce nachází bomba. Na stanici CIA na opačném konci města si agent Sean Briar (Idris Elba), převelený z bojišť v Sýrii a Iráku, jen těžko zvyká na novou kancelářskou práci datového analytika. Po výbuchu bomby se Michael ocitne v hledáčku CIA jako jediný podezřelý. Briar je odhodlán Michaela najít a dostat ho do vazby dřív, než tak učiní francouzské úřady. Záhy však zjistí, že za bombovým útokem stojí někdo jiný. Aby dosáhli společného cíle, spojí Briar, Michael a Zoe své síly a vydají se na čtyřiadvacetihodinovou napínavou jízdu městem v horečném úsilí odhalit spiknutí, které mohou prokázat jedině oni. (HBO Europe)

(více)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (192)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery Když se odtrhnu od toho, že zrovna země, která je islámským terorem zasažena v posledních letech nejvíce natočí takhle hroznou scénáristickou sračku, v které jsou teroristi sami policajti, kteří kvůli prachobyčejné krádeži rozpoutaj v Paříži málem revoluci a jejich muslimští bratři jsou zde samozřejmě za nevinné oběti na které je vše nastraženo... wtf??? tak jsem se u téhle akční jednohubky i vcelku pobavil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehkovážný akční krimi na který jsem díval ze dvou důvodů - Elba a kontroverze zapříčeněná aktuálním děním ve Francii v době (ne)uvedení do tamních kin. Upřímně nijak neurazí, ale ani nestojí moc za pozornost - krom hlavního představitele je film plný zapomenutelných ksichtů a v dění asi neupoutá víc než jedna dobrá honička po střechách Paříže. Čajíček. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Čakal som niečo historické. Mna by len zaujímalo, čo na tom netalentovanom čiernom Elbovi všetci vidia? Hrať to nevie, vyzerá to otrasne, rozbije železom tvrdené sklo jedným kopnutím a bije sa tak, že každý lepší krav magista by ho vypol na dve rany, niktoša. Ale na zastavenie pokusu o vylúpenie francúzskej banky to zjavne stačilo. Z milosti 2 z 5 ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Určitě budu chápat veškeré to intelechtuální žvatlání kolem tohoto snímku, do kterého se opře nejeden tajtrlík, který na tom nenechá nit suchou a nejspíš bude mít i ve většině svých hlubokomyslných názorů i pravdu, ovšem Bastila je určena pro úplně jiné publikum. Pro publikum, které se rádo filmem baví, které má rádo přímočarou zápletku, dynamickou akci, drsný řeči a ještě drsnější činy, a které je schopno odpustit jisté nelogičnosti a menší naivnosti, pokud slouží k hladkému průběhu filmu a nezkazí zábavu, což se zde nestane. Bastille Day je prostě přesně tím typem podívané, která je nabušena adrenalinem, kde tvůrci serou na jakékoliv vyšší ambice, a jejich jediným cílem je diváka pobavit. Celý film má skutečně od první minuty parádní tempo, zápletka je tedy jednoduší, rozhodně ne ale hloupá, naopak disponuje i několika slušnými zvraty a nečekanými situacemi, akce je dávkována tak akorát a její zpracování není vůbec špatné, nechybí ani pár odlehčujících momentů, ovšem je tu i několik emočně silných scén a samozřejmě předností filmu je i dost dobré obsazení, kdy především Idris Elba je za fakt přesvědčivě nekompromisního řízka a i Richard Madden, jako jeho nedobrovolný parťák, působí také dost přirozeně a sympaticky. Já v tomto případě nemám zkrátka příliš co kritizovat, jde prostě o moderní akční krimi thriller, který sice ani na chvíli neopustí mantinely daného žánru, ovšem na druhou stranu je plní v té nejlepší možné formě, proto jsem naprosto spokojen. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Přechytřelí umaštění nešukové, nehezcí esoteričtí psychotici, přirostlí předkožkáři a sebestřední zbuznělí rozumbradové, vyhýbejte se tomu, prosím, jako jeptiška falickým útvarům! Klasická jednoduchá čistokrevná akční zábava s koulema, kde hustý charismatický dvoumetrový negr ve službách Síajej zachraňuje Roba Stárka před zkorumpovaným žabožroutským establišmentem, není rozhodně Trýr ani Yňáriju, mohlo by vám to ještě víc poškodit pleť, zdvojnásobit lupy či způsobit maligní bujení už tak přemnožených pozérských muněk a zbytečně tomu zase budete hystericky kurvit rejtyng. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (7)

  • Pieseň "The Road Less Travelled", ktorá znie počas záverečných titulkov, spieva Idris Elba. (Wargoo)
  • Ve filmu se pravidelně mluví o amerických dolarech. Rezerva francouzské národní banky však sestává z eur, jelikož euro je francouzskou měnou. (Hal_Moore)

Související novinky

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

Robb Stark vs. teroristé v Paříži

06.10.2014

Richarda Maddena (aka Robba Starka ze Hry o trůny) již brzy uvidíme jako prince v Branaghově Popelce. Ve svém dalším projektu se ale skotský herec vrátí k drsnější látce, objeví se totiž v akčním… (více)

Reklama

Reklama