Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (Cinemart)

(více)

Diskuze

Laliss

Laliss (hodnocení, recenze)

Juj, to byl zase přeceněný film.To je důkaz, že slaboučký scénář skvělí herci nemůžou zachránit. Tak jako vynikající muzikanti nemůžou ze slabé nenápadité a divné písničky udělat hit. A to jsem zarytý fanda Plodkové a myslím že i Steinmaslová byla dokonalá.

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

Nesnesitelnej film. Podivný dialogy. Klasicky nesrozumitelný s ležérní artikulací, jak je poslední roky módou - občas by se hodily titulky. Prej ze života... dost ujetá zápletka a zvláštní chování postav, tak nevím, z jakýho života. Eminy rodiče se chovají spíš jako tcháni. Naprosto neuvěřitelný scény a vztahy (rvačka Tonyho s matkou v jeho bytě je jen jedna z mnoha), tak nevím, z jakýho života. Mám pár kámošů gayů, žádnej není kadeřník, mám dva kámoše kadeřníky, žádnej není gay. Jo, jsou z Prahy.  Emin vnitřní monolog pod Tančícím domem pronášenej nahlas (!) na mě působil jako odříkávání nacvičovaný role a vyprskl jsem smíchy.  Vizáž a sympatičnost hrdinů radši neřeším, ale je stará známá pravda, že funguje ten film, kde si člověk nějakou postavu oblíbí, zamiluje, soucítí s ní, bojí se o ní. Tak tady teda velkej smolík, nestalo se. A když použiju citaci z vedlejších komentářů: "Konečně film, který se trefně strefuje do problémů dnešní doby." tak jenom kroutím hlavou. To neplatilo ani před rokem, dnes to působí jako výrok z kosmu.  Navíc bych si troufl říct, že takhle a do takovejch problémů doby se strefuje každej druhej film od počátku kinematografie. :-) Když nadechutá hrdinka vodchází s dracénou vstříc svobodnejm zejtřkům, ulevilo se mi - že už je konec. A tak dám jednu hvězdu za Nosálka, kterej mě vlastně docela bavil. A za tu společnou "honiscénu", která sice patří taky do kategorie neuvěřitelnejch, ale byla aspoň roztomilá, abych taky něco pochválil.

P.S. Nikdy jsem nepochopil, co viděj režiséři na Steinmasslový. Něco tak nesympatickýho a necharismatickýho se ve filmu hned tak nevidí.

P.P.S. Johny Cash JE country.

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Zajímavý Nosálek možná ve svojí životní roli a křehká Plodková se stali opravdu dobrou dvojkou tohoto příjemného filmu :) Ostatní role byli jen tak na okraj, např.škoda, že nebyla více psychologicky rozehrána role manžela, což se nabízelo, ale na herce Vyorálka je hezké podívání, který mi v něčem připomíná mladého Abrháma. 

na příspěvěk reagoval dr.horrible

Marthos

Marthos (hodnocení, recenze)

Enšpígl

Má tam malou, ale výraznou roli. Dvě, tři scény, s minimem textu, ale vtipné. Jeho role bez problémů zapadá do kontextu filmu.

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Však já mu věřím, ale zajímá mě jak na Vás Luděk působil po herecký stránce ? Pokud na ten film půjdu tak on bude jedním z důvodů, proto se ptám.

na příspěvěk reagoval Marthos

Enšpígl

Enšpígl (hodnocení, recenze)

Vojtino

a co Luděk Sobota ? A vlastně tu otázku ještě rozvedu, jaký na tebe udělal dojem ? Tedy pokud tam nebyl pár sekund

na příspěvěk reagoval klida

Vojtino

Vojtino (hodnocení, recenze)

Kdyby se někdo těšil na Adama Mišíka nebo Ondřeje Malého, tak varuji, že se oba objeví pouze na pár sekund...

na příspěvěk reagoval Enšpígl

Reklama

Reklama