Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

To téma je skvělé. A stejně tak je skvělé, že došlo k realizaci. Bohužel ale Slobodanka Radun si ukousla příliš velké sousto a vytvořila film postavený na dvou hercích bez toho, aby je oba uměla vést k herecké shodě. Námět MY 2 si umím představit jako vynikající televizní komorní záležitost, ale bez Plodkové a bez zbytečného pokusu o velké plátno, který zkrátka nevyšel. Současná civilní témata už ze své podstaty tady nejsou od toho, aby vysvětlovala. #finaleplzen ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Se zápletkou i hlavní hrdinkou jsem měl ze začátku trochu problém. Dvě scenáristky, z toho jedna režisérka, plus Jana Plodková se do ní asi dokázaly vcítit, takže ta nepochopitelnost ženského chování bude možná otázkou pohlaví. Jinak je film v pohodě, žádné křeče, trocha humoru, příjemný vizuál, dobře použitá hudba a hlavně skvělý Ondřej Nosálek, takže nakonec lepší tři hvězdičky. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

[[ PŘÍBĚH: 1 /// ATMOSFÉRA: 0 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 0 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ]] ve zkratce: česká hrůza na druhou, nereálné chování postav a pomalý nudný příběh vlastně o ničem. Ženský rukopis je hodně znát (režisérka i scénaristka) a co jsem mohl čekat od tématu propojení ženského a gay světa. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

V případě My2 vlastně vůbec neškodí, že obsah klouže po přílišné stereotypizaci postav, ale co naopak škodí je polovičatý scénář. Ústřední dvojka je neuvěřitelně nevyrovnaná. Na jedné straně stojí Nosálek, jež si krade každou scénu pro sebe. Zatímco na straně druhé rachiticky podvyživená a nesympatická Plodková, která se může usmívat sebevíc, ale žádnou vřelost jí věřit nebudete. Totéž by se dalo říct o obsahu, který po hravé první půlce sklouzne ke směšně vykonstruované psychologické rádoby "sondě", jež fatálně selhává (Gay si k sobě nastěhuje ženu, kterou nezná, vytvoří si s ní během krátké chvíle silné přátelské pouto, aby vzápětí začal pochybovat o své sexualitě, kterou si byl jist po třicet let a v úvodní části filmu jasně dokazuje, že tomu nebude jinak?). První polovina téměř 4*, druhá dějově sotva 2* - připočteme-li naprosto parádní kameru musím dát solidní trojku. P.S. Pravděpodobně nejlepší a nejvěrohodnější role Adama Mišíka! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Ještě, že jako ,,heterák'' chodím k holičce... :-). Film mne celkem mile překvapil. Jednak mám Plodkovou jako herečku rád a sedla mi i role Tonyho. Film je zkrátka ze života. Ema najde azyl v bytě svého kamaráda aby si utříbila myšlenky a měla kde být. Z nouzového azylu se nakonec vyklube velké přátelství přerůstající do něčeho mnohem většího... Sice zde Janu leckdo napadá že vypadala a zněla hrozně, jeden z komentujících ji tu dokonce v obličeji přirovnal k hlodavci... Mně se líbila a byla sexy. Nosálek také zahrál hezky a s přehledem. Tohle je prostě film ze života, žádnej halyvůd, ale příjemně dramaticko - romantická záležitost na večer. * * * ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)
  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)

Reklama

Reklama