Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Původně jsem film My 2 chtěl vidět hlavně kvůli Janě Plodkové. Nečekal jsem ale, že mě překvapí i Ondřej Nosálek. Nutno dodat, že na hereckých výkonech je tenhle film vysloveně založenej. Třeba Adam Mišík tu má postavu, kterou si vysloveně zaslouží. Na druhou stranu je příběh trošku pitomej a i když má dobrej nápad, tak jsou v něm momenty, kterým jsem úplně neporozuměl. Tři hvězdy jsou ale určitě adekvátní. Co jsem chtěl, tak jsem dostal a po shlédnutí byl i spokojen. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"..a tak jsem si řekla, že je čas na kadeřníka.." Když i řemeslně veskrze skvostná a zde výjimečně profesionální Málkova kamera přechází v manýru posledních let, na tomhle bezkrevném a banálním škváru dvou Radun už vlastně není vůbec co chválit.. Dramaturgicky nezvládnuté papírem šustící kvazidrama při finále hraničí se (sebe)parodií, a tak si jeden může užít snad jen opravdu výborné kreace Ondřeje Nosálka.. Plodkové s Vyorálkem mi bylo upřímně hodně líto.. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

V případě My2 vlastně vůbec neškodí, že obsah klouže po přílišné stereotypizaci postav, ale co naopak škodí je polovičatý scénář. Ústřední dvojka je neuvěřitelně nevyrovnaná. Na jedné straně stojí Nosálek, jež si krade každou scénu pro sebe. Zatímco na straně druhé rachiticky podvyživená a nesympatická Plodková, která se může usmívat sebevíc, ale žádnou vřelost jí věřit nebudete. Totéž by se dalo říct o obsahu, který po hravé první půlce sklouzne ke směšně vykonstruované psychologické rádoby "sondě", jež fatálně selhává (Gay si k sobě nastěhuje ženu, kterou nezná, vytvoří si s ní během krátké chvíle silné přátelské pouto, aby vzápětí začal pochybovat o své sexualitě, kterou si byl jist po třicet let a v úvodní části filmu jasně dokazuje, že tomu nebude jinak?). První polovina téměř 4*, druhá dějově sotva 2* - připočteme-li naprosto parádní kameru musím dát solidní trojku. P.S. Pravděpodobně nejlepší a nejvěrohodnější role Adama Mišíka! ()

Belatris 

všechny recenze uživatele

Pro mě úplně mimo. Zpackaná expozice, postavy začnou být protivné, ještě než jsou pořádně oživeny. Snaha o neukecané intimní drama, které ztroskotává na špatném řemesle scénáře a obsazení - pro mě je jedinou dobře obsazenou postavou matka Emy. A co se týká queer rozměru, tak největší sáhnutí mimo: povrchní, prvoplánové... Zajímala by mě ideální cílová skupina, pro kterou režisérka film zamýšlela. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Se zápletkou i hlavní hrdinkou jsem měl ze začátku trochu problém. Dvě scenáristky, z toho jedna režisérka, plus Jana Plodková se do ní asi dokázaly vcítit, takže ta nepochopitelnost ženského chování bude možná otázkou pohlaví. Jinak je film v pohodě, žádné křeče, trocha humoru, příjemný vizuál, dobře použitá hudba a hlavně skvělý Ondřej Nosálek, takže nakonec lepší tři hvězdičky. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)
  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno