Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milostný příběh ze současného velkoměsta. Třicetiletá Ema (Jana Plodková) na útěku od manžela (Jiří Vyorálek) zakotví uprostřed noci u svého kadeřníka Tonyho (Ondřej Nosálek), kterého skoro nezná. Postupně se sbližují a jejich přátelství se mění v hlubší vztah, přestože Tonyho nespoutaný život je pro Emu často těžko pochopitelný. Tony je gay. Rodiče Emy (Milena Steinmasslová a Luděk Sobota) trvají na tom, aby se Ema vrátila domů. Ve vizuálně hravém snímku se objeví i Ondřej Malý, Václav Havelka nebo Adam Mišík. Na hudbě se podílel Jan P. Muchow, titulní píseň nazpívala Lenny a jednu skladbu pro film složil a nahrál Mike Figgis. Scénář k filmu napsala režisérka Slobodanka Radun se spisovatelkou Radkou Denemarkovou. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (93)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Ona ho miluje. On ji podvádí. Ona je nešťastná. On ji dál podvádí. Jak z toho ven? Slobodanka Radun sice není Alice Nellis, což na druhou stranu nemusí nutně znamenat handicap, naopak scénář se i přes nemnohá tvůrčí klopýtnutí s úspěchem vyrovnává s některými kontroverzními událostmi a je na něm znát jistá uvolněnost, pro současnou českou tvorbu spíše výjimečná. Zatímco Plodková i Vyorálek hrají své postavy spíše ledabyle, téměř bez špetky fantazie, v případě charismatického Ondřeje Nosálka v roli nespoutaného homosexuálního frizéra Tonyho je to herecký výkon hodný ocenění. Na lékarnických vahách přesně odvážený humor, který se v několika okamžicích mísí s pocity zoufalství a zklamání, rozhodně není lascivním komerčním zbožím, nabízeným druhdy v jiných filmech obdobné provenience, a lze tedy jedině s povděkem kvitovat jakkoli neobvyklou snahu o film s provokativním příběhem. Je to vstřícný krok k pochopení složitých mezilidských vztahů, v nichž opravdové přátelství, jak se zdá, znamená mnohem víc, než si myslíme. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Světe div se, ale jako gayovi a vztahovému/manželskému poradci mi to přišlo nakonec autentické (a to se týká i Luďka Soboty). A dobře to tematizuje bifobii, jak v podobě postav ve filmu – kadeřníkových teplých kamarádů a nesnášenlivých tradicionalistických rodičů Emy – tak co se týká některých (nevěřících) komentářů zde na čsfd. ()

Reklama

petrsv 

všechny recenze uživatele

Že se zákaznice nakvartýruje ke svému kadeřníkovi, je ujetý, ale ještě bych to překousl. Že spolu vlezou do vany, budiž, skamarádili se. Ale proboha, koho napadla myšlenka, že si bude gay třicátník mající v posteli každý týden jinýho chlapa chtít otestovat, jestli by se mu to náhodou nelíbilo s holkou? Hlavní zápletka, zájem Tonyho o Robina, vztah rodičů k dceři....to je prostě úplně mimo realitu, takže nechápu, jak to někdo může považovat za náhled dnešních dnů. Naopak, celkem reálný otec, manžel i Tonyho kolegové. Steinmasslová není špatná herečka, ale její slova na adresu Tonyho jsem ji nevěřil, na to se prostě nehodila. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběhy Radky Denemarkové jsou náročné. Peníze od Hitlera znám v knižním i divadelním podání. Oboustranná kniha Kobold také není jednoduché čtení. Film My 2 zanechá rozporuplné pocity. Herecky celkem přesvědčivé. Příběh je ale spíš neuvěřitelný. Navíc občas od dramatu sklouzává k (nechtěnému) úsměvu. ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Zkusím to jinak, to co zde jmenovaná jako klišé, předvídatelná zápletka, těžko pochopitelné chování atd. mě právě připadá jako záměr, to co se opravdu v maloměstském životě děje. Místy špatně vedení herci, nevyhraná Plodková či jinak skvělý Nosálek. Přidám-li skvěle zapadající naivně diskotékově zženštilý soundtrack od dobrých autorů nestydím se zapsat 4*. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Jednu skladbu pre film napísal a nahral slávny anglický režisér a hudobný skladateľ Mike Figgis. (Zdroj: ceskatelevize.cz) (VášaVF)
  • Podtituly filmu zní „Lovestory pro 21. století“ nebo „Nikdy nevíte, co vám noc přinese“. (SONY_)
  • Film byl uveden na Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary v červenci 2015. (SONY_)

Reklama

Reklama