Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danila je úplně obyčejný mladík. Na svém milovaném discmanu Sony nejraději poslouchá rockovou skupinu Nautilus. Dokončil vojenskou službu v ruské armádě a je nezaměstnaný. Zrovna dorazil do Petrohradu, aby se podíval po svém starším bratrovi Viktorovi, ale zatím neví, že ten se zde uchytil jako nájemný vrah. Bez jakéhokoliv uvítání zatahuje Viktor svého mladšího a méně zkušeného bratříčka do "rodinného podniku". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (65)

LeoH 

všechny recenze uživatele

Poctivé čtyři kousky, zbaštil jsem i napodruhé s odstupem času. To ten pravý ušmudlaný ruský kolorit, styl bez napodobování zápaďáckých klišé, drsnost bez šokujících krvavých detailů, hlavní hrdina ani úplně psychopat, ani úplně nejhodnější medvídek, konec ani hloupý hepáč, ani srdcervoucí trága. Zkrátka to smrdí životem, ač je to jenom zábava a na nic víc si to nehraje. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nečakajte žiadny nablýskaný film v štýle G. Richieho. Toto je ruská drsná škola s výborným a pohodovým Sergeiom Bodrovom v hlavnej úlohe, ktorý všetko rieši s chladnou hlavou a ...brokovnicou, samozrejme. Veľká škoda, že už nie je medzi nami, to čo sa stalo celému štábu v Kavkazkých horách je neuveriteľná tragédia. 80%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na doporučení svého dobrého známého jsem si sehnal oba díly Balabanova Братa, no a určitě toho nelituji. Tedy zatím alespoň první díl se mi docela líbil. Není to sice nic, co bych musel vychvalovat do nebes, ale určitě to stojí za pozornost. Obyčejní Rusové to měli a mají ve své vlasti opravdu těžké, to znám z vlastní zkušenosti a každopádně jim není co závidět. Toto špinavé krimi/drama nás zavede právě mezi lůzu, chudinu, dealery, vyděrače a zabijáky – no a uprostřed toho dění se zjeví mladičký Danila – trošku naivní leč i dobrosrdečný chlapík, který má sice srdce na pravém místě, ale nebojí se použít své pěsti, nebo i zabít. Atmosféra měla ledasco do sebe, stejně tak i samotné prostředí. Jsem rád, že režisér zbytečně svůj film nezaplavil přemrštěnou akcí a speciálními efekty (po vzoru amerických kolegů) a zůstal nohama na zemi. Já se bavil, mrtvých je tu taky dost, nechybí emoce, vůně střelného prachu a hlavně Sergey Bodrov podal opravdu slušný výkon. Je velká škoda, že tento nadějný herec zemřel tak brzo…70% ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Stará dobrá drsná ruská škola. Old school tvrdých ulic. Film se nese na vlně podobné Bumer (2003). Po shlédnutí mám pocit, že se jedná tak trochu o ruského Švejka, co umí zabíjet. Melancholická linie ošklivých událostí odráží ruskou kulturu z nižších pater společnosti. Pro tento styl filmu je třeba mít speciální místo v srdci. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Ruská chuťovka z temného Petersburgu. Nové CD skupiny Nautilus cenu má, lidský život nikoliv. "Nameleme vám z těch vašich americkejch drštěk guláš"."Až budeš mít děňky, stav se, užijeme si". "Židy nesnáším ale Němec nevadí". No a zablácený zkrvavený Petrohrad. Film od kterého se neodchází, i když je příliš tlačeno na akční novoruskou pilu. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (8)

  • Koncert kapely „Nautilus Pompilius“, na který šel Danila (Sergej Bodrov Jr.) se Světou (Světlana Pismičenko), byl reálný, ale ve skutečnosti šlo o koncert rockové skupiny „Čiž & So“ („Чиж & Co“). (chamonix)
  • Rozpočet byl pouhých 20 000 amerických dolarů. Herecké honoráře byly minimální, herci hráli ve vlastním oblečení, natáčelo se bezplatně v bytech a na dačách členů štábu, stejně tak i exteriéry v Petrohradě byly kvůli šetření natáčeny bez nahlášení městským autoritám. Celý film byl natočen za 31 dní a přesto všechno získal ceny za režii i za hlavní roli a stal se obrovsky populárním doma i v zahraničí. (chamonix)
  • Vytahaný Danilův svetr se stal po premiéře filmu kultovním outfitem. Šlo asi o jediný kus šatstva, který byl pro film zakoupen (kvůli velmi nízkému rozpočtu herci hráli ve vlastním oblečení). Kostýmní výtvarnice svetr koupila v petrohradském second-handu za 35 rublů. A to v době, kdy meloun údajně stál 1 200 rublů. (chamonix)

Reklama

Reklama