Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je založen na skutečném příběhu slavného sociálního psychologa Stanleyho Milgrama (Peter Sarsgaard), který v roce 1961 vedl řadu experimentů o radikálním chování. Testoval ochotu obyčejných lidí poslouchat pomocí elektrického proudu. Sledujeme Milgrama od setkání s jeho manželkou až po jeho kontroverzní experimenty, které vyvolaly veřejné pobouření. (gegina31)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (33)

misterz 

všechny recenze uživatele

Inteligentné pojednanie o sociálno-spoločenských témach, ktoré zaujímajú aj mňa. Navyše to bolo podané nápaditým spôsobom, dokonca mi to miestami prišlo, ako keby som sa pozeral na akýsi dokument o rozmanitých spôsoboch a priebehoch testovania ľudskej spoločnosti. Snímok je bohatý na informácie, z ktorých sa divák dozvie predovšetkým veľa o ľudskom spoločenskom správaní, podvedomí a myslení. Okrem prvého experimentu sa mi najviac páčil pokus s výťahom, to nemalo chybu. Krásna ukážka toho, že človek je stádovitý tvor. Jasný nadpriemer. 80/100 ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá forma a ešte zaujímavejší obsah. Na prstoch jednej ruky by som asi vedela spočítať, podobné životopisné filmy. Komplexné spracovanie života a hlavne výskumu Stanlyho Milgrama doplnené nevyhnutnými a podstatnými spoločenskými súvislosťami. Zatiaľ čo film o Milgramovi by som si však nikomu netrúfla odporúčať, (pretože si myslím, že je vďaka spôsobu spracovania určený, len pre veľmi obmedzenú cieľovú skupinu) dovolila by som si vrelo odporúčať jeho dielo vyučovať deti už na základnej škole. Myslím, že ľudstvu by veľmi prospelo pripustiť si o sebe isté pravdy a možno by sme sa konečne vymotali z toho začarovaného kruhu opakovania rovnakých chýb... ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Docela mám rád filmy z tohoto prostředí a byl jsem zvědavý, co se v tomto životopisu dozvím. Úvod je velmi zajímavý a hned začíná nejslavnějším experimentem psychologa, kdy podstata je geniální. Čekal jsem, že tímto film rozvine výživný materiál z toho prostředí. Nicméně se tak nestalo a sledujeme jen přehled experimentů, které už tolik neohromí. Celé je to rutinně odvyprávěné, film nijak nevybočí z nastoleného pomalého temp, nedějí se zde žádné zvraty a hlavně nic dramatického, co by mohlo diváka upoutat. Ve filmu chodí bez emocí a mimiky Sarsgaard, který odvypráví svoji pracovní rutinu, která krom úvodního pokusu nijak nenadchne. Velmi průměrný životopis......5/10 ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Jsem happy, že jsem se k filmu konečně po dlouhé době dostala. Perfektně natočené s kulisami, pár postavami které stačily a pěknou dopnující hudbou. Myslím, že kdo zná živototpis Milgrama, tak se zde nic nového nedoví ale i tak stálo za shlédnutí. Taryn Manning byla super, škoda že nebyla ve filmu déle. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Námet perfektný, ale to prevedenie v podobe akéhosi hraného pseudo-dokumentu ma vôbec nezaujalo, keďže popri tom ústrednom vedeckom jadre tam bolo aj kopu zbytočnej omáčky. Oveľa viac by som určite ocenil, keby to bolo formátovo čisto dokumentaristické. Sociálno-psychologické experimenty dokážu byť naozaj nesmierne zaujímavé, a Milgramove sociálne experimenty nie sú žiadnou výnimkou. Darmo, väčšina ľudí sú proste ovce bez vlastnej vôle a rozhodovania. Nuž, aspoň teda väčšina z nás sme veľmi prispôsobivé tvory. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama