Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se nestačil divit, protože to vypadalo na to, že se dal Tomáš Magnusek na cestu opravdového dramatu. Od chvíle, kdy došlo na "mocenské" intriky, jsem už režisérův rukopis zřetelně rozeznával. Všechny postavy byly najednou výrazně černobílé, děj se stal jasně předvídatelným a já se jen divím, že se Tomáš Magnusek nedal na politiku, protože tohle byl krásný příklad populismu. ()

0kozel 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o komedii. Je to trochu naivně natočené. Co bych na tomhle filmu vypíchnul je ta bezmocnost jednotlivce, který od nikoho nic nechce a nikomu neškodí, v boji s byrokracií. Člověka to až nutí zamyslet se, jak by se sám zachoval v podobné situaci. To ilustruje ta scéna, kdy se Dejdar úřednímu rozhodnutí rozhodne postavit se vzduchovkou - zoufalost a neskutečná hloupost? Samozřejmě! Ale takhle to chodí, když se člověk nemůže nikde dovolat, tak často provede zoufalý čin, zvlášť pokud se jedná o impulzivnějšího jedince. Lábus ve filmu podal dobrý výkon. ()

Reklama

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem žádnou pecku , a taky že jo . Lábus jěště , tedy místy , ušel , ovšem Dejdar hraje furt stejně . Korn tam byl asi do počtu a Hromada a Vejmělková zřejmě taky . Scénář zoufalý a réžie jakbysmet . A NAVÍÍÍC -- já nejsem Tvůj strejda . Zajímavý ,, nápad " . Tak zase příště pana Magnusek . I když posun od Bastardů tu je , to jo . ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Magnusek se zlepšuje v režii i v herectví a je to dost znát, jelikož Kluci z hor, na české poměry docela ujdou. Nakonec je z toho filmu docela depka, avšak uvěřitelná a do příběhu vtáhne. Příběh vzdáleně připomíná český (ne)amatérský film Andělé na kolejích, ten je teda sice o dost zdařilejší a odehrává se za druhé světové, tohle je v současnosti, ale hlavní duo si je dost podobné. Herci hrají překvapivě dobře, kamera funguje dobře, jen té hudby tam je až příliš. Rozhodně by tomu ale prospělo, aby si to v některých částech nehrálo na komedii, jelikož kdyby to bylo čistě drama, víc by to vyniklo. Nakonec mě to celkem překvapilo, přesto že tam je několik chyb a několik nelogičností, pořád to patří k tomu lepšímu z českých filmů v roce 2018. 3* ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)
  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)
  • Ještě před premiérou promítal Tomáš Magnusek nedokončenou verzi filmu hostům a návštěvníkům svého penzionu a muzea Viktorka, aby získal ohlasy a dojmy diváků. (Jantar2)

Reklama

Reklama