Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

První film od Magnuska, který jsem viděl. S tímhle obsazením se to nedalo výrazněji zkazit. Jsou tam silné chvíle a zároveň momenty jako z telenovely. Průvodní hudba jakoby naváděla k neustálému dojetí. Prostě je to podivný přístup k látce, ale celkový dojem přesto pozitivní. Oproti tomu co se převážně nyní v Čechách točí je toto pořád nadprůměr. 70% ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Martin Dejdar jako synovec žijící s mentálně postiženým strýcem Lábusem v idylickém domku, z kterého je chtějí vyštvat chamtiví developeři. Smutný film s nereálnou neuvěřitelnou zápletkou s umělým sterilním ždímáním citů v televizním stylu alá Stopy života, ikdyž natáčeno v hezkých exteriérech. Nejsem alergický na Magnuska , takže dokážu tento film ocenit slabšími třemi hvězdami, protože: 1) Lábus, který se herecky vyřádil 2) obsazení obdivuhodného spektkra umělců - jak to ten Magnusek dělá, že mu tam hrají lidi od Vejmělkové, Korna, Neckáře po Němce, Solaříkové a skvělého Martina Huby 3) zatraceně sexy milf prodavačka z jednoty mgr. Petra Řehořková. Film mne zaujal a něco to do sebe mělo, ale zároveň to obsahovalo až moc věcí, na které jsem alergický u plochých tv seriálů. A vyprávění se táhlo jako smrad a ten konec škoda mluvit. ()

Reklama

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomuto dílu s despektem. Ano, kvůli panu Magnuskovi. A dostavilo se překvapení. Musím souhlasit s paní Spáčilovou z MF Dnes (narozdíl od zdejší "stádní" odborné většiny), že se pan Magnusek zlepšuje a na rozdíl od věhlasnějších filmařů to ještě nevzdal a nezabalil. Vím, že se říká, že mezi slepými je jednooký králem, ale tohle nebylo úplně blbé. Objektivně vzato. Pan Lábus byl přesvědčivý a úžasný. Kamera, stopáž, obsazení OK. Že to neodpovídá medicínským a právním normám a pravidlům? Není to dokument o stavu zdravotnictví či justice v ČR. Je to autorská, chcete-li umělecká, zkratka, licence,... Průměrně inteligentmí živočich to bez problémů pochopí... Ano, bylo to schematické, ale aspoň to na rozdíl od spousty artových záležitostí, mělo jakous takous atmosféru a děj a snažilo se to něco sdělit. Jednoznačně nejlepší počin pana Magnuska. ()

Alden_Larson 

všechny recenze uživatele

Zrovna, když jsem si myslel, že Magnusek natočil něco kloudného, tak se film odvázal z řetězu a všechno podělal. Tenhle film mě tak naštval, štvala mě emočně manipulativní hudba, štvaly mě komicky anatagonistické postavy a obzvlášť mě naštval Magnuskův nedostatek sebeuvědomnění. Zápletka není originální a většina jí závisí na tom, že její protagonista je úplný idiot. Herecké výkony jsou fajn a film vypadá lépe než Magnuskovy ostatní výtvory, ale jako celek to je emočně manipulativní slátanina. Film jsem zkrátka vůbec nemohl brát vážně, obzvlášť potom, co se asi v půlce filmu v pozadí objevil film Bastardi, to mě dopálilo ze všeho nejvíc. 2/10 ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Režisér snímku Tomáš Magnusek v rozhovoru prozradil, že se během natáčení filmu snědlo přes 6 000 housek, a to převážně s párkem. (Jantar2)
  • Samotné natáčení probíhalo hned v několika lokacích, které jsou srdeční záležitostí nejen samotného režiséra, ale i Martina Dejdara. „Natáčelo se ve východních Čech, v Orlických horách. Byli jsme v Chrasti u Chrudimi, kde se narodil Martin Dejdar, i tam, kde žiji já, což je Náchod, přesněji do Jaroměře,“ popsal místa režisér Tomáš Magnusek, kde točili celkem 20 natáčecích dní. [Zdroj: tojesenzace.cz] (sator)
  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)

Reklama

Reklama