Reklama

Reklama

Obsahy(1)

I z těžkého života, se dá udělat ještě těžší... Film s Martinem Dejdarem a Jiřím Lábusem v hlavních rolích vypráví o vztahu mentálně postiženého strýce (J. Lábus) se svým synovcem (M. Dejdar), které osud svede v jedné chvíli dohromady, aby postupně mezi nimi vzniklo pouto, které je prezentací síly a „moci“ přátelství. To je posléze vystaveno zkoušce ze strany těch, kteří se je snaží z různých důvodů od sebe rozdělit. Snímek je mj. i konfrontací dvou hlavních, charakterově bezelstných protagonistů s těmi, kteří svou bezelstnost dávno ztratili a řídí se převážně tím, co jim může přinést prospěch, a to často za jakoukoliv cenu. (APK Cinema Service)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Magnusek se netají tím, že filmy točí kvůli záchraně vysloužilých herců, což je jistě bohulibá činnost. Bohužel i tady selhává ve všech oblastech a dokonce i název působí jako naprostý nesmysl. Zřejmě chtěl zamést stopy, aby nikdo nepoznal, že společně s ochotnickým scenáristou brutálně vykradli snímky Rain Man a Přelet nad kukaččím hnízdem. Všemu pak nasadil korunu, když nám sdělil, že nežijeme v 50. letech. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem se nestačil divit, protože to vypadalo na to, že se dal Tomáš Magnusek na cestu opravdového dramatu. Od chvíle, kdy došlo na "mocenské" intriky, jsem už režisérův rukopis zřetelně rozeznával. Všechny postavy byly najednou výrazně černobílé, děj se stal jasně předvídatelným a já se jen divím, že se Tomáš Magnusek nedal na politiku, protože tohle byl krásný příklad populismu. ()

Reklama

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Samotný příběh docela slušný, bohužel provedení slabé. Herecké výkony minimalistické, zbytečné moc "hvězd", stačilo obsadit do vedlejších rolí nějaké nové tváře, které by se aspoň snažili. Scénář slabota, některé scény docela k smíchu (facka v posteli, pád ze schodů...). Opět takové tmavé, jak je často u Magnuska vidět. Konec jasný od začátku. Ale něco mě na tom relativně zaujalo, že jsem to chtěl i dokoukat. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že tentokrát se všeuměl amatér Magnusek poprvé snaží něco sdělit, což dnes v době divácké nenáročnosti rychlokvašených českých filmů není úplně obvyklé. Náznakové je motiv bažení developera podobné Otíkově chýši ve Vesničce má středisková. prahli tehdejší mocipáni. Zde mocipáni baží po domku Lábusovy postavy. Viditelná dlouholetá kolegiální herecká souhra Dejdara s Lábusem snímek zachraňují podobně jako snímek Rain Man.Ústavní teror a milostné vydírání Dejdarova reka zase připomíná Přelet nad kukaččím hnízdem. Erotické scény náležejí k vůbec nejhorším. Další mínusy , které mi vadili jsou černobílé charaktery, zbytečné přejezdy s kocháním se přírodou, opakované záblesky minulosti, šablona města proti venkovu, špatná hudba, obraz bez svícení utopený v šeru a telenovelové tajemství původu ve finále, ač proti první verzi zmírněné. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

No, hluboká poklona panu Magnuskovi. Nebál bych se snímek nazvat emocionální peckou. Tohle jsem od pana Magnuska nečekal. Je dobře, že do tohoto snímku o lidství a mamonu přizval i starší hereckou generaci. Píšťalka je stále přitažlivá. Proč obsazen pan Neckář a Korn to nevím, trochu to hodnotu filmu snížilo. U mne to má osmdesát plných, a to se vší úctou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (9)

  • Film Kluci z hor je prvním filmem z distribuce APK Cinema, který se dostal do televize. (tsatsiki)
  • Natáčelo se také v těchto lokacích: Rokytnice v Orlických horách, Říčky v Orlických horách, Náchod (Všeobecná nemocnice + policejní služebna), Studnice u Náchoda, farma Dubno Kleny, samoobsluha v Kunvaldu a hospoda v Hustiřanech. (jungewolf)

Reklama

Reklama