Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (CinemArt)

(více)

Videa (19)

Trailer 4

Recenze (160)

Torgal 

všechny recenze uživatele

Animák bez väčších ambícii než pobaviť (predovšetkým) mladšie publikum. K tomu používa veľa potrhlých postavičiek (hlavne koza je úplne mešuge a spôsobila mi zopár záchvatov smiechu), ale našťastie skutočne infantilného humoru tu nie je veľa. Príbeh neprekvapí propagáciou rodinných hodnôt, ale to sa tak nejak od podobných tém očakáva. Príjemný animák, ktorý ale medzi ostatnými ničím nevyčnieva. 6+/10 PS: Skoro som zabudol na ausgezeichnet nemecké žrebce. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tento animák obsahuje niekoľko super charakterov, zopár pre mňa dojímavých scén a jednu historickú hlášku ( nevedno, či originálnu, ale počul som ju tu ) a predsa sa ako celok neprezentuje v tom najlepšom svetle. Zrejme si to isté myslela aj väčšina ostatných divákov ( na digianimák je necelých 300 melónikov celosvetovo naozaj úbohé číslo ). ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tohle sakra, že mělo konkurovat Coco? Coco je kvalitativně a animátorsky úplně, ale fakt úplně někde jinde. Ferdinand není špatný. Pro děti to je ideální podívaná a několik málo scén a gagů vykouzlí úsměv na tváři i rodičům, ale stále jde jen o prvoplánovou podívanou, která je šíleně hlasitá, barevná a roztomilá. Podívejte se na 8 z 10 podobných filmů a nepoznáte rozdíl. Snad jen v tom, že tady je zrovna býk.. Odpočinkový film, který Vy přežijete, děti si užijí a ve výsledku budou vlastně spokojený úplně všichni. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Milý, jednoduchý, zábavný, ale dosť predvídateľný, miestami dostatočne nevyužitým potenciálom vedľajších postáv. Spíš pre najmladších (ale pozor, pretože po jeho videní môžu poprosiť rodičov, aby mali doma vlastného býka). Z mojej strany silné tri hviezdy, pretože to vďaka skvelým vedľajším postavám má svoje čaro. PS.: Eliminácia mucha s jedným okom nemá chybu. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já tam tu čtvrtou hvězdu nakonec dám, i když to je jen tak tak. Sice to není bůhví jak dobrý animák, ale postačí. Postavy nelezou na nervy (dokonce je tu absence záporáka, když se nad tím pořádně zamyslíte), moc to nenudí (až na pár scén, třeba klisny bych vyškrtl úplně) a dokonce to ani není trapné. Sice takových 90 minut by tomu slušelo víc, ale co už. Dívat se na to dá a z roku 2017 je to asi fakt nejlepší animák, ačkoli jsem ještě neviděl Coco. Naštěstí to nemělo potřebu sklouznout do trapnosti ala Mimoni (jak ve svém komentáři malylada trefně píše) a funguje to, dokonce i ta koza nakonec byla docela sympatická, i když to ze začátku nevypadalo. 4* ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Film je natočen podle knihy „The Story of Ferdinand“ od spistovatelů Munroa Leafa a Roberta Lawsona. (LuiCJ)
  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama