Reklama

Reklama

Ferdinand

  • USA Ferdinand (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Nina a Ferdinand jsou největší kamarádi pod španělským sluncem. To by nebylo až tak zvláštní, kdyby Nina nebyla malá holčička a Ferdinand velký býk. A to pořádně velký býk. Narodil se sice jako malé, rozpustilé telátko, ale časem vyrostl o pořádný kus do výšky, do délky i do šířky. Neznalí lidé by jej mohli považovat za nebezpečné, zuřivé monstrum, jenže Ferdinand je naštěstí ten nejroztomilejší a nejhodnější sudokopytník na světě, který nade vše miluje kytičky a nikdy by neublížil ani mouše. Bohužel zároveň je taky nešikovným popletou, který i díky svým rozměrům občas dokáže způsobit pořádnou katastrofu. Jednoho dne si Ferdinand neopatrně sedne na čmeláka, dostane od něj žihadlo a splaší se. Celou událost vidí hledači býků na zápasy v koridě a rozdivočelý Ferdinand je svým výkonem uchvátí natolik, že jej okamžitě chytí a odvezou. Ferdinand ale nechce s nikým zápasit a především je odhodlaný vrátit se ke své Nině. Naštěstí se spřátelí s třemi šikovnými ježky, Unem, Dosem a Kvatrem (prosím, neptejte se, kde je Tres). A když se k nim připojí jedna koza a pár dalších býků, společně se vydají na dlouhou cestu Španělskem. Sice mají v patách pár pronásledovatelů, ale to je určitě nemůže zastavit. Snad jen trochu zpomalit. Ostatně, jak říká sám Ferdinand: „Každý se chová podle toho, jak vypadá, ala tak jednoduché to není. Zvláště v mém případě. Se mnou je to složitější.“ (Cinemart)

(více)

Videa (19)

Trailer 3

Recenze (160)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pes žere psa, bejk se pere s bejkem a všichni nenávidí kozy." Až tak zlá je realita? Kdepak, tady je realita ještě horší - býk může být jen zápasník nebo maso. Přesto je to celkem zábavné, ale já jsem se tak nějak s devítimetrákovým pírkem Ferdinandem nedokázal úplně ztotožnit. Jako pacifista jsem mu sice rozuměl, že ho neláká boj s matadorem, ale mít čichání ke kytkám jako životní náplň? Tomu moc nerozumím, ale přeju mu to ... i když mám steaky rád. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Bejk určenej na koridu v hlavní roli tu sice ještě nebyl, ale jinak je to genericky vyhotovený produkt-animák, kde tvůrci používají všechno osvědčené - co vylezlo z hloubkových analýz stovky předešlých animáků. Téma "dlouhé cesty- návratu domů", pitvořící se zvířátka, která překvapivě nejsou až tak vtipná, přátelství holčičky s bejkem a stěží průměrná grafika. Neurazilo ani nenadchlo a 108' bylo příliš. ()

Reklama

kajas 

všechny recenze uživatele

Ucházející animák, který poměrně vážnou tematiku (býčí zápasy, jatka) značně zjednodušuje a idealizuje pro nejmenší diváky. Titulní zvířecí postavička je sympatická, Ferdinandovi přátelé a pomocníci už tolik ne. Také bych možná trochu krátila, přes 100 minut utáhne málokterá pohádka. Musím ale pochválit originální znění (německý přízvuk koní byl perfektní) a nápaditost tvůrců při některých scénách - už jste někdy viděli taneční battle býků a koní? ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Slušné zpracovaný "animák", kterého ovšem sráží k zemi laciný scénář a neúměrná délka. Ferdinand nabídne klasickou nosnou premisu o přátelství a sebeobětování, což by nebylo zas tak hrozné, kdyby to ovšem nečinil tak okatě a tak "rozvláčně". Avšak i navzdory tomuto se ve filmu Ferdinand najde pár skvělých momentů, což je citelné zejména v úvodní části a některých vtipů, v drtivém množství v roli praštěné kozy. Avšak ale ani toto vážně nestačí k tomu, aby Ferdinand vyčníval z hlubin filmového průměru. Nejlepším "animákem" roku tak neochvějně zůstává "Coco". „Step lightly. You're a feather. A 2,000 pound feather.“ ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Nepříliš objevný a zásadní animák, který nabízí roztomilou a atraktivní animaci, pomocí které je vyprávěn tuctový a předvídatelný příběh servírující několik povedených vtipů, ale častokrát po cestě ke konci tvůrci šlápnou vedle a ztratí tak bezmeznou diváckou důvěru. Navíc mnohdy film působí nepromyšleným dojmem, kdy je spousta příběhových prvků nastíněná a následně nedokončena, či nepochopitelně postavena na vedlejší kolej vedoucí do nikam. Ferdinand neurazí a děti jistě zaujme na jedno pokoukání, ale pro dospělé diváky to příliš není. ()

Galerie (98)

Zajímavosti (5)

  • Vesnice, kde žijí Nina a Ferdinand, je Ronda na jihu Španělska. Tato vesnice je známá tím, že má nejstarší arénu na světě, postavenou v roce 1785. (BMW12)
  • Výroba a autorizovaná distribuce filmu podpořila více než 12 000 pracovních míst. (BMW12)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama