Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2023, 8 h 37 min (Minutáž: 43–80 min)

Epizody(9)

V roce 2003 pustoší planetu parazitická houba, která mění lidi v násilné predátory známé jako tzv. nakažené. O dvacet let později je ostřílený přeživší Joel (Pedro Pascal) najat skupinou rebelujících bojovníků za svobodu, aby propašoval čtrnáctiletou Ellie (Bella Ramsey) pryč z represivní karanténní zóny. Z původně rychlé a jednoduché práce, se brzy stane brutální a temná cesta napříč postapokalyptickými Spojenými státy, kde se Joel a Ellie budou muset spolehnout jen jeden na druhého. (Magic Box)

(více)

Videa (12)

Trailer 3

Recenze (198)

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi kvalitná adaptácia a určite sa jedná o nadštandard TV produkcie s krásnym vizuálom, ktorý dokonalo dotvára atmosféru postapokalyptického sveta, prepracovaného do najmenších detailov. Príbeh je fajn. Nie príliš originálny, no aj tak  stále pútavý, napínavý a dobre napísaný. Veľkým plusom sú výborne zvolený herci a výborne napísané postavy. Všetci zúčastnený predvádzajú brilantné výkony, no najviac vyčnieva Ramsey. Milujem ju. Doslova som čakal na nejakú vypätú scénu, kde som si opäť mohol užiť Bellino prirodzené vystupovanie a obrovský talent. Hlavným pilierom je chémia medzi Joelom a Ellie. Funguje výborne a ich postupne vyvíjajúci sa vzťah je to najpútavejšie a najemotívnejšie čo seriál ponúka. Ale ako mnohí, aj ja mám pár výhrad, kvôli ktorým pôjdem s hviezdou dolu. Prvá vec je nevyváženosť dielov. The Last of Us má tendenciu striedať výbornú epizódu so slabšou a toto rozloženie nebolo úplne šťastné. Niektorým linkám sa venuje zbytočne veľa času a iné zas pôsobia skratkovo a uponáhľane, ako samotné finále. Zo zosekaných dielov potom plynú mierne logické nezrovnalosti a kvalita trochu klesá, no sú to chyby, ktorým sa dalo a dá predísť. A však, najväčší problém som mal s kamerou. Už od prvej epizódy som narazil na problém parkinsonovej, roztrasenej kamery. Pôsobí to amatérsky a v niektorých momentoch je kamera až rušivá a to som nevedel prekusnúť. No hodnotím celok a ako celok The Last of Us v seriálovom žánri nemá konkurenciu a k dokonalosti mu iba chýba jedna hviezda, ktorú si nechám pre ďalšiu sériu :) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. Séria - 75%. Veľa ľudí si nad The Last of Us pohonkáva, no ja som sa aj pár krát nudil. Hru som nehral, takže vôbec nemám šajnu, čo bude nasledovať ďalej a nejaké eastereggy som pochopiteľne vôbec neregistroval. Veľkým plusom je vizuálna stránka, atmosféra a herecké obsadenie. No okrem vydarených dielov (E01, E02, E05, E08, E09), sú tu aj slabé diely, ktoré som skoro prespal nudou (E03, E04, E06, E07). Dúfam len, že to nedopadne ako The Walking Dead, ktorý mal tiež slušný rozbeh a nakoniec upadol do prechádzkovej nudy. Snáď to nebudem trpieť znova, aj keď rovnaké mínusy majú zatiaľ oba seriály - príbeh, ktorý je strašne pomalý a vo veľa dieloch sa vlastne nič nedeje. Tak či tak, bavia ma postavy a som zvedavý, čo bude ďalej. Plusom je tiež krátky počet epizód. S prižmúrenými očami dávam aj tu štvrtú. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Last Of Us sice nehraju pětkrát do roka jako mnozí internetoví experti, ale po těch třech průchodech jedničkou a zatím jedním průchodem dvojkou se z něj za ty roky stala srdcovka. Od seriálu sem tak měl nemalá očekávání a sem rád že byla naplněna měrou vrchovatou a dostal sem tak nejen adepta na nejlepší seriál letošního roku, ale hlavně s přehledem nejlepší herní adaptaci všech dob. Samozřejmě najde se pár věcí, které by se tvůrcům daly vytknout, ale je jich málo a celkem se musím smát těm co čekali další Walking dead. A upřímně by mě zajímalo co čekali fandové, kteří mají potřebu seriálové Last Of US všude hejtovat. V důležitých věcech se tvůrci drží hry téměř 1:1 a v tam kde udělali změny, tak to nikdy nebylo k horšímu. Holt seriál je jiné médium než hra a Druckmann s Mazinem v tomhle směru obstáli na jedničku. Velký klobouk dolu pak před dvojicí Pedro Pascal a Bella Ramsey. Pascal byl víceméně sázka na jistotu (i když i já sem jako Joela původně viděl někoho jiného),  zatímco Bella Ramsey byla jedna velká neznámá a i když to chvilku trvalo, nakonec si nedovedu představit nikoho lepšího jako Ellie. Ano, možná není tak roztomilá jako ve hře, ale jinak si s herní Ellie v ničem nezadala. Malé cameo Ashley Johnson navíc ukázalo jak moc si jsou tyhle dvě podobné a pomyslné předání štafety mělo až nečekanou sílu. Teď nezbývá než se těšit na druhou sérii. Když si vzpomenu jak moc mě druhý díl hry dostával a celkem trvalo, než sem ho vstřebal tak sem na jeho zpracování extrémně zvědavý...90% ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo opravdu výživné, silné a ... depresivní. Nutně potřebuji dávku Jane Austenové, protože tohle skvěle zahrané a výstižně natočené dusno na téma lidi jsou svině, mě dost vyčerpalo. Oceňuji, že tvůrci na sebe nenechali tlačit a dovolili si i lyričtější pasáže a snad právě díky nim mi to přišlo tak děsivé. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hru som nehral, očakávania som žiadne nemal, len som mal proste chuť si s odstupom pozrieť predstavenie ďalšieho postapokalyptického sveta. No a dostal som "iba" predstavenie ďalšieho, za mňa zameniteľného postapokalyptického sveta. Niektoré epizódy ma zaujali viac, niektoré menej, niektoré vôbec. Istú príťažlivosť som tam cítil, zároveň som ale niekde hlbšie cítil ešte viac, že toto nie je látka pre mňa. Súvisí to aj s tým, že ma neoslovil casting, pričom Bella je tu viac doma ako Pedro. No a na konci som si musel chtiac nechtiac povedať, že dej všetkých deviatich epizód by sa dal bez problémov vtesnať do funkčného celovečerného filmu. A ten by mal zrejme aj skutočné finále. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (115)

  • V Billovej (Nick Offerman) pivnici Ellie (Bella Ramsey) zistí, že počítač vysiela cez rádio skladby z 80. rokov. Joel (Pedro Pascal) vysvetľuje, že systém automaticky vysiela cez rádio skladby z 80. rokov, ak sa Bill po určitom čase neprihlási, čo vysvetľuje, prečo Joelovo rádio na konci prvej epizódy zachytilo skladbu z 80. rokov. (molcan2)
  • Kniha vtipov, z ktorej Ellie (Ramsey) číta, "No Pun Intended Volume Too" od Willa Livingstona, je presne rovnaká ako tá, ktorú používa vo videohre. Mimo boja Ellie vyťahovala knihu a čítala vtipy nahlas rovnako ako v tejto epizóde, pričom Joel (Pascal) reagoval podobne podráždene. Niektoré vtipy v seriáli sú dokonca presne tie isté, ktoré zazneli v hre, napríklad vtip o obálke, vtip o strašiakovi a vtip o hnačke. Craigovi Mazinovi sa páčilo použitie Elliinej knihy vtipov v hre a mal pocit, že jej zaradenie do série umožnilo efektívny vývoj medzi ňou a Joelom. (molcan2)

Reklama

Reklama