Reklama

Reklama

Poté, co je Kyle Wincott ve válce zabit, trpí jeho armádní pes Max velkým stresem. Nedokáže si k nikomu najít cestu - dokud ovšem nepotká Kyleova dospívajícího bratra Justina. Ten se Maxe ujme a jejich životy už nikdy nebudou jako dřív. Max je dokonale vycvičený armádní pes nasazovaný v Afghánistánu do předních linií po boku svého pána, příslušníka amerického námořnictva Kylea Wincotta. Jednoho dne se ale věci tragicky zvrtnou a Kyle je při akci smrtelně zraněn. Max je traumatizovaný ztrátou svého nejlepšího přítele a není schopný pokračovat ve službě. A tak je poslán zpět do Spojených států. Jediný člověk, ke kterému si tam dokáže najít cestu, je Kyleův dospívající bratr Justin... Kyleova rodina se Maxe ujme a tím mu v podstatě zachrání život. Justin má ale plnou hlavu vlastních problémů - musí například plnit očekávání, která na něj klade jeho otec - a tak nejdřív nemá zájem starat se ještě o bratrova utrápeného psa. Jenže pro Justina, který je odhodlaný zjistit, co se onoho osudného dne s Kylem na frontě doopravdy stalo, je Max možná jedinou šancí na úspěch. Díky upovídané dívce Carmen, která to se psy umí, si postupně začne svého chlupatého společníka vážit. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Jasně jde o příběh udělaný tak, aby byl stravitelný pro středoproudého diváka jakým jsem třeba i já. Avšak nemůžu říct, že je špatný. Navíc se mi líbilo, jak trefně střílí (ať už vědomě, nebo nevědomě) do stupidní americké hrdosti. To nejsilnější na tomto filmu je však jeho myšlenka. Každému divákovi v různých modifikacích musí po zhlédnutí tohoto snímku vyvstanout na mysli, jak je pes senzační zvíře a to neuzná jen úplný hovado. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Souhlas s názorem, že tohle je film, kterému strašně moc škodí, že je natočený jako rodinný film a ne jako drsné drama, což by si zasloužil mnohem víc. Na ten průměr si to ale celkem obstojně díky příjemným postavám sáhne, a když film dokoukáte, nebudete mít pocit, že jste sledovali něco až tak špatného. ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Kiežby bol môj Lex tak vycvičený. Traumatizovaného psíka prepustia z armády a ani na dôchodku na americkom vidieku mu tí zlý ľudia proste nedajú pokoj. Musí behať s chalanmi čo robia downhill, zachraňovať všetkých členov rodiny, hľadať stopy, preplávať rieku a podobne. Myšlienka zaujímavá, len to prevedenie je príliš televízne s ťahom na emócie, ale pritom všetcia dobre vieme, ako to skončí. A aby sme boli rasovo korektní, keď tam nedáme negra, dáme tam aspoň mexikáncov. Do Markízi na sobotné dopoludnie ako stvorené. 2 z 5 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Po ťažkopádnom vojnovom rozjazde sa z toho vykľula príjemná oddychovka, ale s príšerne predvídateľným scenárom. Príbeh pozostáva výlučne z klišé, postavy nerozmýšľajú (a dlho je najväčším zlosynom široko ďaleko macher, predávajúci načierno napálené počítačové hry) a hysterická baba sa bežne vyhráža polícii a nemá z toho problémy. Našťastie tomu dosť pomáhajú detskí i dospelí herci (Lauren Graham, Thomas Haden Church), príjemná atmosféra a samozrejme Max (myslel som, že celý dej, nielen úvodných 10 minút, sa bude odohrávať na vojenskom fronte, ale takto je to asi lepšie). No posadnutosti Američanov vojnou a tzv. vojnovými „hrdinami“ stále nerozumiem. Pripadá mi to nebezpečné. Ale vojnoví psi sa zdajú byť cool. P.S. – Na scenári pracoval aj Sheldon Lettich, režisérska a scenáristická legenda akčných béčok (Levie srdce, Dvojitý zásah, Rambo III). ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Upozorňuji předem, že pokud jste pejskaři, tak následující komentář raději nečtěte. Já proti psům nic nemám a nechci vás ranit (i když sám mám doma kocoura) ale tenhle neskutečnej uslzenej rodinnej škvár mě tak vytočil, že si nemůžu pomoct. Takže je to fuckt neuvěřitelně strhující dílo. Dozvíme se v něm, že USA mají kromě hrdinných můžu a žen ve zbroji i Big fucking hero marine Doga, který se svým páníčkem určitě hrdým émerickým vlastencem šíří mezi Arabáči principy demokracie a svobody a občas může i hryznout nějakýho toho Talibance do řiti. Bohužel páníček dostane co mu patří za to, že se sere kam nemá a chcípne. Pejsek je z toho v píči, ale ujme se ho správná uvědomělá rodina a to je začátkem nádherného vztahu... Pozorujete jak mi po tváři teče slza? No dobrý radši už nic. Budu si radši od rána do večera pouštět dokola Komisaře Rexe, který je aspoň odlehčený a i když v něm dojde na vážné téma jako úmrtí pána, tak je to podáno nenásilně a nepateticky. Tohle je jenom spotřební a za každou cenu dojemná hovadina pro celou rodinu. Ruce pryč.5% ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Postavu afghánského povstalce ztvárnil Walid Hakim, paradoxně bývalý americký mariňák. (oje)
  • Hlavného psieho hrdinu nehrá belgický ovčiak malinois, ako udávajú niektoré zdroje. Ide o kríženca plemien malinois a nemecký ovčiak. Tieto krížence sú často označované iba pojmom "cross" a sú často používané ozbrojenými zložkami v rôznych kútoch sveta, pretože vybrané jedince spájajú tie najlepšie vlastnosti oboch plemien. Hoci ide o krížencov, ich chov je riadne evidovaný. (Scar)

Reklama

Reklama