Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

Radek99 

všechny recenze uživatele

Celkem zklamání. Houdini v produkci HBO mohl a měl být jedním z nejlepších biografických dramat, co kdy která televize natočila, slibný projekt utopil ale všechna svá aktiva v hypertrofované formě - klipová estetika a dynamika střihu, naprosto neadekvátní elektronická hudba (stejný anachronismus jako elektrické kytary v televizním Janu Husovi), přílišný vklad počítačových triků, manýrismus, forma, která převládla nad obsahem... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se HBO chytne nějakého námětu, většinou to nemůže dopadnout špatně. No a Houdini zažil takový život, že by byla škoda o něm trošku nepovyprávět právě v kvalitě, kterou nám, divákům, zajistí právě a jen tento kanál. Dvoudílné rozdělení je pak naprosto na místě, protože momentů, které je potřeba odvyprávět, je opravdu požehnaně. No a jelikož Houdiniho život byl o jedné velké iluzi, ani tady se jich nezbavíte. Naopak. Režisér Uli Edel natočil nesmírně stylový a moderní film, který svými efekty někdy až moc přeháněl, ale i přesto mě nedokázal od samotného příběhu odtrhnout. Tři hodiny pak utekly jak voda. ()

Reklama

ti88na 

všechny recenze uživatele

Úplna televízna lahôdka. O Houdinim som vedela len toľko, že jeho meno sa stalo synonymom iluzionistu alebo kúzelníka. Myslím, že tento seriál ma s týmto bezpochyby výnimočným mužom nezoznámil zo všetkými podrobnosťami a faktami, no napriek tomu ma prinútil k tomu, aby som sa o neho začala trochu zaujímať, niečo si prečítať a dozvedieť sa. Toto dokážem veľmi oceniť. Samotný dej šiel ako z rýchlika, rútil sa ako rozbehnutý vlak, a tak ani na malú chvíľu nenudil. Kým prvý diel sa venoval predovšetkým zoznamovaniu, kúzleniu a únikom druhý bol zameraný predovšetkým na vzťah s matkou a boj proti špiritizmu. Oba boli však výborne natočené, samozrejme tomu kraľoval Adrien Brody, ktorý si ma získaval v každom zábere a páčila sa mi tiež elektronická hudba, ktorá pristala rýchlemu plynutiu deja. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Brodyho návrat do svěrací kazajky, která patřila mezi vrcholy jeho kariéry, a její překonání ve filmu, který možná není tak životopisný, jak by bylo záhodno, ale o to je zábavnější. Rozdělení na dvě epizody a označení jako televizní série mi připadá jako úplná zbytečnost, nebýt absence nějakého ústředního motivu, mohl Houdini bez problému fungovat jako jeden samostatný film. A to všech stránkách proklatě povedený film. Spíš než nudná biografie je tak film spíš efektní průlet těmi nejzajímavějšími momenty a spekulacemi z kouzelníkovy kariéry plný rychlých a detailních střihů odhalující jeho zázračné metody, které jeho trikům ale paradoxně dávají snad ještě větší šmrnc. Ta špička ledovce je pak samotný Brody, který - na to že jde o televizní projekt - vypadá jako by se v roli naprosto výžíval a září jako málokdy. A nutno dodat, že ani ty přízemnější epizody z jeho osobního života nejsou na škodu, naopak jeho matka a žena jako podprahové motivace extravagantního showmana posouvají film ještě o kus dál, než jsem čekal. Jen škoda že druhá část trochu polevila z nasazeného tempa. It was never about the box. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Možná až zbytečně uspěchané, ale člověk se nemá na druhou stranu šanci ani na chvíli nudit. Houdiniho život byl napjatý jak struna a těžko najít konzistenci v tak narvaném příběhu, zvlášť silně dramatizovaném. Moderní rychlé střihy a Debneyho elektronicko klasická hudba zpočátku malinko ruší, ale je v tom metoda. I tak velmi dobře natočené. Brody se navíc do role ponořil se zápalem sobě vlastním a krade si diváka v každý moment jen pro sebe. Hlavním tahounem je ale Houdini a jeho nesporný talent a umanutost překonávat hranice. P.S: Druhá část je malinko slabší než první a ohledně pravdy a lži zde zobrazené doporučuji... http://www.wildabouthoudini.com/2014/09/fact-checking-historys-houdini-night-one.html ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama