Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvoudílný televizní film vypráví příběh Harryho Houdiniho, první skutečné americké superstar, která se proslavila po celém světě. Přistěhovalec z východní Evropy Ehrich Weiss, jenž začínal jako kouzelníček v podřadné cirkusové show a dotáhl to až k vyprodaným koncertním halám, proslul pod uměleckým jménem Houdini. Oscarový Adrien Brody ztvárnil hlavní roli velkého Harryho Houdiniho, který si klestí cestu ke slávě, zaplétá se do špionáže, bojuje proti spiritistům a setkává se s největšími osobnostmi své éry - americkým prezidentem počínaje a sirem Arthurem Conanem Doylem či Rasputinem konče. Drama Houdini je strhující podívanou, která nás zavádí do hlubokých zákoutí Harryho duše a odkrývá nám zákulisí mágova života skrze jeho triky, vize i mistrovské iluze. Vedle Brodyho se ve filmu představí také Kristen Connollyová v roli Bess Houdiniové, Harryho životní lásky i jeho pravé ruky, a Evan Jones jako Harryho asistent a důvěrník Jim Collins. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení a nadšení, skutečně výtečný film, který ani v jedné části ani chvíli nenudí, je luxusně natočený (kamera, režie, atmosféra, výprava) a herecky je taky perfektní (samozřejmě hlavně Brody, ale extra zmínku si zaslouží i výtečná Kristen Connolly). Je to moderní, furt se tam něco děje, má to voiceovery (které podle mého každý film automaticky vylepšují) a vždy, když Houdini (podoba je neuvěřitelná) dělá nějaké velké číslo, byl jsem tak strašně napjatý a zaujatý, že jsem vlastně až nedýchal - to platí zejména u chytání kulky v první části a útěku z kazajky ve druhé. Scénář je naprosto výtečný a i když zápletka s Houdinim tajným agentem nepatří k nejlepším částem příběhu (nicméně to k tomu patří), po příchodu Doyla a jeho ženy přijde naopak jedna z nejzajímavějších částí. Famoso. Potvrzení toho, že Harry Houdini byl skutečně velmi zajímavou osobností. Znáte ten styl, kterým je natočený Sherlock? Tohle mi to hodně připomíná. 90%. ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Pekne atypicky splacany zivotak ( tie nemusim), ktory sa nemusi hanbit za svoj TV pach. Mam rad kuzelnikov (+) a este viac ma bavi sledovat ich rozuzlovacky. Napriek nadcasu nenudi a leti -kamikadze-stylom cez druhu polovicu, kde si da pauzu a venuje sa opat raz istej oblubenej teme (nemozem zato ze vo vacsine momentov mi pripomenul isteho SH-2009). Spravne moderne vymodelovana drava biografia. Ale co mi to spravili s mojou oblubenou Kristen?? :( ()

Reklama

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Na tuhle dvoudílnou televizní jednohubku jsem se velmi těšil. Eskamotérské kousky maestra Houdiniho jsou mému srdci blízké a byl jsem připraven, že si doplním další strhující střípky z jeho života. K mému zklamání však tvůrci zvolili zcela odlišný způsob uchopení biografie než jsem očekával. Překotné vyprávění v akčním stylu a rychlých prostřizích mi k dobové látce ze sklonku 19. století vůbec nesedí. K tomu se váže i použití nesmyslně přepáleného hudebního doprovodu nebo dokola se opakující digitální záběry Houdiniho útrob. Vypadá to spíše jako excentrický portrét jednoho z těch moderních čáryfuků pro dnešní publikum než psychologická sonda do nitra jednoho z největších iluzionistů historie. No nic, nevadí, zapomeneme. ()

ti88na 

všechny recenze uživatele

Úplna televízna lahôdka. O Houdinim som vedela len toľko, že jeho meno sa stalo synonymom iluzionistu alebo kúzelníka. Myslím, že tento seriál ma s týmto bezpochyby výnimočným mužom nezoznámil zo všetkými podrobnosťami a faktami, no napriek tomu ma prinútil k tomu, aby som sa o neho začala trochu zaujímať, niečo si prečítať a dozvedieť sa. Toto dokážem veľmi oceniť. Samotný dej šiel ako z rýchlika, rútil sa ako rozbehnutý vlak, a tak ani na malú chvíľu nenudil. Kým prvý diel sa venoval predovšetkým zoznamovaniu, kúzleniu a únikom druhý bol zameraný predovšetkým na vzťah s matkou a boj proti špiritizmu. Oba boli však výborne natočené, samozrejme tomu kraľoval Adrien Brody, ktorý si ma získaval v každom zábere a páčila sa mi tiež elektronická hudba, ktorá pristala rýchlemu plynutiu deja. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Houdiniho život by vydal na desítky životopisných filmů a každý z nich by mohl být jiný. Tento příběh se ve své první polovině zabývá cestou Houdiniho na vrchol a v té druhé se trochu víc rozebírá jeho vztah se ženami (matkou a manželkou) a tvůrci věnují hodně prostoru Houdiniho odporu k okultistům/spiritistům. První část je zábavná, dynamicky pojmutá, ale nejde se moc do hloubky. Sledujeme spoustu Houdiniho triků a jeho drive, aby se z něj stal nejlepší iluzionista na světě. Druhá polovina už ukazuje, že to nebylo zadarmo a Houdiniho představí jako člověka, který se pohybuje na hraně mezi láskou a svými ambicemi. Bohužel z toho tvůrci zbytečně rychle přeskočili na zmiňovanou zášť vůči podvodníkům, kterou prohloubila ztráta blízké osoby. Trilogie by byla lepší volba. Příběh i tak funguje dobře, doba ve které se odehrává i téma je velmi atraktivní a věřím, že tvůrci spíš museli některé věci vynechat, než že by se záměrně odchylovali od skutečnosti. Brodymu role sedla, takže pro první seznámení s velkým umělcem Houdinim, to není vůbec špatná volba. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (3)

  • V prvej časti, kde Harry Houdini (Adrien Brody) sleduje projekciu Charlieho Chaplina, sa jedná o grotesku s názvom "The Rink". Vo filme sa uvádza rok 1914, zatiaľ čo v skutočnosti bola táto Chaplinova groteska uvedená až v roku 1916. (vero_F)
  • Adrien Brody (Houdini) studoval kouzla, a tak velkou část triků ve filmu dělal sám. Dokonce i únik ze svěrací kazajky na laně. (Terva)

Reklama

Reklama