Reklama

Reklama

Život je život

Trailer 1
Česko, 2015, 92 min

Režie:

Milan Cieslar

Scénář:

Martin Horský

Kamera:

Václav Tlapák

Hrají:

Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Kristína Peláková, Barbora Poláková, Tereza Ramba, Sara Sandeva, Miroslav Táborský, Marek Taclík, Petr Vančura (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Hlava rodiny, morousovitý a přísný František (Ondřej Vetchý) by po boku svých tří dcer rád viděl schopné a úspěšné muže. Jenže všechny mají vynikající talent nacházet si pravý opak. Nejstarší dcera se musí i se svým neúspěšným mužem nastěhovat zpět k rodičům a v rámci možností se dál snaží otěhotnět. Té prostřední se zas neomylně lepí na paty jenom naprostí exoti a mimoňové. A nejmladší dcera? Tak ta je zase milostně úspěšná až moc. Je jí šestnáct, je těhotná a neví s kým. Navíc se začíná hroutit tradiční oáza a pevný bod manželské dvojice – dovolená. Každý rok se jezdí „na Mácháč", ale Jana (Simona Stašová) začíná snít o moři. Pak se v jejím životě zjeví bohémský spisovatel s lehce sebevražednými sklony, v tom Františkově zase krásná kolegyně se španělskými předky . . začnou se dít věci. Všechny malé příběhy dávají dohromady jeden velký a zábavný život se situacemi, které zná každý z nás. Ovšem ne každý vede ještě druhý a o poznání dobrodružnější život jako neohrožený agent. František ano. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (392)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Česká scéna má problém mít humor, mít příběh a mít něco, co najdete v každém druhém zahraničním filmu. Samo sebou najdou se výjimky. Ale je jich ukrutně málo. A Život je život mezi ně nepatří. Otřepané téma nevěry, láska a těhotenství. Ondřej Vetchý hraje skvěle. On takovéhle postavy umí a jeho charakter, který se ve volných chvílích převtěluje do Jamese Bonda beru. Ovšem já jsem se rozhodl na film koukat kvůli scéně u stolu, kterou jsem viděl vytrženou z kontextu. Líbilo se mi, že tam je docela humor a že tam bude Tereza Voříšková. Začínám si myslet, že ať se podívám na jakýkoli film s Terkou, tak tam moc není. V tomhle případě, ale scéna u stolu rozhodně neodpovídá zbytku filmu. Nesmál jsem se a film mě ve výsledku mockrát nepobavil. Příběh si pak asi užije někdo jiný než já, který očekávám něco smysluplnějšího. Ale inspirace Mužem z Acapulca tam je. (40 %) ()

blitzer 

všechny recenze uživatele

Zariskovali jsme, a i přes absenci hodnocení se rozhodli navštívit kino v první promítací den. Z mého konstatování, že „Ondřej Vetchý by se přeci úplné kravině nepropůjčil“, je zřejmé, že vizionář nejsem :-) Život je život je takovou nedomrlou českou variací na Muže z Acapulca. Jenomže zatímco v belmondovské komedii byl motiv projekce hlavního hrdiny do akčního macha ústředním prvkem filmu a byl beze zbytku komediálně využit, tady mi přišlo bondovské fantazírování hlavní postavy jaksi do počtu. Spíše tak udělalo z filmu neskutečnou blbinu, byť celkem zábavnou. Myslím ale, že by snímek lépe fungoval bez toho a klidně mohl ještě více stavět na dialozích ústřední manželské dvojice. Ty byly totiž vtipnější než většina parodických akčních scén. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Milan Cieslar /Laska je Laska/ natocil len priemernu komediu, ktora ale dokaze miestami pobavit. Ondrej Vetchy /Prodavac Humoru/ v roli hlavy rodinmy sa dal zniest a aj ked ho nemam rad, zaujimave boli jeho snove vylety do sveta 007-ky, to bolo nieco zaujimave sledovat to. Simona Stasova /Dobrodruzstvi kriminalistiky/ odohrala svoj part slusne, Pelankova a Voriskova su nadherne, a pribeh az tak nenudil. Ovsem, kulisy su len priemerne a Cieslar je rutiner - jo, stale. 52 % ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Možná vás napadne, že poručík František Sýkora alias agent Frank nikdy nemůže dosáhnout kvalit Francoise Merlina, jehož Bob Saint-Clare je v říši vysněných tajných agentů nepřekonatelnou personou ("Muž z Acapulca" z roku 1973). Nicméně zápletka se zašmodrchává nanejvýš vynalézavě, její způsoby jsou zábavné a neotřelé - a co je důležité: nikdy nesklouzne za hranu trapnosti, vždycky to nějak ustojí, takže její občasná lehká zmatenost je vlastně taky komická. V souhrnu solidní 4* ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Akční představy obyčejného chlapa od rodiny jako vystřižené z jamese bonda se mi moc líbily. Přesně tak si představuji fantazii mužů. Samozřejmě musím pochválit jako vždy perfektní Simonu Stašovou a také jsem se až podivila kolik lidí chodí na české filmy. Něco podobného mi na české scéně opravdu chybělo. Nemyslím si ovšem, že by čtyřicátníci byli doslova cílovkou, protože já osobně jsem se bavila královsky. P.S.Vyrušení mladých při dupání Simonou Stašovou bylo geniální :-D. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (13)

  • Natáčení probíhalo i v tunelu Blanka a to ještě před jeho otevřením na podzim roku 2014, kdy byla v tunelu testovány bezpečnostní systémy. (M.B)
  • Policejní vůz, kterým František (Ondřej Vetchý) a Lucie (Kristína Peláková) pronásledují zločince tunelem Blanka a taxi, kterým Jana (Simona Stašová) přijíždí domů k rodící dceři, je stále stejná stříbrná Škoda Octavia Combi registrační značky 2AP 5397. Stejné auto bez nápisů  a majáku lze navíc zahlédnout zaparkované v řadě vozidel ve scéně, kdy se Jana stěhuje od Františka k panu spisovateli (Miroslav Táborský). Skutečná policejní auta tohoto typu navíc nemají nikdy vnější zpětná zrcátka v barvě karoserie a nejsou vybavena podélnými střešními nosiči. (Martin_L)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama