Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 26.7.2009 - A ja dám plný počet. A možno v tom hrá úlohu aj silná nostalgia, ale INDIANA JONES je skrátka nezabudnuteľný. :-) "Hoši, že jste podváděli. - My ??? Néééééé." Klasika a pre mňa ešte o stupeň lepšie než DVAJA NOSÁČI TANKUJÚ SUPER. Navyše to VAPET vydal s pôvodným dabingom ÚPF. Takže nie je o čom ... (22.1.2009) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Přátelé Tommy a Mike počtvrté a naposledy. A není divu. To, co z počátku byla na svou dobu vcelku paráda, náhle jakoby veškeré legraci došel dech. Tvůrci tentokrát ve snaze o větší dobrodružství spíše narazili ponurost a naprostou nezábavnost. Námět však ale nebyl nijak špatný. Jak víme, rok po uvedení tohoto snímku tento nápad dokonce převzali i českoslovenští tvůrci do svého snímku z roku 1986 ´Velká filmová loupež´, kde pro změnu řádí duo Lábus & Kaiser. A o co vlastně jde? O převratný Mikův vynález. Jedná se o přístroj, za jehož pomoci se člověk může dostat do jakéhokoliv filmu a zažít neskutečná dobrodružství. Nutno uznat, kdo by si něco takového nevyzkoušel, že? Thomas Gottschalk to prý rád nazývá jako německou odpověď na kanadský filmový počin z roku 1983 ´Videodrom´. Snímek jako takový však až neuvěřitelně trpí. Těžko říci jak v polovině 80. let, ale dnes v jediné vteřině celkové stopáže není nic, co by stálo za sebemenší úsměv a dobrou náladu. Určité moralizování v příběhu sice patrné je, což nakonec potvrdí i závěr s projevem Mika o zničení vynálezu, ale kdo si toho přes tu až neuvěřitelnou nudnost všimne. A tak se stalo, že shlédnutí tohoto snímku je už je v zájmu nostalgických vzpomínek. ()

Reklama

Vignette odpad!

všechny recenze uživatele

54 procent? Tak to asi nepochopím... Když nám dneska tenhle film profesor- se zlomyslným výrazem a zamnutím rukou- pustil na semináři k filmové teorii (zřejmě v rámci mučení/ otužování našeho kritickýho myšlení), do konce vydrželo asi jen pět nejstatečnějších, tedy tak třičtvrtě třídy to někdy v průběhu vzdalo- musím přiznat, že jsem jim ten odchod dost záviděla ;-) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Poslední ze čtyřdílné nosáčovské série mi první půlku filmu přišel jasně nejlepší a nejhumornější (návštěva Indiana Jonese nebo Draculy jsou fakt vtipné), jenže ke konci se dostaví klasický nešvar mnohých komedií - všechny dobré nápady jsou již vyčerpány, ale ještě pořád zbývá spousta času do konce, tak to vyplníme nějakou vatou a prostě to nějak zakončíme. Druhá půlka slábne tím více, čím více se blíží k závěru. Nápad dobrý, nejvíce dobrých vtipů na film z celé série, ale na rozdíl od těch předcházejících, tenhle nedokázal tu alespoň průměrnou humornost a zábavnost udržet po celý film. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mikemu (Mike Krüger) se podařil perfektní objev. Vyvinul videopřehrávač, který dokáže kohokoliv přenést přímo do filmu. A hnedka si to všechno i s kámošem Tommym (Thomas Gottschalk) vyzkouší. O přítelově úspěchu se ale Tommy prořekne před novou přítelkyní, od které se o objevu dozví jak její manžel, šéf firmy na výrobu videí, tak i jeho japonská konkurence. A všichni mají samozřejmě o Mikeho objev zájem ... Film měl daleko větší potenciál, než nakonec ve skutečnosti přinesl. Návštěvy jednotlivých filmů jsou naprosto perfektní a u některých scén se pochechtávám ještě teďka (Bloody Mary, atd). Horší je to ale s reálným příběhem, který je tak trochu plytký a ještě navíc doražen příšerným koncem. Po stránce herecké nemám ani co vytknout, ani pochválit - Mike Krüger ani Thomas Gottschalk nejsou kdovíjací herci, a ani tímto filmem to nijak nevytrhli. Nicméně z nostalgie si dovoluji ještě hvězdičku přidat.. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama