Reklama

Reklama

Mike (Mike Krüger) a Tommy (Thomas Gottschalk) sú dvaja nerozluční priatelia. Tommy už celé roky píše svoj prvý román, a aby mal na živobytie, pracuje v umývačke na benzínovej pumpe. Mike sedí doma a vynalieza. Jedného dňa vymyslí prístroj, s pomocou ktorého môže fyzicky vstúpiť do deja akejkoľvek prehrávanej videokazety. Funguje to znamenite a obaja si užijú na vlastnej koži dobrodružstvá s hrdinami filmu Indiana Jones, keď sa na chvíľu stanú súčasťou jeho príbehu. Po návrate z filmového sveta sa dvojica so svojím zážitkom pochváli atraktívnej Linde, ktorá si príde dať umyť auto. Žena o tom povie svojmu bývalému manželovi, ktorého firma vyrába elektroniku. O Mikeov vynález sa začnú zaujímať aj Nemci a Japonci. A tak majú obaja priatelia v pätách naraz niekoľko agentov. Začína sa šialená naháňačka a bláznivá hra na mačku a myš. Mike s Tommym prežívajú dobrodružstvá, o akých sa im nesnívalo ani v detstve. Spoznajú, že skutočné zážitky sú oveľa zábavnejšie než akýkoľvek akčný film na videokazete. (TV JOJ)

(více)

Recenze (86)

Le6n 

všechny recenze uživatele

Tento nosatý film je tak trochu paradox - vezie sa na obľúbenom nápade tej doby - vstupovaní do filmov (rovnako populárne bolo aj vstupovanie do deja kníh) - známe sú najmä českolsovenský seriál Piesočná potvorka (1985), film Velká filmová loupež (1986, s československými 'nosáčmi' Lábusom a Kaiserom), fantastický Herzov Gagman (1987), či neskorší slovenský seriál Škriatok (1995) - tomuto trendu sa samozrejme podriaďuje aj celková výstavba dejovej línie - išlo len o to, ako zlepiť jednotlivé video-remaky. Na počudovanie sa to tvorcom celkom darí a tak sledujeme excesy dvoch nosatých exotov, lietajúcich z prúseru do prúseru, relatívne dlhá stopáž vôbec nevadí a film ako celok nenudí. Skôr trochu mrzí nevyužitý potenciál úvodného westernu, či Rockyho, naopak Indiana Jones a Ples upírov sú dokonalé, homosexuálny ujo ako tematická vsuvka je skoro kultovný. Len by ma zaujímalo, ako to mali tieto filmy poriešené licenčne :) Jo a u mně dobrý... ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nápad to v žádném případě není špatný, ale zpracování je stejně lehkovážné a ledabylé, jako chování ústřední dvojice. Naivita je lehce rozpoznatelná a je jen dobře, že se následně v sérii dětinské zábavy kdysi populární komické dvojice nepokračovalo. Za související zajímavost lze považovat naprosté vítězství japonské verze videopřehrávače nad německou, jejichž typ upadl dávno v zapomnění a jejich přístroje šlo sbírat na smetišti. Tommy (Thomas Gottschalk) a Mike (Mike Krüger) se po hlavě vrhají do dobrodružství v úniku před skutečností. Jak se jim daří přežít, je opravdovou záhadou. A protože jsou to nosáči, nemohou chybět ženy. Tommyho šarmantní známost Linda (Anja Kruse) se závazkem a japonský James Bond Ling Ling (zajímavá Ankie Lau), která nepochopitelně propadla prostoduchosti Mika. Z dalších rolí: lehkomyslný otec Lindina dítěte a flegmatický ředitel německého koncernu Kappellusch (Gerd Baltus), všudypřítomný gay s nadějí (Kurt Weinzierl), bezradný policejní komisař Gierke (Werner Kreindl), upíří hrabě Frackstein (Udo Kier) s manželkou (Thea Gottschalk), či neúnavný japonský hledač nového produktu (Eiji Funakoshi). Má to několik zajímavých a povedených sekvencí, ale celek svou skladbou a podáním vtipu patří spíše do předškolního věku a v současnosti už nemá ani potřebnou sílu a eleganci. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Mikemu (Mike Krüger) se podařil perfektní objev. Vyvinul videopřehrávač, který dokáže kohokoliv přenést přímo do filmu. A hnedka si to všechno i s kámošem Tommym (Thomas Gottschalk) vyzkouší. O přítelově úspěchu se ale Tommy prořekne před novou přítelkyní, od které se o objevu dozví jak její manžel, šéf firmy na výrobu videí, tak i jeho japonská konkurence. A všichni mají samozřejmě o Mikeho objev zájem ... Film měl daleko větší potenciál, než nakonec ve skutečnosti přinesl. Návštěvy jednotlivých filmů jsou naprosto perfektní a u některých scén se pochechtávám ještě teďka (Bloody Mary, atd). Horší je to ale s reálným příběhem, který je tak trochu plytký a ještě navíc doražen příšerným koncem. Po stránce herecké nemám ani co vytknout, ani pochválit - Mike Krüger ani Thomas Gottschalk nejsou kdovíjací herci, a ani tímto filmem to nijak nevytrhli. Nicméně z nostalgie si dovoluji ještě hvězdičku přidat.. ()

Barybal 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle díl je vskutku zajímavou a na "nosáče" nezvyklou podívanou, mě se tenhle díl líbí a ty skoky z reality do filmu se mi také líbí, protože to přesně vystihuje nezajímavost všedního života, kdy jdeme jen do práce a z práce, o víkendu se snažíme sportovat a u televize sníme, jaké by to bylo kdyby... A nosáči zjistili, jaké to je, když se překoná bariéra obrazovky a tudíž je nasnadě, že jejich filmové výlety jsou plné humoru, napětí a o zajímavé momenty tu rozhodně není nouze... ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Takhle to prostě bylo.Vinnetou, Dva nosáči, Hry bez hranic, Sandokan, Sexmise, Strašidla ze Spessartu, Četníci a další artefakty mého dospívání. Nebylo kde stahovat, nebylo na co přepínat a tak když jsme v televizním programu zaregistrovali některou ze zmiňovaných záležitostí, vánoce proběhli klidně uprostřed srpna. Co se týče této ORL taškařice, tak já osobně preferuji Dva nosáče tankující super, ale na tuhle retro tílkálnu si s nostalgickým úsměvem najdu čas i po třiceti letech :D ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Mnichově (Německo), na Kanárských ostrovech (Španělsko), na hradě Kreuzenstein (Rakousko) a v Gambii. Hraběnku Frackstein hraje tehdejší manželka Thomase Gottschalka, Thea Gottschalk. (Rattus Rattus)

Reklama

Reklama