Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý film sa vlečie jak rýchlostný závod slimákov. Anglo-americká vojna je dnes už len počítačová hra, je to totálna nuda, ale tento politický thriller je o to horší, že prináša morálnu dilemu, ktorá je totálne nepochopiteľná. Takže doteraz spojenci prinášali demokraciu do islamského sveta bombardovaním nemocníc, škôl a rôznych civilných objektov, samozrejme NECHTIAC, a náhle keď môžu zlikvidovať tri teroristické špiny, tak váhajú kvôli jednej civilnej osobe. Vymyslené a nedôveryhodné. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Hodně malý a přes vojenskou tematiku nenápadný film. Famozně obsazený Alanem Rickmanem, Helen Mirren, Ianem Glenem (Ser Jorah Mormont), Barkhad Abdi (Look at me i am the captain now) a Aaron Paul, který už tak super není, chtěl bych napsat, že to herecky nedává, kdyby nepřehrával jako na divadelní zkoušce. Je to moc dobře natočené, bohužel mne jako starého cynika opravdu nebere tematika filmu a [spoiler]a stopadesáté záběry na roztomilou holčičku při atentátu na atentátníky[/spoiler] se mnou nic nedělají a morální rozhodování jsem měl jasné. 7/10 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dramatické nahlédnutí do kuchyně boje proti terorismu, kde se přehazuje horký brambor rozhodnutí a řeší se, jestli udělat strouhanku, nebo ne.. Hood to na diváka upekl přes etické otázky, morální dilemata a suspension of disbelief (mj. bezpilotní MQ-9 Reaper se neumí vznášet nad cílem, při jeho snímání nad ním krouží). Doslovnost a někdy až směšně šponovanou vyhrocenost lze zařadit mezi „collateral damage“, na které svět za pár dnů zapomene stejně jako na malou prodavačku Aliu. Vždyť menší zlo je vlastně dobro.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatické herecké výkony všetkých zúčastnených, snáď s výnimkou Alana Rickmana (v jednej z jeho posledných rolí), ktorý sa príbeh snaží príjemne poľudštiť... ale príliš mu to nejde. Pobabraný, veľmi blbý film. Námet je na prvé počutie skvelý, až hitchcockovský. Kladie zaujímavé otázky. Ale pri bližšom zamyslení sa zistíte, že je to celé, proste, nuž, hm, hlúpe. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který připomíná to nejlepší ze 4. série Homelandu a rozvíjí to do celovečerního filmu. Neskutečně napínavý thriller zobrazující momentálně velmi aktuální problematiku ve velmi přesně režii a s parádními hereckými výkony a bez výraznějšího patosu. Ten se nakonec taky objeví, ale v ne tak obvious formě, byť osobně bych ocenil ještě větší odtažitost a menší zpracovávání diváka ohledně toho, co si má myslet (samozřejmě trochu US/GB na ruku). Ale i tak parádní válečný film, napínavý jako kšandy od začátku až do konce. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Roli amerického plukovníka Eda Walshe si zahrál režisér snímku Gavin Hood. (agass)
  • Rola plukovníčky Katherine Powell, ktorú stvárnila Helen Mirren, bola pôvodne napísaná pre mužského protagonistu. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama