Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Roman47

Roman47 (hodnocení, recenze)

Chcimírové se z toho osypou, ale ty lidi si to dělají sami, sami se mezi sebou odjakživa masakrovali. Jedna oběť vs desítky, je to hnusný a nespravedlivý, ale naplňuje to i podmínky krajní nouze - tedy zákrok vede k nižšímu počtu obětí než nedělat nic. Dokud budou muslimští teroristé volně pobíhat po celé Zemi a odplavovat bomby, jen ať si nesou následky své extremistické víry. Nejlepší náboženství je žádné náboženství.

breeder

breeder (hodnocení, recenze)

SsgtJira , K.O.vi , matynem

Je to rozporuplný film. Jasné, režisér chcel pritlačiť na emočnú úroveň a tak ukázal emočný boj vojakov, ktorí stláčali tie gombíky a mačkali joystick. V realite možno nezvádzajú boj v akcii a počas nej, ale za to po akcii riešia traumy (napr. vietnamská vojna a traumy vojakov z nej po návrate domov).

V otázke 80 vs 1 alebo politických komisií a zasadania, myslím si, že podstatné je, kto prijme to rozhodnutie na seba, kto vezme na seba, že to bol on, kto vydal pokyn, on kto stlačil gombík. A on, kto zakamufloval, že to nie je až 65%, ale len 45% a koho trápi jedine to, že sa konečne v noci vyspí. Toto chcel režisér ukázať. Keď niekoho zabije niekto iný, tak je to on kto zabil a nie ja. Keď ja zabijem, som to ja kto zabil. A môžem si to zdôvodňovať ako chcem, ale prvé je vždy moje rozhodnutie, moja voľba, ja som to bol. Keď to je terorista, tak je to on. Niekto sa ale chce hrať na to, že vie niečomu predísť, ale za to je cena. A ide o to, že ako s tou cenou kto vie žiť, následne.

A čo ukazuje realita je, že skutočne chodia po svete a vraždia z dronov, občas aj svadobčanov, inokedy špitál. Podstatné je to, čo povedali vo filme: ako to mediálne predať.

matynem

matynem (hodnocení, recenze)

Ubohý pokus,jak nás chtějí Amíci přesvědčit,jaký jsou ohledůplný a tolerantní národ...

na příspěvěk reagoval breeder

K.O.vi

K.O.vi (hodnocení, recenze)

Bohužel, v mých očích parodie.

Velení nekompetetní a alibistické, vojáci, kteří si tuhle práci vybrali a pro podobné mise musí být vycvičeni, se chovají, jako by jim ta práce vadila.

Nedělám si iluze, že by ve skutečnosti bylo velení takhle neakceschopné. Nejdříve by útočili, až pak by řešili, jak to zakamuflují. A jedna civilní oběť? Řekli by si, "těch ještě bude!"

na příspěvěk reagoval breeder

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Z pohledu otce je mi holčičky líto a je to bohužel prasarna, z pohledu vojáka souhlasím s posledními slovy které pronesl generál.. válka je svíňe a oběti v ní budou na obou stranách, vinni i nevinní.. tenhle film bohužel hrubě ukazuje realitu našeho pseudohumanistickeho světa na kterou jako západní civilizovaný svět dojedem, na svou humanitu, pravidla, práva.. ukázkově prezentuje ta sluničkářská nána co má spolurozhodování a pro kterou je příjemnějších cca 80 obětí od džihadistů, než jedna-dvě od armády.. jenže nás nepřítel nehraje stejnou rovnou hru a tyhle pravidla nectí.. za mě slušný 4*

na příspěvěk reagoval breeder

Uživatel SsgtJira smazal svůj příspěvek.

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Veľmi ťažko hodnotiť tento film.

1. Natočený celkom dobre, to je OK.

2. Obávam sa, že skutočnosť a samotné rozhodovanie o civilných stratách prebieha v realite úplne inak a keby to natočili naozaj podľa reality, tak by to "až také skvelé a humanistické" nebolo.

3. Skoro som očakával na konci filmu nejakú faktografiu, napr. že za posledných 8 rokov zomrelo na následky útokov dronov toľko a toľko teroristov a pritom bolo zabitých toľko a toľko civilných obetí. Prípadne aj tabuľku po jednotlivých rokoch. Samozrejme, že to beriem ako uletenú fantáziu odo mňa...

4. A samotná otázka či stojí jeden život za 80 a opačne? Nuž s odpoveďou na túto otázku sa dá silne manipulovať veľmi záleží na tom, že ako sa to natočí a podá divákovi...

aknel1967

aknel1967 (hodnocení, recenze)

Ten film je skvělý. Už dlouho se ni nestalo, abych trapně pokřikovala na herce - jak kdyby mě slyšeli - a napnutá sem byla jak malý gatě. Skvělé. U mě jasných 5*.

konvicce

konvicce (hodnocení, recenze)

Jestli jsem to pochopil správně tak celá zápletka je o tom, mají-li se odpálit terroristi nebo nemají, protože by mohli být civilní oběti...A TUHLE SRAČKU JAKOU CPOU KOMU?!

 

Most recent strike:
May 21 2016

Total strikes: 424
Obama strikes: 373
Total killed: 2,499-4,001
Civilians killed: 424-966
Children killed: 172-207
Injured: 1,161-1,744

na příspěvěk reagoval DaViD´82

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Nechutná byrokracia. Film samozrejme za 4-5*, ale tá politika. A právnici a prenášanie zodpovednosti. Ani by ma neprekvapilo, keby sa dalo v skutočnosti zabrániť 50%-tám vykonaných samovražedných útokov a o ich neprekazenie sa postarali politici a právnici.

Hawaj

Hawaj (hodnocení, recenze)

Essential

Vo to je to pak lepší zážitek. Není nic horšího než podle všech znaků očekávat špatný film a po shlédnutí zjistit, že opravdu špatný je.

Uživatel TheSpearCZ smazal svůj příspěvek.

tomas.malo

tomas.malo (hodnocení, recenze)

Essential

Ešte to by mi chýbalo, aby som sa na základe nejakej trápnej CSFD a jej zakomplexovaných užívateľoch rozhodoval, či si film pozrieť alebo nie :-D

Samozrejme že film je skvelý!

Essential

Essential (hodnocení, recenze)

Radím každému, aby odignoroval túto retardovanú predpremiérovú diskusiu a tento film si POZREL, lebo bol jednoducho SKVELÝ. Od A po Z a to som od toho čakal absolútne minimum. Nebudete ľutovať !

na příspěvěk reagoval tomas.malo, Hawaj

 (hodnocení, recenze)

Navíc tady má někdo koule, že zmiňuje Kubricka vzhledem k tomu, že všechny scény z traileru z toho velína vypadají uměle jak sviňe.

 (hodnocení, recenze)

Ty vole, válka je tak strašně COOL! S těmi technobrouky a ostatními COOL věcmi. Navíc oni se vážně starají... Jediné co mi tam chybělo bylo "Based on the true story".

Možná bych tomu dal šanci, kdyby to natočil někdo jako je Paul Greengrass a ne borec co natočil X-Men Origins: Wolverine

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Tak ten námět je celkem naivní. Tady by určitě nikdo neřešil vedlejší ztráty pokud by šlo o to zastavit bombový útok.

umbjaz

umbjaz (hodnocení, recenze)

tak že už i Angláni nám musí říkat, jak je důležitý vraždit děti kdesi v zemi třetího světa (BTW. starší civilizace, jako naše západní), aby splnili povinnou agitku ještě pro letošní rok, bych nečekal tak okatě.... a hlavně první tři jména....? ano? nalákat lidi do kyna? začínám mít kurva dost fašistický kinematografie. se pak můžeme divit, že jsou všichni vylízaný, když jim opakovaně celý západní svět tluče do hlavy, jak moc je nutný bojovat s terorismem za každou cenu. 

TheMilda

TheMilda (hodnocení, recenze)

Já se rozhodl během traileru. Tak proč bych měl koukat na film ?, který evidentně bude postaven na rozhodnutí Paula, jenž ztratil po ukončení Breaking Bad většinu své hodnoty.

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama