Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

hansel97 

všechny recenze uživatele

S divákovými nervy si hraje Eye in the Sky naprosto dokonale, ale kromě holčičky se k většině postavy špatně dostává a člověka místy možná nechávají až moc chladnými. Prostě bych si představoval, že takový žánr mě více zasáhne a tak ocením kvalitu tohoto thrilleru, ale dokonalým ho rozhodně nenazvu. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

To, co se na první pohled jeví jako jasná akce na pět až deset minut, se nakonec rozplizne do délky průměrného bezbrankového fotbalového zápasu. Bohužel je to povětšinou záživné, jako když si Barcelona profesorsky nahrává na půl metru a všichni čekají, kdy konečně někdo skóruje. Když už tedy přežijete tuto šachovou partii a mistrovství v házení si horkým bramborem, zjistíte, že anihilace bandy teroristů není zas taková prdel, jak se na první pohled může zdát, a každá kausalita má vliv na zmáčknutí tlačítka "Smash them!", které má ve své moci přecitlivělý americký pilot, u něhož se vymytí mozku a pořádný poctivý americký dril minuli účinkem. Helenka a Alan jsou stoicky přesní a možná scénářem trochu přiškrcení. Ale co taky vymyslet na vojenských rolích? Pak už je tu jen problém, jestli jedna je víc než osmdesát a to je asi tak celý film. Navzdory tomuto strohému popisu je dobrý a určitě si zaslouží pozornost. Když už ne pro dramatickou zápletku, při níž si určitě uhryžete všechny nehty, tak kvůli tomu, že to byla jedna z posledních rolí Alana Rickmana, jednoho z nejlepších herců, jaké jsem kdy znal, a kterému je tento snímek věnován. 80% ()

Reklama

scroochy 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než Niccolův Good Kill. Sice is myslím, že takhle nerozhodné a komplikované situace jako ve filmu nejspíš v reálu téměř nikdy nenastávají a pohybujeme se skoro až v teoretické rovině, ale i tak je dobré o nich takhle přemýšlet a nahlížet ze všech možných stran. Rozhodnutí není snadné a na argumentech každé strany něco je. Připomíná mi to teoretické debaty o samořídících autech, kde se řeší, jak má software morálně rozhodnout o tom, jestli je lepší přejet čtyři mrzáky, nebo jednu těhotnou ženu – zkrátka zajímavé myšlenkové cvičení, které nemá s praktickou realitou nic společného. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Eye in the Sky má skvělý námět, který ovšem v samotném zpracování zcela pokulhává za představami tvůrců. Většina stopáže je vyplněna bezduchým politickým "žvatláním", které mě v kombinaci s podivným soundtrackem uspávalo. Povedených scén je zde totiž až trestuhodně málo. Rovněž zamrzí nevyužitý potenciál postavy premiéra Iana Glena, jehož známe ze seriálu Game of Thrones. Avšak navzdory tomuto všemu se přeci jen jedná o unikátní snímek - je to totiž jeden z posledních filmů Alana "Snapea" Rickmana. „Never tell a soldier that he does not know the cost of war.“ ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

To jako vážně? Vážně si autoři chtějí hrát na citovou vydíračku při kosení afrických mohamedánů a čekají, že jim tenhle nesmysl s ochranou holčičky někdo bude žrát? Ten závěr už byl navíc až příliš uměle slzopudný. Tohle se nepovedlo, ani trochu. 1,5* --- To už dokonce byl značně lepší i ten Ethan Hawkeův Good Kill, kde alespoň ten příběh morálně deptaného pilota dronu byl o mnoho lépe vystavěn. Tohle byla jen jeho značně nedopečená kopie. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Chicago Sun-Times vzdal hold Alanovi Rickmanovi: „Pán Rickman nebol nikdy nominovaný na cenu Akadémie a je asi málo pravdepodobné, že by ju posmrtne získal za vedľajšiu úlohu v tomto filme – ale jeho práca tu je pripomienka toho, aký zvláštny talent mal." (Arsenal83)
  • Na veľtrhu zbraní, ktorý sa údajne koná v Singapure, môžeme vidieť demonštráciu. Singapur však zákonom nepovoľuje demonštrácie. (Arsenal83)
  • Keďže Juhoafrický úrad pre civilné letectvo neudelil filmárom povolenie na lietanie so skutočnými dronmi vo vzdušnom priestore krajiny kvôli produkcii, použili na zobrazenie dronov vizuálne efekty. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama