Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (270)

tron 

všechny recenze uživatele

Nesympatické herecké výkony všetkých zúčastnených, snáď s výnimkou Alana Rickmana (v jednej z jeho posledných rolí), ktorý sa príbeh snaží príjemne poľudštiť... ale príliš mu to nejde. Pobabraný, veľmi blbý film. Námet je na prvé počutie skvelý, až hitchcockovský. Kladie zaujímavé otázky. Ale pri bližšom zamyslení sa zistíte, že je to celé, proste, nuž, hm, hlúpe. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

To poskakovanie okolo rozhodnutia vybombardovať cieľ aj s civilnými obeťami vrátane dievčatka predávajúceho chlieb bolo síce odôvodnené tým, že sa jednalo o spriatelenú krajinu, nie Afganistan alebo iné legalizované ciele na dronové besnenie bez ohľadu na počet obetí bez rozdielu veku či pohlavia, aj tak som tomu ale nijako extra neveril. Keby si tam aspoň niekto zo zúčastnených zanadával "To sme ich kurva museli objaviť tu?! Máme ich zacielených v Líbyi, tak toľko netancujeme...". To sa žiaľ nestane. Výsledok je teda niekde medzi odpadom! a "z nejakého dôvodu pozornosti hodným filmom", ale keďže sa tu podozrivo veľa ľudí rozplýva, jednu hviezdu uberám. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Odkládala jsem shlédnutí tohoto filmu kvůli Alanu Rickmanovi, chtěla jsem si nechat jeho poslední film na den, kdy budu mít chuť a náladu se na takový typ filmu podívat. Ten den byl dnes a nelituji toho. Alan měl ve filmu daleko větší roli než jsem předpokládala a tím mi filmový tvůrci udělali obrovskou radost. Bohužel tam úplně nebyl využit jeho herecký potenciál, ale tím to vyrovnala úžasná Helen Mirren, kterou jsem mohla vidět opět v něčem nezvyklém a novém. Druhá polovina filmu je plná napětí a emocí a během sledování si uvědomíte, že politici a vysoce postavení vojáci, to mají opravdu těžké. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení z filmotéky Student Agency. Film popisuje jednu uspěchanou vojenskou operaci s dronem Predátor, kdy na začátku nadechnete a na konci vydechnete, na víc není čas. Je tam velká dávka vojáků a rozkazů a telefonování, trocha morálního rozhodování a málo nudných věcí a patosu. Takže jeeej, super film. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejsympatičtějších vojenských dramat, které za poslední roky vzniklo, mezi jehož obrovské přednosti se řadí zobrazení reálných moderních technologií, nečernobílé vidění konfliktu, kdy žádné rozhodnutí není stoprocentně správné, a zaměření se na jediný, mnohdy opomíjený aspekt vedení války – takzvaný “chain of command”, kdy konečné rozhodnutí záleží na tom nejvýše postaveném navzdory tomu, že ti pod ním mají o dané situaci často větší přehled. A jako bonus tu máte krásnou poslední filmovou větu Alana Rickmana: "Never tell a soldier that he does not know the cost of war.” ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Mnohé zo súradníc GPS použitých vo filme zobrazujú nesprávne údaje, ako napríklad umiestnenie konkrétnych miest v Nairobi (Keňa). (Arsenal83)
  • Žiadny zo štyroch hlavných hercov – Mirren, Rickman, Paul a Abdi – sa počas produkcie nestretli, namiesto toho natáčali sami s Hoodom kvôli oddeleným miestam ich postáv vo filme. (Arsenal83)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama