Reklama

Reklama

Plukovnice britské armády Katherine Powell (držitelka Ceny Akademie® Helen Mirren) velí mezinárodní misi s cílem zajmout v Keni nebezpečné teroristy. Když však zjistí, že teroristé plánují sebevražedný útok, účel mise se rázem změní ze „zajmout" na „zabít". Na místo jsou povoláni američtí piloti s drony, ale ve chvíli, kdy se na bitevním poli objeví devítiletá dívka, se u pilota Steva Wattse (Aaron Paul, Perníkový táta) dostaví krize svědomí, která má za následek mezinárodní roztržku. (Magic Box)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (270)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $13miliónovTržby USA $18,704,595Tržby Celosvetovo $35,300,000Tržby za predaj Blu-ray v USA $1,360,477Tržby za predaj DVD v USA $2,082,657║ režisér Gavin Hood sa dobre zabýval v Hollywoode a ponúka zručne natočený "výzvedný" film, ktorý má výbornú gradáciu a napätie až do samého konca, veru miestami nechá pekne tŕpnuť diváka, plusom aj herecké výkony /80%/ ()

mm13 

všechny recenze uživatele

To poskakovanie okolo rozhodnutia vybombardovať cieľ aj s civilnými obeťami vrátane dievčatka predávajúceho chlieb bolo síce odôvodnené tým, že sa jednalo o spriatelenú krajinu, nie Afganistan alebo iné legalizované ciele na dronové besnenie bez ohľadu na počet obetí bez rozdielu veku či pohlavia, aj tak som tomu ale nijako extra neveril. Keby si tam aspoň niekto zo zúčastnených zanadával "To sme ich kurva museli objaviť tu?! Máme ich zacielených v Líbyi, tak toľko netancujeme...". To sa žiaľ nestane. Výsledok je teda niekde medzi odpadom! a "z nejakého dôvodu pozornosti hodným filmom", ale keďže sa tu podozrivo veľa ľudí rozplýva, jednu hviezdu uberám. ()

Reklama

Coleator 

všechny recenze uživatele

Silný divácký zážitek: skvěle obsazený snímek, který přibližuje válku proti terorismu zase z jiného úhlu pohledu... Momentů, kdy budete s napětím sledovat, co se právě odehrává, je zde několik a film vás nenechá klidným ani po závěrečných titulcích... Škoda, že Alan Rickman už další filmy nenatočí - rozloučení se stříbrným plátnem v takovém stylu si ale určitě zaslouží... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

překvapivě dobrý a hutný film,který ukazuje válku tak trochu z jiného úhlu.Ta volba zda obětovat jeden život (navíc dítěte) a tím teoreticky zachránit desítky dalších životů musí být v reálu krutá a víc než těžká (jakkoliv reálném světě to takhle těžko funguje a nedá se úplně věřit že by se řešili podobná dilemata)...sám nevím jak se k tomu postavit...jako otec je to celkem jasné,ale...na minimálním prostoru,s relativně minimem herců ve výsledku mnohem působivější,než leckerý válečný "akčňák"...70% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Spolkla jsem ten film jak malinu, ale neukápla mně ani jediná slza, takže někde musí být problém. A to je buď ve mně a nebo jsem měla chvílemi pocit, že tomu lze věřit asi tak jako filmu Pretty Woman. Skutečně jsem byla napnutá jak struna, herecké obsazení naprosto skvělé, navíc s mým oblíbeným Alanem a Helen, ale nějak se mně nechce věřit, že to takhle probíhá i v reálu. Takže za akci bych dala pětku, ale její nevěrohodnost to srazila o stupínek dolů. Ale vymluvte mně někdo, že to takhle je i ve skutečnosti, budu jen ráda a tu hvězdu klidně přihodím. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Roli amerického plukovníka Eda Walshe si zahrál režisér snímku Gavin Hood. (agass)
  • Filmovanie prebiehalo predovšetkým v juhoafrickom Kapskom meste. Obdobie natáčania trvalo od 11. septembra do 6. novembra 2014. (MikaelSVK)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Drony na velkém plátně

Drony na velkém plátně

18.03.2015

Když vyděláte s 50 odstíny šedi půl miliardy dolarů, jak ty peníze nejlépe utratit? Přece za remake akčního béčka z roku 1983! Takhle nějak přemýšlí producent Dana Brunetti (Social Network, Kapitán… (více)

Reklama

Reklama