Reklama

Reklama

Vzbudil jsi se, nic si nepamatuješ. Nejspíš proto, že tě právě oživili. Ta krásná žena říká, že tě miluje a že se jmenuješ Henry. Máš jakoby umělý ruce a nohy. Najednou někdo vtrhnul do místnosti, střílí na tebe a ženu, která tě miluje, unášejí pryč. Měl bys jí pomoct a dostat zpátky. Kdo ji ale unesl? Mocný vůdce s armádou žoldáků a plánem na ovládnutí světa. Jsi v neznámém městě, kde se tě neustále pokouší někdo zabít. Kromě tohohle chlápka, je z Británie, Jimmy. Prý je s tebou. Nejseš si tím úplně jistý, ale zatím na tebe alespoň nestřílí. Pokud celý tohle šílenství přežiješ, a zjistíš, co se vlastně děje, mohl by ses dozvědět, jaký je tvůj účel a kdo vlastně jsi. Vzhůru do akce! A ještě něco . . Hodně štěstí, Henry. S největší pravděpodobností ho budeš opravdu potřebovat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (906)

H34D 

všechny recenze uživatele

Originalita se prostě cení, Hardcore Henry nemá silnou myšlenku a vlastně ani pořádný příběh, je to jedna velká řež z první osoby, která má co nejvíce připomínat zážitek z rychlých videoher a to se jí daří znamenitě. Přestřelky jsou vynikající, různé kaskadérské manévry jakbysmet, kamera se hýbe rychle, ale troufám si říct, že obraz je stále přehledný a to je prostě skvělé. Ruční souboje beze zbraní jsou sice z první osoby horší, ale dá se to. Stopáž naráží na své maximum, více minut bychom už asi neustáli, otázkou je, zda bychom ustáli více takových filmů? Já vím, že já bych něco takhle kulervoucího ještě někdy rád viděl, byť tento koncept už asi nemá mnoho, co nového nabídnout... 8/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,,Slyšíme je, ale nejdou zastřelit. Hoď tam vajíčko!" Že bych byl nadšením bez sebe, to rozhodně ne. Rozhoupaná kamera z pohledu hlavního hrdiny, navíc se zúženým zorným polem, mě prostě štvala. A k tomu ještě všude samí Rusáci, ti mi lezli na nervy zrovna tak. Několikrát jsem přemýšlel o odpadu a že to vypnu, nakonec jsem se rozhodl udělat bobříka výdrže. Jako klasický akční film bych si to užil lépe, byť příběhově je to samozřejmě tuctovka. Univerzální vojáci, prachy, chtíč nejspíš po ovládnutí světa a zneužitá hlavní postava. Občas dobrá muzika, když zapěl Freddie, jak ale začal vřískat Rusák, byl to běs. Ne, v tomhle žánru raději západní filmy. Nakonec dám tři, za ty kopice mrtvol a výstřiky rudé, i když jinak tuhle hovadinu už nikdy neuvidím. A jen doufám, že se mi nic podobného nedostane pod ruku. Mizerie...a takový to mohl být zábavný film. ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"THREE YEARS I'VE BEEN WAITING FOR THIS MOMENT AND I GET CHARLIE FUCKING CHAPLIN." -------- Keď už teda vyšiel konečne ten prekliaty ďalší diel Johna Wicka, bolo obligátne vrátiť sa opäť ku koreňom Najšullerovho unikátneho rukopisu, najprv predjedlami Stampede a Bad Motherfucker a potom zľahka prejsť na, ani po 6 rokoch stále neporazený (hoci Kórejci skúšali), hlavný chod v podobe snímky Hardcore Henry. V tomto prípade sú slová úplne zbytočné a je jedno, čo poviem, HH bola (a stále je) na poli filmov veľká udalosť, ktorú je proste nutné vidieť, nie o nej čítať. A ten plagát... <3. Navždy v pamäti. Zostáva už len dúfať, že keď Najšuller minulý rok hovoril, že spirituálny nasledovník Henryho možno niekedy eventuálne príde, nemyslel tým na Nobody. --- (5.2016) (30.3.2017) (2.2018) (8.12.2018) (17.4.2021) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Je to, jako byste se chystali zasmažit si Halflajfa. Hezky se uvelebíte na židli, prokřupete prsty, několikerým pohybem hlavy ze strany na stranu uvolníte krční páteř v očekávání, že vám zase záhy pěkně ztuhne, a se slibem sobě samému, že dneska ty zmrdy kompletně všechny zmasakrujete, se chopíte gejmpadu. Náhle však zjistíte, že ten nefunguje, protože vám jakýsi ruský virus pokousal úesbéčko … A tak jen bezmocně sledujete, jak za vás ty brutální animáky převlečené za lidi ovládá nějaký komsomolec. Z počátku svěží, neotřelé, zábavné, se skvělými vychytávkami a do kástingu dokonale Koplým Čárltem, který si to evidentně zase jednou užívá. Ale tak nějak po čtyřiceti minutách toho kolovrátku se z FPS stává FPB (First Person Boring) a vy si ani nemůžete přiložit k hlavě devítku a vyouvrovat gejma, abyste se mohli zabavit třeba Tetrisama, protože ten zkurvený čudlík „Fájr“ prostě nefunguje, ať ho mačkáte sebezběsileji. Takže půlhodinová stopáž tavo Chardkóra nebo lepší, tedy spíše alespoň nějaký scénárista by byl příště moc fajn. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Křičet "djopa, djopa, djopa" by bylo asi stejně logické jako scénář tohoto filmu. Jenže tenhle film funguje a funguje skvěle, představuje zběsilou akční jízdu v naprosto nonkonformním hávu. Umění je přinášet něco nového, dokázat něco nového přinést do zatuchlého žánru akčních filmů, to je dokonce hodně velké umění. A Iljovi se to podařilo naprosto dokonale. Film malinko ztratí dech pouze při závěrečné potyčce s Akanovou armádou, ale samotné grandfinále s vynalézavým využitím oka tohle chvilkové vypadnutí z ostrého tempa vynahradí vrchovatě. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (28)

  • Pri natáčaní používal štáb takmer výhradne kamery GoPro Hero3 Black Edition. (m.a.t.o.)
  • Režisér Najšuller aj hlavná hviezda Sharlto Copley prejavili záujem o pokračovanie, ku ktorému nakoniec neprišlo. Až po dlhých 5 rokoch režisér v jednom z rozhovorov potvrdil, že priamy sequel s určitosťou nebude. Nevylúčil však možnosť duchovného nasledovníka. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Bob Odenkirk vyrazí do akce

Bob Odenkirk vyrazí do akce

22.09.2019

Když si představíte herce Boba Odenkirka neboli Saula z Breaking Bad, akční hrdina je asi to poslední, co by vás napadlo. Nicméně hvězda seriálu Volejte Saulovi se teď rozhodla významně rozšířit svůj… (více)

Co chystá režisér Hardcore Henry?

Co chystá režisér Hardcore Henry?

03.09.2018

Režisér Ilja Najšuller, který si fanoušky poprvé získal drsným akčním klipem k písni Bad Motherfucker, rozhodně nepatří k tvůrcům, kteří by se rádi drželi zajetých postupů. Jeho filmový debut… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

Producenti Hardcore Henryho zvedají laťku

02.09.2016

Unikátní akčňák Hardcore Henry potěšil spoustu žánrových fanoušků, bohužel ale vydělal jen 14 milionů dolarů. Takže průšvih? Z globálního hlediska rozhodně, producenti ale za šílenou řežbu z pohledu… (více)

Reklama

Reklama