Steve Guttenberg a G. W. Bailey ztvárnili ve filmu podobné role jako v komedii Policejní akademii (1984), kde se také střetli v pozicích ústřední postavy a filmového "záporáka".
(Dinsberg)
Existuje istá paralela medzi filmami Číslo 5 žije a Pulp Fiction (1994) a to pri scénke prevozu Johnnyho Päťky späť do Novy. Vtedy Američan, čo strávil istý čas v Európe, vysvetľuje spolujazdcovi kultúrne rozdiely, ktoré tam spozoroval. Podobný rozhovor viedli v kultových Historkách z podsvetia John Travolta a Samuel L. Jackson o 8 rokov neskôr.
(mijec)
Gangsterka s Georgem Raftem, na kterou se Číslo 5 dívá a pak ji napodobuje s Raftovým slavným převracením mince, je Zjizvená tvář z roku 1932.
(mi-ib)
Aleee89
Tenhle film mi vždycky trochu splýval s E.T. Mimozemšťanem, ale teď už v tom mám konečně jasno. Tenhle robot je tááák strašně roztomilý. A vůbec, celý film na svou dobu vzniku skvěle udělaný, vtipné hlášky a situace, vhodní herečtí představitelé. Prostě ideální film pro celou rodinu na víkendové odpoledne!(26.6.2013)
Ryuuhei
Možná kultovní záležitost, možná příjemný, roztomilý film na odpoledne, ale popravdě, kvalitou sahá maximálně do mírného nadprůměru. Jeden robot, který zázračně ožije díky zásahu blesku a proti němu až hloupě neschopná armáda. Sice bylo vše odůvodněno, ale stejně. Hlášky docela fajn a i když nic, z čeho by se člověk válel smíchy na zemi, vše se neslo v takové pohodě. Film jsem viděl sotva potřetí od posledního zhlédnutí ještě někdy v dětství a zůstává pro mě pořád stejný - pěkný, ale žádný zázrak. 70%(22.12.2016)
L_O_U_S
Jedna z mých oblíbených komedií a jeden z těch filmů, které jsem jako kluk neustále sjížděl na videokazetě. Tehdy jsem si dokonce maloval schémata výroby robotů na papír a vzpomínám, jak mi bylo líto, že Číslo 4 nebylo povoláno do akce proti Číslu 5. Nezapomenutelný Benjamin, zajímavou a celkem sympatickou postavou je i doktor Marner, který je spíš než klasickým záporákem tak trochu kariéristickým ňoumou. "Kam jdete, hlupáci?" (90.)(4.12.2006)
SNCIS
"Rozmontovat, mrtvý! Číslo 5 je živý." Pohodová rodinná sci-fi komedie s dobrým scénářem a povedenými triky. Vytknout lze jen slabé herecké obsazení. "Vy jste cholka, že?" - "Ano. Pokud vím, tak ano." Ovšem hlavní hvězda Č5 je vytvořen tak, že ve mně vyvolával pocity, že má skutečně emoce a je opravdu živý. "Číslo pět je hloupé jméno, chtěl bych být Kevin nebo Dave! Johnny Pátý, Johnny Pětník!" Ať je vám 7, 30 nebo 90, v tomhle filmu je něco pro všechny. - 80%.(26.1.2018)
Colonist
Film z mého dětství, který přesto nepatřil mezi mé nejoblíbenější. Ale zábava to je, robot je sympaťák a postavy tu chrlí jednu hlášku za druhou (hlavně Fisher Stevens se svou mluvou). Ta čtvrtá hvězdička je hlavně z nostalgie, ačkoliv i tak by mi tři hvězdičky přišly pro tento film málo. Promiň, Stevene, ale tenhle "návštěvník" mne zásahl víc než E.T....(13.7.2008)