Reklama

Reklama

Tajemství jejich očí

  • USA Secret in Their Eyes (více)
Trailer 1

Vyšetřovatelé FBI Jess a Ray jsou sehraní, jsou si blízcí a jejich společná kariéra je na vzestupu. Nový případ s nimi ale pořádně zamává a do duší jim nesmazatelně vypálí cejch bolesti. Dostanou za úkol vyšetřit nález brutálně zavražděné mrtvoly pohozené v popelnici a na místě zjišťují, že mrtvá dívka je Jessinou nezletilou dcerou. Další zděšení následuje. Přestože se podaří najít a zadržet podezřelého, případ se zhroutí, údajný vrah zůstává na svobodě a mizí neznámo kam. Po třinácti letech posedlého pátrání na vlastní pěst objeví Ray nové vodítko, jež by mohlo přinést vyřešení případu. Do objevené stopy se zakousne a zároveň vyvíjí nátlak na státní návladní (Nicole Kidman), aby mu pomohla dotáhnout vyšetřování do konce. Někteří jsou při tom ochotní zajít dál než ostatní. Nikdo však není připravený na šokující tajemství, které se nakonec objeví. (Bontonfilm)

(více)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (201)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvělé psychologické drama. Neviděl jsem argentinský film, takže originální námět s několikanásobnou pointou asi není americká zásluha, ale úžasná atmosféra, správně nastavené pomalé tempo a výborné herecké výkony, to už ano: 95% (zatím 2555 hodnotících je v průměru mnohem přísnější a dávají pouhých 60%). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ten, kdo Vám vzal comics." A já jsem ten, komu to bylo úplně jedno, i když to byla pekelně drsná hláška. Jsem totiž nekonečně inteligentní, neboť se inteligencí v noci až odkopávám, ale tohle jsem nějak nepobral ani při zapojení obou svých mozkových buněk. Ale přesto mne pobavilo zlaté pravidlo boje s terorismem: "Chraň práskače!" Vždyť je to jedno, jestli někomu z vyšetřovatelů zabil příbuzného, to chce nadhled. A ten jsem já při sledování tohoto snímku celkem spolehlivě ztratil, stejně jako přehled o tom, ve kterém jsem čase. Alespoň pointa se mi líbila, ale přesto mne mrzí, že Jess neotevřela zobák o 13 let a pár mrtvol dřív, protože pak bych nemusel zmatenýma očima koukat na obrazovku a zoufale hledat záchytný bod. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Ty bláho - dvě hodiny koukám na Julii Roberts, která se změnila v Mickey Mouse, na chlapa, který 13 let miluje jednu babu a ona jeho, a on ji nedokáže pozvat na rande, a na případ, který je víc o trestu než o vině, takže ten konec je očekávatelný. Zvláště když zjistíme, že film jen klame tělem a dvě časové roviny jsou zde jen aby zmátly pozornost a příběh vypadal víc cool. Ta zápletka, vlastně ani ne zápletka, ta malá zašmodrchanina, na dvouhodinový film nestačí, tož je nutno diváka neustále otupovat - pomalým tempem vyprávění, zbytečnými náznaky, jež nikam nevedou, zkrátka, jen aby si divák nevšiml té povrchnosti, těch nepropracovaných charakterů, strachu říct víc o fungování kriminálního oddělení... A s těma očima jsem to taky nějak nepochopil. Vlastně postavy se nikam nevyvinuly, a ten konec - jen se pokývalo hlavou, jo jo, a hotovo. Přišlo mi to i herecky chvílemi zbytečně hysterické a přepjaté. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

To bylo teda sakra smutný kino. Přitom atraktivní námět, kvalitní herecké obsazení a celkem atmosférický trailer dávali příslib poctivýho thrilleru, kterej se ovšem utopil v artový póze a prázdných dialozích o ničem. Nevím co se to každoročně děje v této předoskarové době a proč se potencionálně slušné filmy ztrácí v nepřiměřených ambicích natočit místo jasnýho a srozumitelnýho filmu nudu pro ufouny. Navíc Kidmanka i Robertska doslova až na facku nevýrazný. Takže tohle byl omyl. Snad se z něj poučím a nejenom já.25% ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

až kdesi v druhej polovici ma niektoré sekvencie upozorňovali ze som niečo také videl, najprv som chcel "obviňovať" režiséra a scenáristu že je to kradnutý námet ale v závere a v diskusiách a komentároch som zistil ze tento film je "rimejk". Vyber hercov ešte nemusí poznamenať že bude lepší .U mňa to platilo. Pôvodný film bol predsa len troska exotickejší. :( ()

Galerie (101)

Zajímavosti (9)

  • Kvôli časovému harmonogramu hlavných aktérov sa natáčanie filmu presunulo z mesta Boston do Kalifornie. (MikaelSVK)
  • Postava, která se musí vyrovnat s těžkou osobní ztrátou, byla původně mužská. Ovšem ve chvíli, kdy o roli projevila zájem Julia Roberts, vrátil se Billy Ray (režisér a scénárista) k psacímu stolu, hotový scénář ještě překopal a roli změnil na ženskou. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama