Reklama

Reklama

Drama Kolonie režiséra Floriana Gallenbergera je inspirovaný skutečnými událostmi odehrávajícími se v chilské kolonii Dignidad za Pinochetova režimu. Kolonii Dignidad založil a vedl bývalý nacistický lékař Paul Schäfer. V 70. letech, kdy z uzavřené kolonie utekli někteří z členů, se ukázalo, že v sektě docházelo k mučení Pinochetových odpůrců a k sexuálnímu zneužívání dětí. (CinemArt)

(více)

Recenze (518)

Cezar209 

všechny recenze uživatele

nebyt toho ze je to podla skutocnej udalosti tak ...asi tak. miestami som chut VYTRISKAC totu emmu aj jej kamosa, ale co uz asi to tak malo byt SCHVALKY....coho vsetkeho je nabozenstvo schopne, nie nie na co vsetko sa da pouzit ...a tolko tupcov na jednej kope - hotova balada. mozno to bol zamer vykreslit expresivne obludnost doby, naivitu ludi a vplyv nabozenstva (ak ano zadarilo sa). cely film skrabali zemiaky...kupim vederko, nozik a natocim 2ku :o)) ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobré a strhující,škoda jen žánrových klišé.Beznadějnost situace na diváka silně doléhá,konec bohužel až moc překombinovaný. ()

eexDon 

všechny recenze uživatele

Für mich - 75%, - /ten vlepený příběh Emmy a Daniela do těch historických souvislostí byl takový naivní a ten superakční závěr byl ještě naivnější/, + /podle skutečnosti a navíc moc nepřikrášleno a Michael hrál velmi přesvědčivě/, hodnocení - zajímavý, tvrdý thriller, jenž se mi docela líbil, není to sice žádná hitparáda, ale ujde to ()

silvia93 

všechny recenze uživatele

Historické filmy nemám moc ráda, ale tohle jsem si pustila i proto, že to je podle skutečnosti. Je to teda strašné, co se tam dělo, i když tam některé scény radši nejsou, i tak je to otřesné...Herci to zahráli skvěle a něco nedávalo úplně smysl, ale to mi nevadilo, pro mě to bylo docela emotivní a na konci u skutečných fotek mi i ukápla slza... ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Dobré historické retro ze 70. let inspirované skutečnými událostmi..............s dobrou Emmou Watson,Danielem Bruhlem a Michaelem Nyqvistem.......! ()

macherano 

všechny recenze uživatele

Musim dat takto nemozem ani viac ani menej priemerny film aj ked s dobrymi hercami ale so skutocnej udalosti co zavazi nieco nove sa clovek dozvie ale nieco tomu chybalo ()

desod 

všechny recenze uživatele

start filmu super kamera , akce , zmatek ....ale pak se to zvrhlo do scénáristicky nesmyslného klišé náhod a nesmyslů ......nechci spoilerovat takže 3 hvězdy za to že se na to dalo dívat ()

flegmos 

všechny recenze uživatele

Castokrat ma mrzi ze filmy nie su vobec realne. Hlavne co sa tyka komercnych produkcii. Pri tomto filme mi to vobec nevadi a vobec mi nevadi lubostny pribeh o ktorom to cele je. Pre neznalcov Pinochetovho rezimu dokonca i vzdelava. Pred par rokmi by som povedal ze hm ok. Dnes poviem - chvalitebny fim vhodny na vzdelavanie mladeze. ()

Marcey199 

všechny recenze uživatele

Když si uvědomíte, že je film natočený na motivy skutečné události, tak vás chtě nechtě musí začít mrazit. Emma nezklamala, je úžasná, Daniel Brühl jí zdatně sekunduje. Jediné, co mi trošku chybělo, bylo větší rozpletení těch zvěrstev, co se v Kolonii děly. Jinak ale smekám, celou dobu jsem se bála, jak to s nimi dopadne. ()

andel36 

všechny recenze uživatele

Tento film mě opravdu zaujal. Je strhující, napínavý, po celou dobu provázený velkou romantikou. Jakmile jsem se vžill do hlavních postav,, začal jsem pociťovat absolutní bezmoc, obrovský soucit a touhu po vysvobození. Určitě se film moc povedl a pro běžného diváka, který má rád napětí, trochu z historie, drobnou romaniku a relativně dobrý konec, je krásné zpestření dlouhého večera. ()

NoemiN 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo a bolo to napínavé až až. Herecké obsadenie výborné. Komentátori tu asi zabúdajú, že je to natočené podľa skutočnej udalosti, takže asi príbeh len nesplňa očakávania diváka zhýčkaného nepravdivými a vymyslenými akčnými príbehmi ;) ()

Einna 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu pro mě byl krušný. Typicky hollywoodská zápletka, kdy se dívka vydává zachránit svou lásku, nemyslí na nic a nikoho a sama se vydává na pospas šílené sektě, ze které není cesty ven. Pak mě ale příběh chytil, a až do konce jsem byla napnutá jako špendlík. Velká pochvala za výběr herců, především šílené bachařce a sektářskému pedofilovy. Díky tomu jsem i tvůrcům odpustila drobné nevěrohodnosti a nelogičnosti některých scén. Ještě víc mrazí po zádech, že je film na motivy skutečné události. ()

borboleta 

všechny recenze uživatele

Konečně film, který mě přiměl nedýchat. V závěrečné třetině jsem nadskakovala na židli, okusovala si nehty a dostala tři malé infarkty. Drsný. ()

Peti_Zu 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně surový a děsivý, o to víc, že příběh vychází ze skutečných událostí. Fanatická posedlost mocí a stádo poslušných ovcích, kde je mistrovským tahem (a skvělým hereckým výkonem Daniela Bruhla) hrát ještě vetšího magora, než jsou všichni ostatní. ()

Unlikelyhero 

všechny recenze uživatele

skvělý potenciál, podle mne nevyužitý, neumím vytknout nic konkrétního, jen mě to nepřikovalo do křesla, přesto, že příběh about true story je šílený ()

alesandro2 

všechny recenze uživatele

Ač jde o skutečný příběh, tak zpracování námětu je předvídatelné, a hlavně nudné, bez nějakých výraznějších emocí. Vysoké hodnocení 79% přisuzuji tzv. efektu "Emma", což ale bohužel se samotným filmem absolutně nesouvisí. Za mne reálných 50%. ()

splaty 

všechny recenze uživatele

V podstatě takový jihoamerický koncentrační tábor. Pokud se za 40 let dostalo ven jen 5 lidí, tak fuuuha. Separovat rodiny a trestat za jakoukoliv lidskost dokáže jen psychopat. Ačkoliv hrůzy nejsou vykresleny tak barvitě, jak by jistě mohly být, tak na konci filmu každému dojde že se nejedná o běžnou sektu, ale o organizovanou vymývárnu mozků. ()

Související novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (více)

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

Na Febiofest přijede Daniel Brühl

19.03.2016

Organizátoři Febiofestu přivítají jednoho z nejvýraznějších mladých evropských herců Daniela Brühla. Jeho dnes už světovou kariéru nastartoval německý snímek Good Bye, Lenin!, zahrál si i v hvězdně… (více)

Emma Watson nepřítelem státu

Emma Watson nepřítelem státu

26.06.2015

„Hermiona" pokračuje v zajímavých kariérních rozhodnutích. V minulých letech zkusila Charlieho malá tajemství nebo Aronofskyho Noema, v nejbližší době ji pak uvidíme s psychologickém thrilleru… (více)

Reklama

Reklama