Reklama

Reklama

Dva mladé páry se vydávají pátrat po životě místní legendy zvané doktor Satan. Cestou naberou stopařku Baby a ta jim poté, co se jejich auto rozbije, nabídne, aby přespali v domě jejích rodičů. Tak se čtyři přátelé seznamují s vražedným klanem Fireflyových a jejich domem tisíce mrtvol... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (422)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It's all true. The bogeyman is real and you found him.“ Pokud s oblibou spíte v rakvi, obědváte polévku s babiččiny lebky a hlavně, jste-li geek orientovaný na hixploitation a slashery ze 70´s, nebudete Zombiem rovnou hozeni s půl tunovým závažím do zatopeného hrobu. Jinak vám to totiž může připadat jako dílo Krustyho Klauna, jemuž sebrali Protazin, levný bourbon a doutníky připalované rychle uhašenou stodolarovkou a na měsíc ho zavřeli do cely s Jeffrey Dahmerem, kde pokuřujíc kvalitní afgánský hašiš od Leváka Boba prožil ty nejhorší noční můry, v níž králíčka z reklamy na Duracell opakovaně análně znásilňoval Cryptkeeper (považuji za úsměvné, že se ani jeden z těchto přístupů navzájem nevylučuje).. Abych panu Cummingsovi zase jen nekřivdil, musím pochválit sympatický vzhled Dr.Satana, scénu s likvidací policejní patroly a hlavně výkon Sida Haiga v roli Cpt.Spauldinga (pokud se někdo pokusí o remake TO, tak TO musí být ON). Jinak ale dost málo na "Jízdu smrti", co říkáte..? ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť "divný" horor o úchylnej rodine Fireflyových, ktorého pokračovanie Vyvrženci pekla sú min. o triedu lepším filmom. Pokiaľ berieme Vyvržencov pekla ako samostatný film, je to dobrý nárez brutality, ale ak sa vám páčil natoľko, že vás tento rodinný klan zaujal a chcete o nich vedieť viac (tak ako ja pretože Vyvržencov som videl skôr), máme tu Dom tisíce mŕtvol, ktorý sa dá pozrieť. Je tu aj pár zaujímavých momentov, asi najviac zaujímavá je vražda policajtov a policajta na dôchodku v podaní "vojaka Ryana", ale ako celok to stačí vidieť iba raz. To ako vyzerá výsledná verzia filmu má na svedomí štúdio, ktoré vystrihlo z filmu 17 prevažne krvavých minút. Výsledok je aký je, čiže nič moc.40%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Partii priateľov na ceste domov dôjde benzín. Poslednou možnosťou na dotankovanie je pumpa v areáli strašidelného múzea. Nakoľko sú fascinovaný hrôzostrašným príbehom o Dr. Satanovi, rozhodnú sa navštíviť jeho popravisko. Cestou k danému miestu naberú náhodnú stopárku, ktorá im prisľúbi ukázať smer. Situácia sa skomplikuje pokazením auta. Nakoľko je poriadna búrka, prijímajú od neznámej ženy pozvanie do rodinného domu. To nemali robiť. Sídli v ňom najväčšie zlo široko ďaleko - família Fireflyových. Rob Zombie nikdy nepatril medzi mojich obľúbených hororových režisérov. A ani po dnešku sa to nezmení. Miestami debilne pôsobiaci psycho snímok nezachránilo ani zopár slušných gore scén či pomerne zaujímavý záver. Podaktorí fanúšikovia hororu označujú tento film za kultový hixploitation. Môžete mi prosím niekto vysvetliť prečo som nič také nepostrehol? Čistý, šedý priemer, ktorý dosahuje hranicu troch hviezd s odretými ušami - 55%. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

No ja vám ti neviem. Ten dej filmu bol celkom dobrý ale to ako to bolo podané sa mi už akosi nepáčilo. Proste tie divné zábery, ktoré pre mňa osobne boli maximálne odveci boli otravné. Rob Zombie sa zrejme naučil používať dáke nové filtre a tak sa s nimi vo filme trošku vyšantil. Na mňa to však kladne nefungovalo. Táto trafená rodina plná creepy ľudí ma však celkom zaujala a tak som zvedavá na druhý diel. Podľa hodnotení to vyzerá, že Rob sa trošku polepšil. Tak trošku filmu prilepšujem, keďže hudbu Roba mám rada. Resp. niekoľko piesní, zas až taká fanúšička nie som. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Nikdy bych neřekl, že se budu zastávat člověka, co si dobrovolně změnil příjmení na Zombie, leč nemohu jinak. Svérázný režisér přesně ví, čeho chce dosáhnout, a zásluhou umně zakombinovaných klišé a neotřelé, zběsile (nikoli chaoticky) sestříhané obrazové formy se mu to i daří. Příběh o šílené a svým velmi zvrhlým způsobem i sympatické maniakální rodince sice nevyčnívá ani brutalitou, která je spíše decentní a chytře náznaková, a ani atmosférou morální zkaženosti a čirého zla, která je mírněna návalem brutálního černého humoru, ale je to zkrátka nápaditá a až vražedně přímočará hororová jízda, která nepřestává bavit a udivovat Zombieho nenasytným, bezohledným a v závěru vyloženě trýznivým přístupem. Film je navíc prošpikován odkazy na žánrové hity, které mě nehorázně bavilo odkrývat, a jeho finále v podzemí, kde dojde i k poctě Kubrickovu Osvícení (pokud mě tedy zrak nešálil), je pak vzhledem k vyobrazení nefalšované hrůzy velice působivé. Co působivé, vynikající....! Prosím více takových filmů, jejich potřeba v uvadajícím odvětví slasheru a hixploitation je čím dál akutnější... 75% ()

Galerie (60)

Zajímavosti (29)

  • Postava šíleného klauna Captaina Spauldinga jménem odkazuje na Groucha Marxe. (-Bomba-)
  • Rob Zombie je kromě režiséra také bývalým zpěvákem alternativně-metalové kapely White Zombie, nyní hraje sólově. Ve svých skladbách často zpívá o brutálních hororech a od roku 1999 (začátek psaní scénáře k Domu tisíce mrtvol) je také sám točí stylem, který rozhodně není pro slabé povahy. (Pradlík)

Reklama

Reklama