Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kalifornie. Normální všední den. Obyčejný student jménem Leland Fitzgerlad (Ryan Gosling) spáchá zdánlivě nesmyslnou a nevysvětlitelnou vraždu a všechno se najednou změní. Pro Lelanda, jeho rodinu, přátele i učitele. Ve vězení pro mladistvé se Leland setkává s vězeňským učitelem Pearlem Madisonem (Don Cheadle), který se snaží najít odpověď na spoustu sžíravých otázek. Proč se syn slavného spisovatele Alberta Fitzgeralda (Kevin Spacey), mladík se slibnými vyhlídkami, dopustil něčeho takového? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

Marqta 

všechny recenze uživatele

Většinou když vidím dobrý film napadají mě miliony věcí co k tomu napsat, většinou si právě říkám, že to je zbytečné a snažím se přijít na co nejjednodušší způsob, jak do komentáře napsat- to nejdůležitější o filmu,abych si to později mohla vybavit, nebo aby to pomohlo udělat si obrázek člověku co si komentář přečte. Ale po vidění tohohle filmu nemám co napsat, prostě mě nenapadá nic, jak by se dala jednoduše vystihnout ta atmosféra, nebo co to vlastně je s tím filmem, že se mi tolik líbil. Jen snad to, že Ryan Gosling se vážně předvedl a myslím, že by měl brát více podobných rolí a méně těch v romantických komediích i když netvrdím, že by mi v nich nějak vadil :) a teď snad jen několik citátů z filmu. ----"Člověk stráví kus života tím,že pláče a modlí se k Bohu, aby zrušil to, co už se jednou stalo. Jestli chcete něco vědět, Ďábel má pro mě větší smysl než Bůh. Přinejmenším chápu, proč se po něm všichni pídí. Jsme rádi, když je někdo komu můžeme přičíst všechno zlé."----"Žádné "proč", žádná zloba, lítost, modlitby ani slzy. Nic nemůže vrátit zpátky to, co se už stalo. Nemůžeš to smazat, ale to nemůže nikdo. A že jsi udělal něco špatného ještě neznamená, že máš vzdát život.- Vy víte, že toho lituju, Pearle?" - "Ano, vím to"."Nic to nezmění, ale lituju."--- ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nemohu tady u Života podle Lelanda mluvit o přílišném zklamání, spíše bych řekl, že to byla chyba mého výběru a rozhodně jsem čekal něco jiného. Už z důvodu, že si nečtu obsahy, aby nebyla nouze o překvapení. Nejlepší částí filmu jsou některé velmi melancholicky laděné flashbacky do minulosti okořeněné padnoucím hudebním podkresem. Ale celkově si myslím, že se tvůrci snažili o až příliš chytrý film a to se jim dle mého názoru ani trochu nepovedlo. Děj mi přijde naprosto nudný a prázdný, postavy umělé a dialogy taky na nic. Herecky jsem vcelku spokojen, Don Cheadle mi nevadí, v Goslingovi vidím velkou hvězdu budoucnosti, ale bohužel Kevina Spaceyho tam bylo žalostně málo. Naprosto tuctové drama bez jiskry. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ďalší z rady filmov o problémoch americkej mládeže a jej kolísania na hranici zdravého rozumu. Bohužiaľ Lelandovská verzia ma príliš neoslovila, filozofické otázky filmu boli mnohokrát rozobraté a ak aj nie, rozoberá si ich každý sám inak. Nebolo to len poobedným útlmom, že som pri tejto psycho limonáde zaspávala. Ani jedna postava mi nebola vyložene sympatická a ani jedna vyslovene negatívna. Nemastný-neslaný odvar módnej vlny posledných rokov, ktorú asi naštartovala zatiaľ neprekonaná Americká krása. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tak to byl zas průser, velký propad oproti očekávání. Trošku z forenzní psychologie - existují vraždy z afektu (rozchod s dívkou-tady dvakrát) nebo plánované (nejhorší z pohledu práva), stejně je to s obětmi - viktimita je předpoklad člověka stát se potencionální obětí. No a to jsou ve zkratce odpovědi na otázku PROČ? Jinak k filmu tolik. Nuda na desátou, 108 min. prázdných keců jak naše státní kasa a Goslingovi jsem nevěřila jediné mrknutí oka. Můj favorit a tahač mnoha filmů Kevin si sotva štěkl, takže jediným zajímavým při troše snahy mohl být Don Cheadle, ale rejža promrhal veškerý potenciál... Nebo jsem se změnila JÁ?! ;-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Mladý Gosling (už vtedy Pán Herec!) a myšlienka načrtnutia "totálnej empatie" a senzitivity, ktorá ďaleko presahuje ego jednotlivca boli skvelé, rovnako ako dilemy hlavného hrdinu. Keby sa film viac zaoberal týmto smerom/konceptom a šiel ešte viac do hĺbky (bez odbočiek) tak som asi nadšený. V konečnom dôsledku je však Leland "iba" dobrým filmom s vynikajúcim Goslingom a všetky dôležité filozofické a psychologické otázky idú tak trochu do stratena... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa od svojho raného detstva postava syna (Lelanda) nikdy nestretla so svojím otcom (Albertom). Rovnako ani počas natáčania sa nikdy nestretli ich predstavitelia, Ryan Gosling a Kevin Spacey. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom filmu bolo aj označenie State of Mind. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama