Reklama

Reklama

Slečna Marplová - Série 2 (2006) (série)


Cukání v palci (S02E03)

(epizoda)
  • Velká Británie By the Pricking of My Thumbs (více)

Obsahy(1)

Tommy a Tuppence navštíví svou tetu v domově důchodců. Tuppence je otřesena podivným chováním personálu a obyvatel, a když se doslechne o smrti tety Ady, požádá slečnu Marplovou o pomoc. (Viasat)

Recenze (35)

akisha 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spojení Pentličky a Marplové - OK, nebylo to až zase tak násilné a případná série s Pentličkou a Tommym by byla super (ačkoliv k tomu asi nedojde). Předlohu jsem četla a dalo by se říct, že tohle je volně na motivy této knihy. Zápletka mi přišla zajímavá, mám ráda, když je to tajemnější - jako například tajný dům v lesích atd. Souhlasím s uživatelem Agatha, že herec Tommyho byl děsnej a navíc jsem v něm poznala psycho vraha z jednoho díla Colomba, a to mu v mých očích taky nepřidalo. Naštěstí je zde krásná Greta Scacchi a škoda, že zde není uveden Charles Dance, ten byl jako cynický farář, co za hroby tajně popíjí z placatky a trousí hlášky jako "Komu tady mám požehnat, abych dostal něco k pití," naprosto luxusní! Za mě v cyklu s Geraldine McEwan nadprůměr. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příhody slečny Marplové mají jinou cílovku, než jiné slavné série Agathy Christie a proto se upřímně divím snaze zahrnout do tohoto seriálu i Dům u kanálu z roku 1968, který byl třetím ze čtyř příběhů Tommyho & Pentličky. Tommy & Pentlička jsou postavami z raných 20. let, kteří provázeli tvorbu Christie až do jejího konce v 70. letech. Jsou to amatérští detektivové a v knižní podobě je jednou z hlavních rozkoší společně s nimi parodovat slavné detektivy tehdejší minulosti. T & P jsou páreček k pohledání, je s nimi sranda, jsou rozkošní a milují se jako nikdo jiný. A když už se výjimečně stane, že jsou jejich případy převedeny do filmu nebo televize, tak se mají dělit o svůj případ s Marple? To přece není nutné. Cosi skvělého mohlo vzniknout, Greta Scacchi není úplně marná, ale to, proč celé generace milovali T & P, toho je tady skutečně jen poskrovnu. Poprvé se román pokusili adaptovat ve Francii jako Mon petit doigt m'a dit... (2005), jiný přístup k T & P naštěstí nabízí nový seriál Partners in Crime (2015). ()

Reklama

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto nechápu to spojení slečny Marplové a dvojice Tommy Beresford a jeho žena Pentlička. Proč?  Četla jsem většinu detektivek Agathy Christie a tohle mi opravdu vadí. Scénář by se měl držet předlohy. Bohužel to není jediná hloupá úprava díla slavné Agathy. Co by na to asi řekla?  Co by udělala? Uškrtila by scénáristu? ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkejte si co chcete, ale mně se další příběh slečny Marplové líbil. Sice i já jsem tak nějak vytušil, že v příběhu vlastně "neměla co dělat", jelikož vše za ni řeší Pentlička, ale i tak jsem s ním byl na výsost spokojen. A upřímně, jedinou lehkou vadou na kráse byl ten potrhlý policajt, který mi tam nějak neseděl. A taky možná fakt, že si takového obřího baráku nikdo nikdy nevšiml a vyřešit to musela malá (a nutno říct pěkně sebestředná) holka... Ale jinak si nemůžu stěžovat! ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi napínavý příběh dohání to co by v jiných dílech chybělo, ale tady je to vše na jedničku. Akorát už mě pěkně sere, jak se tvůrci neserou s tím, že se Marplová vlastně nachomýtne do děje, protože tady je to víc než trapné! ... Perníková chaloupka, jed, ztracené děti, domov důchodců, tajné služby. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (3)

  • V příběhu svou roli hraje klasický přepis Jane Eyre (1943). Ale veškeré citace, včetně plakátu a projekce v kině a zmínky o filmu jsou změněny pro potřeby seriálu. (NinadeL)

Reklama

Reklama