Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slečna Marplová je po návštěvě u kamarádky, která byla svědkem uškrcení ženy v kolem projíždějícím vlaku, přesvědčena, že na pozemku bohatých Crackenthorpových je ukryta mrtvola. (Viasat)

Recenze (40)

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01E03. Narozdil od Poirota je Marplova delana tak trochu "odlehcene". Je tu spousta malych "babskych" forku, ale treba samotne Marplove je v pribehu obcas jaksi "malo". Ale da se na to zvyknout. V tomhle dilu mi ale prece jen vadilo to, co uz tu nekteri zminuji. Celou dobu totiz zapletka vede divaka tim smerem, ze vlastne neni skoro nic znamo, ze jen pritelkyne Marplove, Elspeth, zahledne ve vlaku projizdejicim paralelne na druhe koleji, jakousi vrazdu. [spoilery!] Dlouho pak neni jiste, zda nekdo opravdu zemrel. A kdyz se to skutecne potvrdi, nevi se totoznost obeti. To vse je samozrejme ok a vysetrovani ma za cil vsechno odhalit. Ale ten konec byl na me trochu "deus ex machina". Elspeth se totiz vrati z Cejlonu a vraha pozna. Nevim. Vzhledem k tomu, ze v uvodni scene mu nebylo videt do obliceje, mel jen podobne obleceni, je to takove vareni z vody. Jinak by asi nemeli zadny dukaz. Pak si totiz clovek rekne....pokud vraha videla, nemusela nikam jezdit a jet s Marplovou rovnou do onoho sidla a treba by tam vraha poznala primo... Chapu, ze to neni Poirot, ale obcas je serial s Marplovou trochu "crazy" :) Poirot by urcite prisel na nejake dumyslnejsi rozuzleni :) Kazdopadne tento dil je vyrazny obsazenim nekolika znamejsich angl. hercu (Warner, Hannah), z nichz nejvice divakovy pozornosti pouta krasna Amanda Holden, znama spise jako porotkyne Britain's Got Talent. ()

pipapa 

všechny recenze uživatele

Geraldine McEwan např. v seiálu Barchester chronicles a tady - to je propastný rozdíl. V roli miss Marple je nemastná neslaná, všechno je takové upovídané, utahané, bez náboje a napětí - režie tzv.pod psa je tu opravdu znát. Divím se, že si vůbec někdo troufne znovu točit tenhle námět po legendární Margaret Rutherford jako miss Marple a dokonalé lehké, ale přitom super-dynamické režii George Pollocka...Ani výměna McEwan za jiné protagonistky seriálu nepomohla = to samé otravné v bledě modrém. Na Julii McKenzie je lépe se podívat např. v seriálu Cranford, kde je naprosto skvělá. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál je za trest! Nesympatická praštěná babka, nudný a chaotický děj. Jedna hvězda ze soucitu na mrhání potenciálu kamery, za níž stál pravděpodobně jediný profesionál z celého filmového štábu. ()

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Říkejte si co chcete, ale já byl s Vlakem z Paddingtonu spokojen a to po všech stránkách - zajímavý příběh, zajímavé postavy, správně divná britská famílie, pohledná Lucy a slečna Marplová, která případ vyřeší pomalu z tepla svého pokoje. V podstatě mi neseděla jen jediná věc - když její přítelkyně vraha viděla hned na začátku, proč pak nesvolali nějakou konfrontaci se členy rodiny? Vždyť by se to mohlo vyřešit rovnou! I když vlastně... jak by věděli, kdo všechno se má té konfrontace zúčastnit, že... Ale tak je jen taková jedna malinkatá kaněčka, co mě právě napadla, nic zas tak podstatného. ()

hany83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších detektivek Agathy vůbec a tohle...Linie s Haroldem je trapná a oproti knize mi tu taky vadí přidaná za vlasy přitažená scéna ve vlaku na závěr. Alespoň že je tu roztomilý John Hannah.-) Jo a ubylo mrtvých:-) ()

Leník 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Christieovské adaptace jsem citlivá, ale tahle se mi moc líbila. Drobné úpravy děje mi příliš nevadily (i když Harold by si to taky zasloužil) a velmi příjemným bonusem pro mě byla účast Johna Hannaha, pro kterého mám trochu slabost. Navíc scénaristé tentokrát do děje nevecpali žádné sexuální odbočky, jak tomu bohužel je u řady jiných adaptací, takže za mě všestranná spokojenost. ()

sister 

všechny recenze uživatele

Dost zmatené. Když chce někdo zrežírovat detektivku, musí umět jednu zásadní věc: účinně dostat do příběhu velké množství postav. Tady se to moc nepovedlo. ()

vecnaAmbra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ono celá tá atmosféra bola na jedničku, synovec slečny Marplovej rozhodne šarmantnejší ako ten vo filme Rozbite zrcadlo z roku 1980, ktorý som zhliadla nedávno. Sú tu aj milé momenty, ktoré sa zas striedajú s tými napínavejšími a hrôzostrašnejšími. Ale neviem či je to tým, že som z nedostatku času film dopozerala na dva krát, no ten druhý krát ma už dosť podráždila blahosklonná usmievavá tvár slečny Múdrej ( teda Marplovej ) keď vysvetľuje prípad, ktorého riešenie bolo síce zaujímavé a možno aj logicky zapadajúce, ale asi si ho náhle vycucala z prsta. Či snáď mala nejaké naozaj jednoznačné dôkazy okrem svojich tvrdení? Nemôžem si pomôcť ale podobné neresti dokážem odpustiť jedine Poirotovi, ktorý je srdcovkou a chýbal mi aj tentokrát. (SPOILER: to že jej priateľku zrazu osvietilo a označila vraha výkrikom - to je on! skade nabrala tú istotu? Len z príbuznych okolností? Z pohľadu do okna vlaku na začiatku filmu vraha rozhodne vidieť nie je, max sa dá hádať že je to muž a obviniť niekoho len vďaka podobnej situácii...to snáď nie. A ak by ho tak jednoznačne vedela spoznať stačilo by snáď priame zoznámenie s okruhom rodiny. Ale chápem, že to by nemalo ten efekt. Tiež je škoda, že v príbehoch Agathy obvykle ten najsympatickejší a teda najnenápadnejší je vrahom- fakt som tentokrát dúfala, že to nebude ten milý doktor. Ale aby doktor zabil svoju ženu pričom určite ho poznalo dosť ľudí a nikto by po nej ani nepátral....., či ženy miznú bežne len tak zo dňa na deň? A narafičiť to na cudziu rodinu a cudziu ženu, ktorá žije niekde inde? Fakt sa smejem aké je to nezmyselné. Súhlasím tu teda s komentármi nesúcimi sa v podobnom duchu. Ale je to Agatha, sama by som nevymyslela ani pol dobrej detektívky, takže už som ticho). ()

Reklama

Reklama