Reklama

Reklama

Boj za svobodu

  • USA Free State of Jones (více)
Trailer 3

Boj za svobodu přináší velkolepé akční drama zasazené do dob americké občanské války. Snímek vypráví příběh odbojného jižanského farmáře Newta Knighta (Matthew McConaughey) a jeho ozbrojené revolty proti Konfederaci. Knight spolu s dalšími drobnými farmáři a místními otroky roznítil povstání, které vyústilo v odtržení mississippského okrsku Jones County od Konfederace a k založení Svobodného státu Jones. (Magic Box)

(více)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (151)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za trestuhodné plýtvání McConaugheyho schopnostmi. Za necílevědomou dramaturgii, která z toho dělá jen rozbředlou historickou vzkazku. Za nekvalitní technické zpracování. Za tezovité podání myšlenek, které v době, kdy se zase některým zužuje zorné pole za vystřiženými otvory v kápi, nelze přehlížet. Za to všechno, kdyby to bylo jen trochu fyzicky možné, bych na Rossův film nejraději shodil sochu generála Leeho. A nechtějte vědět, co by se Free State of Jones stalo, kdyby jej viděl paascha. Jsem si jist, že po rychlém soudu by se už houpal na nejsilnější větvi bílého dubu.. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Fascinující příběh jednoho spravedlivého a velmi vytrvalého člověka ve zrovna ne světlých a lehkých časech. Úvod je regulérní otevřená válečná vřava, kde není nouze o zobrazení zranění a bojových hrůz, pak se příběh zlomí do robinhoodovského rebelského dobrodružství a končí v soudní síni s jeho (pra)vnukem, který čelí podobným nesmyslům plynoucím z rasové nesnášenlivosti, tentokrát pokrevním. ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Dobre natočená historická dráma z obdobia americkej občianskej vojny, ktorá deklaruje iba to, že po boji za slobodu sa začína ďalší boj, aj keď s inými zbraňami a možno ešte ťažší, a za ním ďalšie a ďalšie boje. Ako sled udalostí mi to prišlo dosť urýchlené, paradoxne k dlhočiznej stopáži, a hlavne nedostatočne autentické. Tá socialisticko-kolektivistická retroagitka bola až príliš. Na druhej strane, herci fajn a akčno-naturálne scény veľmi podarené, škoda, že nie aj početnejšie. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

verbal to vystizne zhrnul. Je to kvalitne natocene jak po technickej stranke tak aj dramatickej, ale negromilske filmy mi lezu krkom rovnako ako propaganda Ku klux klanu. A znova som si neuzil ani vojnove sceny, pretoze po taktickej stranke boli vsetky bitky z tej doby nudne. Dve armady stoja oproti sebe a strielaju, kym vsetci nepadnu. Nudaaa. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jižanský film "Boj za svobodu" je velmi vlažné dílo, které se spíše tváří jako hraný dokument, který se divákovi snaží odvyprávět příběh farmáře Newta Knighta a přiblížit tehdejší dobu stran dějin, než o propracované drama, které odkazuje spíše na pocity.. Ačkoliv se Matthew McConaughey před časem herecky vyloupl, přesto nedokázal svou roli uhrát tak, jak by bylo pro větší záživnost filmu potřeba.. Tvůrci pravděpodobně hodně těží z hrdosti a vlastenectví amerického lidu a pro evropského diváka to nemá ten správný úder.. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)
  • Film byl natočen v Covingtonu v Louisianě. (BloodMax)

Reklama

Reklama