Reklama

Reklama

VOD (1)

Příběh popisuje události na plovoucí vrtné plošině Deepwater Horizon, která se v dubnu 2010 potopila následkem exploze a způsobila největší ropné zamoření v americké historii. (Freeman Ent.)

Videa (21)

Trailer 1

Recenze (600)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Famózní spektákl. Ta úvodní spontánní dvacetiminutovka s ruční kamerou, která vypada jako polodokument o frajerech na ropných plošinách, je možná ještě víc cool, než občas lehce stereotypní a freneticky sestříhané bouchání a ničení všeho možného i nemožného. Kurt i Mark jsou na jedničku, v rolích které jim dokonale padnou, takže fandit jim zaručeně bude skoro každý. Pro Berga mluví minimum patosu a slušná porce nefalšovaných emocí. Myslím, že důstojná pocta další katastrofě, která poznamenala miliony lidí. Ne tak precizně dokumentaristická jako třeba United 93, ale ani zdaleka pateticky ubíjející typu WTC. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Berg. První hodina je doslova utrpení sledovat, nudou jsem se převaloval ze strany na stranu. Velmi neatraktivní zápletka, která mě vůbec nezajímala. Jakmile se něco začne dít, tak předvede pár slušných záběrů, které však po 20 minutách opět vyšumí do ztracena, protože přichází patos a opět nuda. Bez emocí, málo strhující, za mě hodně nefunkční a chladné. Dokoukáno s problémy. 50% ()

Reklama

emma53 

všechny recenze uživatele

Tak už jsem toho v poslední době zažila docela dost. Nouzové přistání na řece Hudson, krach na Wall street, velké problémy, týkající se uranových dolů ve Finsku a na ropnou plošinu mě nikdo nedostane. Zkrátka jedna katastrofa za druhou. Tohle byla poměrně velká havárie, kde zahynulo i několik lidí, ale i když jsem to viděla pouze díky filmové animaci, tak se vůbec nedivím. Závěrečná část byla asi nejpůsobivější a některým aktérům absolutně věřím, že se rozhodli později své zaměstnání změnit. Mark hrál tradičně výborně, ale Johna Malkoviche jsem skoro nepoznala. Celkově jsem spokojená se zpracováním, ale už ne s tím, že se něco takového skutečně děje.............peníze hýbou světem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Skleněné peklo na vrtné plošině... Katastrofický žánr mám rád, a tak jsem zklamán nebyl. Jediné, co mi vadilo - nablblé dialogy ve druhé čtvrtině. Kecy o tom, kde je jaké potrubí nebo čerpadlo proložené rádoby vtipnostmi, mne ubíjely. Naštěstí jak se začalo rozjíždět peklo, ovládly film akce a napětí. Malkovich si roli odporného slizouna očividěn užíval, stárnoucí Russell připomenul, že ještě nepatří do starého železa, co se akčních filmů týče. Špína, exploze, ohnivé jazyky, svištící rozpálený kov a moře v plamenech. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Úvod před samotnou katastrofou je docela nezajímavá část, protože se pouze řeší provedení nebo neprovedení testu cementu. Zkouška potrubí a následná havárie vrtné plošiny Deepwater Horizon je rozhodně divácky atraktivnějí a intenzivnější část filmu. Snímku se určitě daří uctít památku obětí, ale ten začátek mohl být kratší nebo záživnější. Osudné noci 20. dubna 2010 zemřelo na palubě Deepwater Horizon 11 lidí. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • Veľké množstvo zamestnancov ropných plošín v Mexickom zálive bolo proti natočeniu filmu, pretože mali pocit, že zneuctí pamiatku mužov, ktorí zahynuli počas skutočnej udalosti. (figliar)
  • Film je založený na skutočnej udalosti. 20.4.2010 došlo k výbuchu ropnej plošiny "Deepwater Horizon," čo bola najväčšia ropná katastrofa v histórii USA. Incident si vyžiadal 11 obetí. Požiar trval dva dni a ropa následne 87 dní naďalej prenikala do Mexického zálivu. (Astonko)
  • Posledný deň natáčania bol 8.7.2015. (mivr)

Související novinky

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

Wahlberga čekají roboti a El Dorado?

21.12.2014

Čtyřka Transformers sice neposbírala moc nadšených reakcí, protože se ale jedná o nejvýdělečnější film roku, pokračování nás nemine. V minulých měsících se hojně spekulovalo o tom, jestli ságu… (více)

Reklama

Reklama