Reklama

Reklama

Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa

  • USA Moana (více)
Trailer 1

Walt Disney Animation Studios uvedou struhující počítačově animovaný film Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa o nebojácné dospívající dívce, která se vydává na nebezpečnou cestu, aby zachránila svůj lid. Cestou potkává Vaiana (Auli'i Cravalho) kdysi mocného poloboha Mauiho (Dwayne Johnson), který jí pomůže stát se zkušenou mořeplavkyní. Společně se plaví přes širý oceán a zažívají nebezpečná a úžasná dobrodružství, například setkání s obřími mořskými monstry, ze kterých leckdy uniknou jen o vlásek. Na konci cesty Vaiana splní úkol svých předků a najde to, co vždycky hledala: sama sebe. (Falcon)

(více)

Recenze (477)

elimS 

všechny recenze uživatele

90% - komentář 20ti slovy: Ikdyž je příběh "průměrnější", tak animace je opravdu povedená, postavy spolu s kohoutkem roztomilé a krásné exotické prostředí tomu přidávalo na "vyjímečnosti". ()

TornadoETA 

všechny recenze uživatele

Pohádka o hrdince cestujíc napříč azurovým oceánem ... už to zní skvěle. Nádherné prostředí, vtipné a propracované postavy + povedené a chytlavé písničky v originále i dabingu. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,It’s time to be who they need you to be.“ Prostředí tichomořského oceánu plného pohádkových ostrovů je lákavé a příjemné na pohled. Stejně je na tom i příběh, který ač není extra originální, nese své poselství o lásce k přírodě, k ostatním lidem, ale i nutnost individuální euroamerické seberealizace samozřejmě ale s odpovědností vůči svému klanu. Vaiana či Moana, nevím jak je to vlastně správně je sympatická hlavní postava, která sice zřejmě nenahradí přeslazenou Elzu z Frozen, ale i tak se může stát idolem několika předpubertálních dívčin. Maui je výborná vtipná postava, která je vlastně jen namalovaný Dwejn Džonsn v maorské podobě. Na druhou stranu mě mrzelo stereotypní vyobrazení rodičů jako nechápavých tupců, nudní zvířecí sidekickové ve formě hloupého kohouta a prasete a některé otravné písničky. Celkově vzato je tento film průměrným ale koukatelným animákem. ()

Scraffy 

všechny recenze uživatele

V pohode animák v mojom obľúbenom prostredí. Som rád, že sa tvorcovia pustili do týchto povestí. Zaujímavé. ()

Zombiepod 

všechny recenze uživatele

Rozprávky kde sa príliš spieva veľmi nemusím, ale toto, to bolo niečo iné. Vaiana je príjemným osviežením vo svete Disney animákov, či už úžasnou hudbou, alebo neobvyklým prostredím havajských ostrovov. Dokonca aj tie piesne ma bavili. Dobrodružný, napínavý, aj dojímavý príbeh s pekným posolstvom a milou ústrednou dvojicou (Maui bol doslova postavený pre Rockov hlas), ktorý pobaví nielen mladších divákov, ale aj milovníkov tejto "ostrovanskej" kultúry. Škoda len tej rutinnej schematickej výstavbe deja, akú má snáď každá disneyovka. Napriek tomu ľutujem, že som to tak dlho odkladal. Veľmi podarený film. ()

papadoce 

všechny recenze uživatele

Čerstvý vietor v animovaných vodách. Neviem ani prečo, ale mal som vysoké očakávania. Totálne sa preplnili. Také množstvo sympatických pozitívnych postáv v prenádhernej animácii s ľahkým a častým humorom musí potešiť každého diváka bez ohľadu na vek. Vaiana sa rozhodne nepodobá na nič animované čo som doposiaľ videl. Maui je absolútny ego kráľ, kohút je mega (takúto postavičku už nevymyslí nikto) a čo ma dorazilo totálne boli piesne. To čo mi na Disneyovkách vadí najviac je tu skvostom a parádne nadabované v slovenskom znení. Vynikajúce. Určite uvidím znova. ()

fallanga 

všechny recenze uživatele

Další typická Disney princezna s naprosto předvídatelným dějem přesně podle Disneyovské šablony. Ale je to exotické, je to mnohem roztomilejší než cokoliv jiného od Disneyho (pirátské kokosy jsou k sežrání), pěkně si to hraje s barvičkami a přírodou, je to celkem vtipné, svižné a má to celkem fajn hudbu, přestože se nezařadí k tomu nejlepšímu co má Disney v repertoáru. Je vidět, že stejně jako u Lvího Krále, Disneymu se vyplatí vydat se do exotičtějších oblastí a jednou za čas vsadit spíše na něco originálnějšího a přírodnější, než ždímat zastaralá (ale pořád kvalitní) zasazení. ()

Sundance.cz 

všechny recenze uživatele

Tomuhle říkám animák. Sympatické exotické prostředí i postavy, chytlavé písničky, výborný příběh a kohout jako třešnička na dortu. Bravo. 95 % ()

germiny 

všechny recenze uživatele

V podstatě taková Disney klasika. Trochu méně humoru a trochu více dramatičnosti a akce a písniček (pořád stejně vlezlé melodie, které se blbě vyhání z hlavy), ale pořád hodně dobře koukatelné. Pár scén je tam poměrně hodně povedených (v podstatě celá scéna v jeskyni na jejich ostrově a pak pár scén s Mauim :)) a nějaké scény úplně na prd (konktrétně celá scéna s tím krabem). Jen teda nějak jsem si nemohl zvyknout na dabing - nebyl sice špatný, ale prostě mi tam něco nesedělo. ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele

Od Na vlásku si Disney drží neuvěřitelnou laťku, Ledové království a Zootropolis totální mega hity, Velká šestka taky nezklamala, a Vaiana jen potvrzuje status dominance tohohle studia snad úplně ve všem. Top animace a soundtrack :) ()

george82 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že Disney už neumí vytvořit pohádku, aniž by se v ní nezpívalo. Celkově moc pěkný. Animace, havajská tématika a děj paráda...ale to zpívání. To je peklo prostě. Kdyby tam vložili více vtipu, než zpěvu, tak by udělali lépe. ()

olmikee 

všechny recenze uživatele

Když jsem odcházel z kina tak jsem byl doslova uchvácen a dlouho jsem váhal mezi 4 a 5* nakonec jsem se rozhodl pro 4*. Dneska jsem si dopřál domácí projekci v originále a musím jít ještě výš. Impozantní animace, skvěle prostředí a příběh, fenomenální hudební doprovod jak v originále tak v dabingu. Dokonalost ve všech směrech. ()

Meeryan 

všechny recenze uživatele

Strašně roztomilá malinká Moana ♥ dokonce i oceán ji miluje... Bláznivý kohoutek bavil... Škoda, že prasátko též nejelo na výlet, ale to by asi animátoři měli více práce... Miluji exotiku, Polynésii, zeleno a moře takže jsem si opravdu animák užila :) 100% ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Taková hezká a svěží pohádka, plná moře, oceánů, kokosů, prasátka a kohouta. Sice se tam na můj vkus moc zpívá, ale to se dá odpustit. Příběh jednoduchý, ale záběry krásné. Jo a kdyby ten krab byl menší a jmenoval se Sebastian, určitě bychom mu pomohli se otočit :-). ()

Související novinky

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

Disney o rok odsouvá hranou Moanu

07.04.2024

Pokud jste fanoušci hraných verzí disneyovských animáků, následující první zpráva pro vás nebude úplně pozitivní. Plánovaná hraná verze animovaného snímku Moana (Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (více)

Reklama

Reklama